horoszkóp

Az amatőr pornóé a jövő, akcióval és merevedéssel

2008.03.03. 22:45
Pornót néző olvasóink véleménye a jó pornóról sokban egyezett a szakmabeliekkel. Az a jó, ha a film felkelti az ember érdeklődését, elfoglalja a fantáziáját. A rossz elemek közé sorolták ők is a gyenge kameramunkát, a rossz megvilágítást és a zavaró testi hibákat is, de a legrosszabb, ha látszik az unalom, a petyhüdt pénisz. Figyelem: Durva szóhasználat.

Legutóbbi cikkünkre, amiben pornósok beszéltek a saját szakmájuk szépségéről és kevésbé szépségéről számos olvasói levelet kaptunk. Persze azért is, mert megkértük önöket, meséljék el, mit szeretnek igazán ezekben a filmekben.

Utilitaristák

A profikhoz hasonlóan olvasóink egy része is azt mondja, egy pornó szóljon az aktusról. Egy névtelen olvasónk szerint a pornó igazából akkor jó, ha még csak nem is tekinthető filmnek: „A pornónak semmi köze a művészethez, vagy a filmművészethez. Ezt már tényleg el lehetne felejteni, nem kell már kamuzni. Mindenki tudja. Mindenkinek csak a szopás, baszás, nyalás, stb. kell. Ha filmet akar nézni az ember, megnéz egy FILMet".

Összebújnak

Ez az olvasónk odáig megy, hogy az egész monstre pornóipart úgy, ahogy van, felszámolná: „Halál a pornóiparra! Csak free amatőr. Ne már, hogy bárki is bárkinek fizessen baszás nézésért! Nevetséges".

Rajta kívül ezt mások is látni vélték a jövőben. Meglepően sokan hisznek az aktust letisztultan bemutató, leginkább amatőr filmekben.

Indivudualisták

Szintén a profikhoz hasonlatos módon, olvasóink is úgy gondolják, ahány ház, annyi szokás. Tehát mindenkinek olyan pornót kell nézni, amit ő szeret. Ezt WZs monogramú olvasónk így foglalta össze:

„Valaki csak a hétköznapi dolgokat szereti, amiket ő is át szokott élni és nem is
kell több neki, míg egyesek olyanokat akarnak látni, amik a vágyaikban, illetve álmaikban szerepelnek. Egyeseknek meg totál mindegy, csak szex legyen a képernyőn. És nem feledkezhetünk el arról a csoportról sem, akik az aberrált vágyaikat elégítik ki a pornóval, és mellette élik a normál hétköznapi életüket egy hétköznapi külsőben".

Lelombozó hatások

A legtöbben azt nem bírják, ha azt látják a szereplők arcán, hogy nem élvezik azt, amit csinálnak.

„Az is eléggé szánalmas, amikor nagyon lejön egy jelenetről, hogy a szereplő csak megjátssza, bele sem éli magát, unja az egészet és semmi kedve ahhoz, amit csinál, ez az egyik leglelohasztóbb dolog filmnézés közben" - olvastuk egy olvasónk levelében.

Aztán persze azok az elemek sem jók, amihez általában az igénytelenséget társítjuk. Igen, arról van szó, amikor emberek zokniban szexelnek: „Egyik műfajban sem valami kellemes látvány a férfi bokazokniban, ennél már csak a térdzokni illetve a nem tiszta test látványa a rosszabb. Nem beszélve a pattanásokról, a bőrirritációkról, kiütésekről, illetve
egyéb zavaró testi hibákról".

Élvezik

Egy férfiolvasónk a cicababáktól zökken ki: „A nők nem hihetőek (a pasik sem, de az nem érdekel). Inkább legyen sovány, vagy itt-ott több, de ezek az agyontöltött szilikoncicák
egyáltalán nem hasonlítanak egy valódi nőre. A sokat sztárolt Maya Goldnak szerintem a legfőbb szexepilje az orrsövényferdülése, ettől sokkal hihetőbb az egész lénye".

Azoknak a véleményeknek a garmadáját pedig fölösleges részletezni, amik a rossz kamerahasználatot, a megvilágítási problémákat, a gagyi történetmesélést emelik ki.

Többen kiemelték viszont, hogy a száraz testek látványa nagyon rossz. A sikamlós témák ugye nem azért kapták ezt a nevet, mert csontszáraz dolgokról szólnak. A száraz vagina, a száraz pénisz, mind lohasztó hatásúak. Néhány olvasónk még ijesztőnek is nevezte őket, hiszen belegondolni is rossz, milyen lehet, amikor száraz bőrfelületeket dörzsölünk egymáshoz gyorsan.

Ez csigázna fel

A sok rossz mellett olvasóink azt is elmondták, minek örülnének egy jó pornóban.

A legtöbben annak örülnének, ha a valóság hűbb mását látnák a filmekben. Ha a szereplők megsimogatnák egymást, ha érződne rajtuk, hogy élvezik azt, amit csinálnak.

A filmekre jellemző teljes pozitúraarzenált felmutató jelenetekért sem rajonganak az emberek.

Az a jó, ha az ember azt hiszi, benne van a jelenetben

„A jó pornófilm az 1.0-ás megoldásokhoz képest nyújtson valami újat, viszont mégse legyen annyira extravagáns, mint az általam Amszterdamban néhány emlékezetes másodperc erejéig megcsodált „Terhes nők kutyával" felállás" - olvastuk olvasónk sorait.

Hasonló véleményen van BG is: „A sok anál és gruppen jelenet szerintem elég hiteltelen. Az
aktusok gyakran túlcifrázottak, senki nem vált tízszer pózt közben és veti be egyszerre az összes létező praktikát".

Persze olvasóink azt is szeretik, ha nem gépiesedik el egy jelenet a monoton reszeléstől: „Lehangolóvá válik egy idő után, ha csakis a nemi szerveket látjuk. Az embernek mindenféle hangulatromoló kényszerképzetei támadnak. A kopuláló feleket alakító neves művészek biztos már rég kimentek kávézni, és voltaképp most két (vagy több) élethű, fröccsöntött műanyagból készült genitália mobil kompozícióját láthatjuk, melyet a Fővárosi
Bábszínház lelkes alternatív fiataljai animálnak. A jó pornófilm legalább utal rá, hogy az aktust emberek végzik - elvégre elvileg a nézők is azok".

Egyik olvasónk pedig a pornó jövőjét vizionálta, amiben nem nagy stúdiók nagy filmjei kapják a főszerepet: „Az egyénre szabott, saját ízlés alapján megcsinált saját filmeké a jövő, amit akár magamnak forgattam le és még szerepelek is benne. Ezek kezdenek majd el inkább terjedni. Tehát az emberek inkább maguk kezdenek el beleszólni, hogy mit akarnak látni,
így nem lesz olyan, hogy rossz pornó, mert mindenkinek lesz egyénre szabott pornója, amit csak ő, és a hozzá hasonlók néznek majd".