Bár a 24 éves John Graziano továbbra is huszonnégy órás ápolásra szorul, orvosai szerint már annyit javult az állapota, hogy nyugodtan haza lehet engedni. Az egykori katonát édesanyja és testvérei gondozzák majd szakképzett ápolók segítségével. Eközben a család ügyvédeinek sikerült elérnie, hogy meghallgathassák azokat a felvételeket, amiket Hulk Hogan fiának börtönben töltött hónapjai alatt készítettek. Abban reménykednek, hogy a hanganyag segítségével be tudják bizonyítani, hogy Nick Bollea egy másik autóssal versenyzett, amikor elveszítette az uralmát az autója felett, és barátjával egy fának csapódtak.

Két év után családja hazavihette azt az egykori iraki katonát, akinek agya súlyosan megsérült egy balesetben, amit Hulk Hogan fia, Nick Bollea okozott. A 24 éves John Graziano, akiről egy éve még azt állították, hogy szinte csak vegetál, az orvosok szerint most már elég jól van ahhoz, hogy kiengedjék a kórházból. Igaz, továbbra is huszonnégy órás felügyeletre van szüksége, de otthon a családtagok mellett képzett ápolónők is gondoskodnak majd róla. Grazianót egy tolószékbe szíjazva szállította haza a kórházból édesanyja, fivére, nővére, valamint sógora egy minibuszban.

A 24 éves fiatalember 2007. augusztus 24-én került kórházba, miután Nick Bollea elvesztette uralmát az autója felett, és a kocsi egy fának csapódott. Ő szinte egy karcolás nélkül úszta meg a balesetet, míg barátja agya súlyosan megsérült. John Grazianót a baleset után először a St. Petersburg-i Bayfront Egészségügyi Központba vitték, három hónappal később pedig átszállították a tampai James A. Haley Kórházba, amit veteránok számára létesítettek.

Otthon, édes otthon

Amikor az édesanyja szerette volna gyámsága alá vonni fiát, a bíróság által megbízott nővér azt állította, hogy a fiúnak egy otthonban kell letöltenie az életét. Az anya már ekkor azt állította, hogy gyermeke a szemébe néz, amikor beszél hozzá. John Graziano jelenleg édesanyjával van otthon, édesapja, Edward Graziano ugyanis továbbra is börtönben van, mivel azzal gyanúsítják, hogy megpróbálta megöletni a feleségét. A férfi természetesen nem hisz abban, hogy neje megfelelő módon tudja majd gondját viselni a fiuknak. Edward Graziano amúgy rendszeresen látogatta fiát, egészen addig, amíg februárban le nem tartóztatták, felesége pedig miden nap elautózott a kórházba. „Éjszakánként mindig nagyon aggódott érte. Most már biztos lehet abban, hogy minden rendben van-e” – nyilatkozta Michael Graziano. A család arról nem volt hajlandó nyilatkozni, hogyan alakították át az otthonukat. Az asszony mindenesetre "földi mennyországnak" nevezi a házukat - írja a St. Petersburg Times.

A 24 éves fiatalember testvére, Michael Graziano állítólag még mindig nehezen hiszi el, hogy fivérét végre hazavihették. „Valószínűleg bele fog majd telni egy kis időbe, mire megszokom, hogy ő is ott van, amikor felébredek” – nyilatkozta Graziano, aki hozzátette, testvére légzése ugyan nagyon sokat javult, de további kezelésekre van szüksége. „Nagyon sokan úgy gondolják, hogy a való életben is minden úgy működik, mint a szappanoperákban, vagyis az agysérült ember egyszer csak felébred a kómából. Ő még csak a gyógyulási folyamat elején tart, és egy nagyon hosszú út vár még rá” – tette hozzá. Michael Graziano egyúttal mindenkinek megköszönte, aki segített nekik. Fivére kétéves kórházi tartózkodását pedig ahhoz az időszakhoz hasonlította, amikor katonaként Irakban szolgált. „Hiányoznak azok a dolgok, amiket a testvérek általában együtt szoktak csinálni.”

Versenyeztek?

A család ügyvédei eközben folyamatosan harcoltak azért, hogy meghallgathassák azokat a felvételeket, amik Nick Bollea börtönben töltött hónapjai alatt készültek. Bár a hanganyagot továbbra sem lehet nyilvánosságra hozni, az ügyben illetékes bíróság múlt pénteken úgy döntött, hogy Grazianóék jogi képviselői meghallgathatják. A család még tavaly perelte be a fiút, a szüleit, valamint egy másik fiatalembert, ugyanis szerintük a két fiatal éppen versenyzett, amikor megtörtént a baleset. Amennyiben az ügyvédek úgy gondolják, hogy a beszélgetések ezt bizonyítják, egy újabb bírósági meghallgatáson dől el, hogy mégis nyilvánosságra lehet-e hozni a felvételeket. Azt nem tudni, hogy a Pinellas megyei seriff hivatala pontosan hány órányi anyagot rögzített azon öt hónap alatt, amíg Nick Bollea börtönben volt.

Bár a felvételek egy részét múlt évben nyilvánosságra hozták, a Bollea család ügyvédje beperelte a seriffet, így a fennmaradó részt titkosították. Joseph Varner arra hivatkozott, hogy a kazetták olyan beszélgetéseket tartalmaznak, ami Nick Hogan édesanyjával és nővérével folytatott, a seriff viszont azt állította, hogy a rabok tudnak arról, hogy a telefonbeszélgetéseiket rögzítik. Varner egyúttal azt is megjegyezte, hogy a sajtó biztos szívesen megszerezné a felvételeket. A Hogan fiú enyhe büntetése egyébként óriási felháborodást váltott ki, hiszen eredetileg csak nyolc hónapot kapott a baleset miatt, amiből csak ötöt kellett letöltenie. Februárban pedig kiadtak neki egy olyan ideiglenes jogosítványt, amivel munkahelyére menet és onnan hazafelé használhatja az autóját.