A Budapest Honvéd – Győri ETO Magyar Kupa döntőjének első meccsén, Győrben az egyik Honvéd drukker a nemiszervét lógatta be az ETO szurkolóinak. A péniszlengetéstől függetlenül a meccs előtt még három biztonsági őrt is megvertek a meccsre érkezők. Egyikük nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Kupadöntőt játszott egymással a Budapest Honvéd és a Győri ETO, ami számunkra nem lenne annyira érdekes, de az, hogy egy szurkoló a nemiszerve lengetésével ingerelte az ellentábort, illetve, hogy a meccs előtt három biztonsági őrt megvertek, mindenképpen növeli az esemény érdekességét. A meccset egyébként az idegenben játszó Honvéd nyerte meg 0-1-re, a gólt Abraham szerezte a hetvenegyedik percben.

A Kisalföld fotósa kiszúrta, hogy az egyik honvédes néző a nemiszerve – szakszóval – belógatásával szeretné felbosszantani a győri szurkolókat. Előtte persze az egész akciót, aminek keretében a jó láthatóság kedvéért a kerítésre is felmászott, egy „Kapjátok be a faszomat!” felkiáltással indította. Legalábbis amennyire a Kisalföld cikkéből erre következtetni lehet.

A meccs egy sokkal kellemetlenebb sajátossága volt, hogy a találkozó előtt három biztonsági őrt megvertek a honvédos szurkolók. Egyelőre nem tudni, miért verekedtek össze, mindenesetre a három biztonsági őr közül az egyik nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A győri kupadöntő nem volt úgynevezett kiemelt biztosítású esemény, a rendfenntartásról a Security Patent nevű cég gondoskodott. A Velvet értesülései szerint rendőrség tud arról, hogy az egyik vendégszurkoló levetkőzött, ám amíg további adatokat nem gyűjtenek be, addig sem a rendbontás, sem a sajátos szurkolói magatartás ügyében nem tudnak dönteni.

Viszonyításképpen, a múlt héten egy Pécs-Fehérvár kupadöntőn egy férfi letolta a nadrágját és sörösüveggel fejbedobott egy rendőrt, őt gyorsított eljárásban nyolc hónap börtönre ítélték.

Tavaly a Ferencváros-Sheffield United meccsen meg egy nagy városi legenda született, amikor állítólag egy szurkoló lány a találkozó alatt orálisan szórakoztatta a barátját. Nem tudni, hogy mi történt velük, azon túl, hogy kitiltották őket a pályáról.