Sokkolta a XIII. kerület jegyzőjét az első budapesti spriccpartiról szóló riport, ezért ultimátumot adott a rendezvénynek helyet adó erotikus szórakozóhely üzemeltetőjének: vagy azonnal lakatot tesz a bűnbarlang ajtajára, vagy ő fogja hatóságilag bezárni és lepecsételni. A prűd hivatal korábban többször is próbált fogást találni a szexklubon, de eddig úgy tűnt, mindenkinek alkotmányos joga szexuális profilú szórakozóhelyen mások előtt dugni vagy maszturbálni.

Bezáratta Sinka József, a XIII. kerület jegyzője a Glory Hole Klubot a Radnóti Miklós utcában - adta hírül a kimaradas.hu című weboldal. A Glory Hole adott otthont január 13-án az első budapesti spriccpartinak, melyről a Velvet részletesen beszámolt. Az önkormányzat azzal indokolja a bezárást, hogy szerintük a szórakozóhelynek nincs engedélye zenés-táncos műsorszolgáltatásra. A jegyző a Velvet cikkét csatolta be bizonyítékként a határozat mellé.

Műsor-e az önkéntes szopás?

Mint arról beszámoltunk, a spriccpartin két lány több tucat férfit elégített ki orálisan mások előtt. Az akció résztvevői vállalkozószellemű, exhibicionista vendégek voltak, a lányok pedig állítólag önként jelentkeztek az erotikus kalandra. A jegyző műsornak tartja a színpadi önszerveződő performanszt, a klub működtetője azonban nem ért egyet vele.

Az önkormányzat a spriccpartit követő első munkanapon megjelent a klubnál, és közölte a tulajdonossal, hogy amennyiben nem zárja be önként a helyiséget, másnap hatóságilag teszi meg ezt a hivatal és le is pecsételik az ajtót. Az üzemeltető szeretné békés úton tisztázni a helyzetet, addig is inkább önként tett lakatot a bejáratra. Pedig biztos benne, hogy a jog neki ad igazat.

Kolozsvári Antal szerint szó sincs műsorszolgáltatásról, hiszen a kis színpadon maguk a vendégek szeretkeznek. A Glory Hole egy exhibicionisták számára kitalált klub. "Ha műsort szerveznék a színpadra, profi, fizetett fellépőkkel, nem jutna rá idő, hogy például Pirike megmutassa az urának, hogyan tud rúdon táncolni" - magyarázza a hely szellemét a tulajdonos.

Közelebb jött az iskola a bűnbarlanghoz

A klub egyébként a közelmúltban engedélyt kért zeneszolgáltatásra az önkormányzattól, mert a hivatal szerint enélkül nem lehet háttérzenére dugni a létesítményben. A tulajdonos be is adta az engedélykérelmet, és hatóságilag bemérette az erősítőt és a hangfalakat.

Az önkormányzat azonban ekkor felfedezte, hogy a közelben lévő iskola nem is 200 méterre van, mint ahogy azt eddig gondolták, hanem mindössze 143 méter a köztük lévő távolság. Ez alapján úgy ítélték meg, hogy a Glory Hole már veszélyezteti a tanulók egészséges fejlődését, hiszen ott alkoholos italt árusítanak, és azzal, hogy a hivatali íróasztalon közelebb került az iskola a Radnóti utcai fertőhöz, már nem állnak fenn a működési feltételek, így a működési engedélyt vissza kell vonni.

Persze találni más intézményeket is a közelben, kocsmákat, presszókat, ahova szabad a bejárás a diákoknak, míg a Glory Hole-ba csak 18 éven felüliek jöhetnek be: erről portás gondoskodik.

A közigazgatási hivatal előtt az ügy

A klub üzemeltetője, Kolozsvári Antal megfellebbezte a működési engedély visszavonásáról szóló határozatot a budapesti közigazgatási hivatalnál. Ennek elbírálási határideje azonban csak három hét múlva, február 6-a körül jár le, addig érvényes engedélye van a Glory Hole-nak.

Az önkormányzat fellebbezési határidő lejárta előtt azért záratta be mégis azonnal hatállyal a klubot, mert elolvasták a Velvet riportját a spriccpartiról, ami szerintük elegendő bizonyíték arra, hogy zenés-táncos műsor folyik a klubban.

Razzia az orgián

Kolozsvári Antal elmondta, egy ideje valaki rendszeresen feljelentgeti őket. A hatóságok minden bejelentéskor körültekintően megvizsgálták a névtelen levélben foglaltak tartalmát és mindig mindent rendben találtak. Egyszer például teljesen váratlanul, éjfélkor állított be az önkormányzat, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága, a tisztiorvosi hivatal, a munkaügyi hivatal, valamint a rendőrség egy drogkereső kutyával. Épp nyolcan dugtak a színpadon.

- Mi történik ott? -érdeklődtek a razziázó szervek.
- Gondolom, szeretkeznek - válaszolta a személyzet.
- Kik ők?
- Vendégek.
- Szabad nekik itt szexuális tevékenységet folytatni?
- Ó, hogyne!

A delegáció mindent szemrevételezett, még a kabinokat is megvizsgálták és mindent rendben találtak. Csak egy felújításból véletlenül elöl maradt festékesdoboz szúrta a szemüket, ezért szigorúan meg is büntették a klubot 2 ezer forintra.

Utolérhetetlen hivatalnokok

Szerettük volna megkérdezni Sinka József jegyzőt és Tóth József polgármestert, de nem voltak elérhetők. Gellért Lajos, az önkormányzat sajtóreferense nem tud sem a spriccpartiról, sem a Glory Hole-ról, sem arról, hogy a klubot bezárták volna, és abban sem tudott segíteni, hogy utolérjük a kerület elöljáróit.