Egy 16 éves srác azt állítja, valójában ő az apja a 15 éves Chantelle Steadman és 13 éves barátja, Alfie Patten egyhetes kislányának. A kamasz DNS-vizsgálatot követel, és esküszik rá, a gyerek szeme tisztára az övé. Hiszen ezt az anyukája is megmondta. Állítása szerint azonban az akkoriban 14 éves leányanya még jópár haverjával is szexelt.

Újabb bizarr történetszállal gazdagodott az angol 13 éves gyerek-apuka története: nem biztos, hogy Alfie Patten az egy hete született Maisie apukája - most viszont hirtelen már azt se tudni, hogy ki lehet az a hosszú listából.

A múlt héten járta be a világot a 13 éves gyerek-apuka története, aki még csak 12 éves volt, mikor állítólag egyetlen védekezés nélküli szexuális aktussal sikerült teherbe ejtenie akkor 14 éves barátnőjét, Chantelle Steadmant. Az ifjú párnak egy hete született meg a kislánya, ám a Sun testvérlapja, a News of the World újabb fordulatot csempészett az amúgy is nagy figyelmet kapott ügybe.

Náluk jelentkezett ugyanis egy Richard Goodsell nevű 16 éves kamasz, aki azt állítja, ő volna a kis Maisie apja. „Tisztában vagyok vele, hogy én lehetek az apa. Mindenki egyetért ezzel. A barátaim szerint a bébi az én szememet örökölte, és ezzel még az anyám is egyetért”. A fiú most DNS-tesztet követel, mert „ha én vagyok az apa, jogom van tudni”. A szakácstanuló Goodsell azt állítja, ő hatszor is szexelt akkoriban a lánnyal, és hogy ezzel azonban még csak nem is volt egyedül.

Szintén a lehetséges apaság aggaszt ugyanis egy harmadik, 14 éves fiút: Tyler Barker a lapnak elmondta, 9 hónappal a kislány születése előtt ő is együtt volt a kismamával: „A saját ágyában feküdtem le Chantelle-lel akkoriban, de remélem, nem én vagyok az apa. Most minden osztálytársam ezzel húz, pedig ez nem vicces, ez nagyon is komoly dolog”.

A lap egyenesen azt állítja, hogy az ifjú anyuka nyolc fiúval is kavart a kislány foganásának lehetséges időpontjában. A lány családja azonban ragaszkodik hozzá, hogy Chantelle a most 13 éves Alfie-val veszítette el a szüzességét, és a kis Maisie apja is csak ő lehet. Goodsell viszont máshogy tudja: szerinte két évvel ezelőtt kezdett járni Chantelle-lel, aki akkor 13 éves volt. „Két héten belül szexeltünk. Náluk történt, az ő szobájában, míg a mamája odalent volt. Semmilyen védekezést nem használtunk. Nekem nem ő volt az első. Amikor szakítottunk, rájöttem, hogy egy csomó más haverommal is csinálja”. A fiú egy egész listányi nevet adott meg a lapnak Chantelle akkori szexpartnereiként, és hozzátette: „Őszintén szólva bármelyikük lehet az apa. De még Chantelle mamája is engem kérdezett, nem én vagyok-e az”.

A boldog család

Goodsell állítása szerint Chantelle először őt kérte meg, legyen vele a szülésnél, és hogy – mivel jóban vannak -, „apafiguraként legyen a részese az életüknek”. A srác akkor állítólag lerázta, mert „úgy gondoltam, mivel középiskolába járok és korán kell kelnem, nem akarok éjszakánként nem aludni az etetések miatt. De most úgy gondolom, vállalnom kell a felelősséget és tudnom kell az igazat”.

A harmadik fiú, Tyler Barker is legalább öt srácot tud felsorolni, akik akkoriban Chantelle szexuális partnerei voltak. Emlékei szerint egyébként Chantelle és Goodsell anyái a nyílt utcán üvöltöztek egymással akkoriban, amikor a lány családja tudomást szerzett a terhességről, „a pletykák miatt, hogy a fia felcsinálta a lányukat”.

Amennyiben mégis a 13 éves Alfie Patten bizonyulna a gyermek apjának, egészen groteszk helyzet állna elő: a lányanya Chantelle ugyanis az általa nevelt gyermek után családi pótlékra jogosult - ő azonban nem egy, hanem két gyerek után kaphat majd ilyet. A másik gyerek kislányának apja lesz, aki még kiskorú, ezért felette is Chantelle gyakorolhatja a szülői felügyeletet, a törvények szerint pedig így Alfie után is jár majd neki a gyermeknevelési támogatás. Egy szociális munkás szerint "A törvény értelmében Alfie nem lehet Chantelle élettársa, mert csak 13 éves. De ha Chantelle betölti a 16. évét, már tekinthető a fiú nevelőanyjának". Chantelle-nek így jogilag két gyereke is lesz, akik által ráadásul ingyenes szociális bérlakásra is jogosult lehet. A költözéssel ugyan várniuk kell, míg az anyuka kijárja az iskolát, ezután azonban a lakásra várók listájának elejére kerülnek majd. A "kétgyerekes anyuka" a lakás mellett heti 33 fontos támogatást, valamint egyéb szociális segélyeket kaphat majd saját kislánya valamint kislánya gyerekkorú apja után.

A sussexi rendőrség viszont bejelentette, nem indítanak eljárást a 13 éves kisfiú-apa ellen annak ellenére sem, hogy barátnője még csak 14 éves volt a teherbeesés időpontjában. "Közösen vizsgáltuk ki az ügyet a Kelet Sussexi Polgármesteri Hivatal Családvédelmi osztályával, ami mindkét fél igényeire kiterjedt, és úgy találtuk, hogy ennek a két fiatalnak további támogatásra van szüksége. Senkinek nem áll érdekében eljárást indítani" - nyilatkozta a rendőrség szóvivője a Sunnak.