A filippínó származású Geramie Dizon nyerte meg az ázsiai származású lányoknak szervezett Miss Asia USA szépségversenyt. A 19 éves lány az ilyenkor megszokott módon modellkarrierről ábrándozik. Igaz, ő azért a tanulmányait is szeretné befejezni, ráadásul a meztelen fotózást teljes mértékben elutasítja.

A 19 éves amerikai-filippínó származású Gerami Dizon nyerte meg a vasárnap megrendezett Miss Asia USA szépségversenyt, írja az AFP. A második helyezett a mongol származású Saruul Ganbaatar lett, a harmadik helyre a taiwani Christina Went szavazta meg a zsűri.

Dizon 170 cm-es magasságához 53 kilós testsúly párosul, a mellbősége 81 cm, a derékbősége 66 cm, a csípőbősége 91 cm. A verseny kiírása alapján a 19 döntős lányról egy-két dolgot biztosan lehet tudni. Az indulóknak bizonyítania kellett, legalább 25 százalékban ázsiai származásúak, a verseny szabályai szerint nem lehetnek házasok vagy elváltak, nem lehet gyerekük. Valamint fontos kitétel volt az is, a 16 és 28 év közötti indulóknak nőként kellett meglátniuk a napvilágot.

Geramie Dizon szépségversenyző – sorstársaihoz hasonlóan – modellkarrierről álmodozik, a 19 éves lány Los Angelesben él, és a Model Mayhem oldalra feltett adatlapján arról ír, a fotózások mellett tánctudását is tökéletesítette, és emellett a tanulmányait sem hanyagolta el. Az oldalon egyébként azért regisztrált, hogy minél több fotóssal, sminkessel és stylisttal tudjon megismerkedni. Dizon – akit a barátai a különleges keresztneve miatt csupán Mai-nak hívnak – a leírásban a biztonság kedvéért azt is kikötötte - az egykori Miss Kaliforniával ellentétben -, nem vállal meztelen fotózást.