horoszkóp

Pucér csajokból lett élő szökőkút

2007.10.09. 13:50
Spencer Tunick, amerikai fotóművész specialitása, hogy meztelen embereket hoz különös helyzetbe. Fotózott már önkénteseket gleccseren, csokiba mártva, most épp élő szökőkúttá varázsolta őket.

Ötszáz meztelen nőt fotózott le Spencer Tunick, amerikai fotóművész a Miami Beach-i Sagamore szálloda kertjében október 8-án. Ahogy korábban megírtuk Tunick 1992 óta fotóz meztelen testeket, kizárólag művészi céllal. Kezdetben csak egy-egy személyről készített nyilvános helyeken képeket, majd áttért a meztelen tömegek művészi formációkban való fotózására. Az alkotás helyszíne mindig valamilyen nagyvárosi környezet. Az elmúlt évek során a művész dolgozott már többek között Londonban, Bécsben, Melbourne-ben, New Yorkban, Lyonban és Düsseldorfban is. A legnagyobb tömeget megmozgató felvételét Mexikóvárosban készítette, ahol 18 ezer embert kapott lencsevégre a város főterén.

Klikk!

A mostani mű "nyilvánvalóan a szórakozásról, a szabadságról és a fantáziáról szól. "- mondta el a Tunick a Yahoo-nak. A képek egy trópusi buli jelenetét elevenítik meg, egy pompás összejövetelt és az egzotikus éjszakai életet. A felvételhez kelléknek rózsaszín és zöld gumimatracokat használt, és 500 üveg pezsgő és modelljei segítségével alkotott élő szökőkutat. A művésznek nem ez az első bizarr víziója, Belgiumban például csokoládéval öntötte le az önkéntes résztvevőket.

A fotózás előtt Tunick mindenkit felszólított, hogy vegyék le ékszereiket, szemüvegüket, lazuljanak el, és semmiképpen se mosolyogjanak. A legtöbb modell mindössze harminc percig volt meztelen. Meztelenül pózolni szerintük inkább izzasztó, mint szexi élmény volt. Persze azért feltöltődtek.