Vasárnap este eldől, ki jut a legszebbnek mondott 15 közé, akik közül egy héttel később kiválasztják a legeslegszebbet. Addig bikini, móka, kacagás, meg szivarsodrás.

A Miss Universe 2009-es döntőjét a Bahamákon, Nassauban rendezik meg augusztus 23-án. A leendő győztes fejére a tavalyi királynő, Dayana Mendoza helyezi fel a koronát. A megmérettetés helyszíne az Atlantis elnevezésű üdülőhely. A döntőig pedig számos programot szerveztek a lányoknak, delfinekkel smárolhattak, és a szivarsodrás rejtelmeibe is beavatták őket.

A lányok először augusztus 16-án mérik össze szépségüket, a bikinis és az estélyis bemutató után a zsűri 15 lányt juttat tovább az augusztus 23-ai döntőbe. Aki egyébként személyesen szeretné megtekinteni a világ legszebb nőit, az Atlantis honlapján található jegyárak szerint megúszhatja 175 dollárból, de ha nem csak távcsővel szeretné nézni az indulókat az ember, akkor 750 dollárt kell kiperkálni. Persze a koronázás megtekintése további 145 dollárba kerül.

Azonban míg a koronázásig eljutnak a versenyzők, addig számtalan izgalmas és látványos programon vehetnek részt. A bahamai rendezvénysorozatot egy estéllyel nyitották meg, az est folyamán megválasztották a legdivatosabb szépséget, aki az orosz versenyző lett az igencsak különlegesnek számító ruhájával. Az eseményen hazánk indulójáról, Budai Zsuzsáról pedig azt állapították meg, ő a legszexisebb az idei mezőnyben. A nyitó est mellett számos programot biztosítanak a versenyzőknek, úszhattak delfinekkel, azt is megtanulhatták, hogyan kell szivart sodorni. Valamint nem maradhatott el a bikiniben pózolás a medenceparton.