Ragaszkodik az apasághoz a 13 éves angol kisfiú

2009.02.17. 15:30
Alfie Patten, Anglia jelenleg leghíresebb 13 évese tartja magát ahhoz, hogy a 15 éves barátnőjétől született egyhetes kislányának igenis ő az apja. Ezért alig várja már a DNS-tesztet, hogy aztán "mindenki befoghassa, aki csúnyákat mondott" gyermeke anyjáról.

A nyolcévesnek is alig látszó 13 éves essexi kisfiú meg van győződve róla, hogy a pár napja feltűnt egyéb apajelöltek hazudnak, igenis ő a másfél hete született Maisie édesapja. Alfie mindössze 12 éves volt, mikor barátnőjével, az akkor 14 éves Chantelle Steadmannel egyetlen védekezés nélküli aktussal véletlenül összehoztak egy babát, majd úgy döntöttek, megtartják, mert „egy baba klassz dolog”. Két napja azonban három másik srác is jelentkezett, azt állítva, Maisie fogantatásának idején ők is többször lefeküdtek Alfie barátnőjével, sőt úgy tudják, még vagy 8 másik haverjuk is versenyben lehet az apaságért.

Alfie Patten és családja

Azt mondta, igen

Egyikük, Richard Goodsell DNS-tesztet szorgalmaz, mert mint elmondta: „Ha én vagyok az apa, jogom van tudni”. Alfie Patten a Sun újabb interjújában szintén támogatja az ötletet, bár biztos benne, hogy csak ő lehet a befutó. A kisfiú erre megdönthetetlen érvet hoz: „Mikor megkérdeztem Chantelle-t, hogy tőlem van-e a baba, azt monda, igen”. A lovagias 13 éves ezért boldogan vállalja az apasági tesztet, hogy megvédje Chantelle jó hírét. „A többi hülye srác hazudik, csúnyákat mond róla, mintha ők is lefeküdtek volna Chantelle-lel. De neki én vagyok az egyetlen pasija, már két éve járunk, úgyhogy csak én lehetek az apa. És én hiszek neki, úgyhogy ha megvan a DNS-teszt, mindenki befoghatja” – nyilatkozta megbántva a Sunnak, hozzátéve, nem érdekli, miket beszélnek róluk a többiek, és szerinte szemétség, hogy ilyen gonoszak Chantelle-lel. A lány családja szintén ehhez a verzióhoz ragaszkodik: bár Alfie erre nem tért ki, a szülők állítják, hogy lányuk Alfie-val veszítette el a szüzességét, így a kis Maisie apja is csak ő lehet.

Az apa nem biztos

Alfie édesapja, Dennis Patten – aki annak idején egyik lánya tinédzserkorú barátnője miatt hagyta ott Alfie anyját, a most 43 éves Nicolát – szintén erősen támogatja az apasági vizsgálatot. „Ez az egyetlen módja, hogy egyszer és mindenkorra tisztázzuk a dolgot. Magam se voltam biztos a dologban, mikor kiderült, hogy apa lesz, mert úgy gondoltam, egy ilyen korú gyerek még nem lehet nemzőképes. Alfie ráadásul annyival éretlenebbnek tűnik a koránál, tisztára kisgyereknek látszik, ettől még durvább ez az egész”.