Az énekesnő novemberben Londonban lép fel, ennek tudatosítására pedig spontánnak tűnő reklámakcióval hívták fel a figyelmet: száz Beyonce-hasonmás táncolta el a Single Ladies című száma koreográfiáját rajtaütésszerűen a Picadilly Circus közepén. Az ötlet látványos, csak egyáltalán nem új.

Körülbelül száz Beyonce Knowles-hasonmás szállta meg a londoni Piccadilly Circust, hogy rajtaütésszerűen eltáncolják az énekesnő Single Ladies című számának koreográfiáját. Természetesen nem véletlenül, mindez a Trident rágógumit gyártó Cadbury akciója volt, akik a november 25-i londoni Beyonce-koncert támogatói, a flashmob-jellegű akcióval pedig a nyereményjátékukat hirdették: aki most Angliában egy csomag Trident rágót vesz, nyerhet egyet a 13 ezer jegyből.

Az ötlet eredeitségét sajna kicsit csorbítja, hogy az égvilágon semmi eredetiség nincs benne.

Ugyanezt a flashmobnak látszó gerillamarketing-ötletet sütötte el ugyanis a T-Mobil idén januárban, ugyancsak Londonban, a Liverpol Street-i metróállomáson, így:

Ráadásul már ők is lopták, mert az egész alapja az antwerpeni Grand Central pályaudvar rajtaütésszerű tánckara volt, amelyben kétszázan táncoltak a Muzsika hangjainak egyik dalára. Sajna ez se volt igazi flashmob, a Huffington Post szerint csak egy reality show reklámjaként történt.

Ha minden igaz, a mostani Beyonce-k közt volt nőnek öltözött pasi is – legalábbis a Hello magazine ezt állítja –, de a nagy számok törvénye alapján ez ugyanúgy valószínű, ahogy ez sem volna újdonság, Justin Timberlake-ék a Saturday Night Live-ban már ezt is eljátszották. Csak sokkal viccesebben:

A paródiára pedig az a pletyka ihlette őket, miszerint a valódi klipben Knowles egyik háttértáncosnője nem is nő, hanem nőimitátor. Ránézésre akár mindkettő is lehet az, de ezt döntsék el Önök:

Flashmob

A villámcsődület (vagy angolból átvett szóval flashmob/flash mob) emberek előre szervezett csoportosulását jelenti; hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant csinálnak, majd a csoportosulás ugyanolyan hirtelen fel is oszlik. A villámcsődület viszonylag új társadalmi jelenség, az első 2003 májusában volt New York Cityben. Célja a figyelemfelkeltés, a hétköznapi ember elgondolkodtatása. Bár a villámcsődületnek nincs politikai célja vagy színezete, a média olykor tévesen politikai demonstrációkra is használja a megnevezést.

Forrás: Wikipedia