A bokszolók gyalázatosnak tartják a díjat nyert melegpornót

2008.04.02. 10:30
A legjobb külföldi film lett a Cool Tv menedzserének melegpornója. A filmben szereplő fiúk heterók, de meleg bokszolókat alakítanak. Az Ökölvívó Szövetség elnöke kiakadt, Szebeni Tamás ezt diszkriminációnak tartja. A rendező szerint nincs azzal semmi baj, ha heteró srácok melegpornót vállalnak, főleg, ha jól megfizetik őket.

A GAYVN Awards

1998-ig az AVN Awardshoz, azaz a pornó Oscarhoz tartozott, de már 10 éve külön adják át a melegpornó Oscarjaként ismertté vált GayVN Awardsot. Idén februárban San Franciscóban adták át a díjakat 38 kategóriában.

A Cool Tv menedzsere, Szebeni Tamás annak a a Knockout című melegpornónak a rendezője, amely idén elnyerte a legjobb külföldi film díját a San Franciscóban megrendezett GayVN awards gálán. A díj a melegpornó Oscar-díjának tekinthető és Szebeni nagyon büszke rá, hogy szinte esélytelenül kapott ekkora elismerést. „Véletlenül tudtam meg, hogy egyáltalán jelöltek, egy Amerikában élő ismerősöm hívta fel rá a figyelmemet. Még ekkor is az esélytelen nyugalmával indultam neki, hiszen a nomináltak között nagy cégek filmjei szerepeltek, és én eddig nem voltam valami nagy név a szakmában.”

Nem baj ha heterók, csak ne vegyék észre

A menedzser részletesen beszámolt a Velvetnek a forgatásról. „A szexjelenetekben a fiúknak szabad kezet adtam, hogy minél természetesebb legyen az alkotás. Ezek a srácok nem buták és már nem az első ilyen forgatásuk volt, úgyhogy tudták, mi a dolguk. Annyi instrukciót kaptak csak, hogy úgy csinálják, hogy ne derüljön ki senki számára, hogy ők heterók.” Szebeni is alátámasztotta, hogy a magyar melegpornóban szereplő fiúk mind heteroszexuálisak. Ez csak hazánkban van így, mert itthon még mindig nem nagy divat felvállalni a másságot és a társadalom is elítéli, ezért nehéz lenne jótestű, szexi fiúkat találni, akik vállalják, hogy melegek. Az USA-ban ez másképp van, a melegpornósok mind homoszexuálisak és sztárként kezelik őket.

A kereskedelmi csatorna menedzsere nem lát abban semmi kivetnivalót, hogy 20 éves heteró modellfiúk melegpornóra adják a fejüket. „Ez senkinek nem kényszer, a fiúk mind maguk jelentkeznek, sokszor jóval többen, mint ahány szerep van. Amit itt csinálniuk kell, az már nem nagy kunszt egy mai fiatalnak. Jó pénzt kapnak a munkájukért, és szerintem egy multi sokkal jobban kizsigereli a fiatal alkalmazottjait, mint mi egy ilyen forgatás során” – állította magabiztosan Szebeni.

Az Ökölvívó Szövetség elnöke gyalázatnak tartja

A film egy ökölvívó edzőtáborban játszódik, ahol a srácok együtt edzenek és laknak. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke a Velvetnek úgy nyilatkozott, hogy gyalázatosnak tartja, hogy a sportolókat ilyen színben tűntetik fel. Szebeni Tamás az elnök kinyilatkoztatását diszkriminációnak tartja. „Nem érzem, hogy lejárattam volna a bokszolókat, ráadásul a film nem fog megjelenni Magyarországon. Mint minden film, így az erotikus- és pornófilmek is fikciók. Egy ilyen filmhez minél bikább és macsóbb fiúk kellenek, jelenesetben ökölvívók, de lehetnének akár rodeósok is. Az elnök úr kijelentése szerint gyalázatos homoszexuálisnak lenni, ami még itthon is diszkriminatív kijelentésnek számít.”A rendező egyébként azért választotta ezt a témát, mert a szereplők közül egyedül a cseh Tim Hamilton tudott angolul, sem a magyarok, sem a brazil fiú nem. „Szükség volt egy olyan környezetre, ahol természetes a sok külföldi, ezért találtam ki a nemzetközi boxedzőtábort magyar edzővel.” A film 2006-ban készült és a forgatás alig egy hét alatt lezajlott.

Nézze meg képeinket!

Szebeni Tamás a Cool Tv-nél betöltött magas beosztása mellett csak hobbiként tekint a pornózásra. „A főállásom mellett a filmezéstől színes az életem. A forgatás számomra felfrissülés, de egyelőre mindenképpen a tévé az első. Nem is ástam magam bele annyira ebbe az egészbe, mint Kovi, de amíg belefér az időmbe, szívesen csinálom, mert régi álmom a filmezés, ha nem is ebben a formában. Amúgy a Coolnál mindenki tudja, hogy ezzel foglalkozom, sosem csináltam ebből titkot.”

A közönségnek a szex kell, a zsűrinek a sztori

A rendező és forgatókönyvíró büszkén mesélte, hogy több amerikai filmkészítő céggel is kapcsolatban áll. „A Falcon International felkért, hogy szervezzek le mindent a helyszíntől a szerepelőkig és a forgatókönyvet is rám bízták. Elsősorban nem a szexjelenetkre koncentráltam, hanem a többi kitöltő részre, hogy legyen története a produkciónak és ne csak a közösülésekről szóljon, még akkor is, ha a közönséget elsősorban ez érdekli. Valószínűleg a díjat is annak köszönhetem, hogy a szexen kívül volt történet is” – vélekedett a rendező. A Knockout című filmet több kategóriában is jelölték, többek a között Tim Hamiltont is legjobb férfi főszereplőnek.