horoszkóp

Visszaadta koronáját a hitelkártyaltolvaj Miss World Szingapúr

2009.10.01. 16:06
A 19 éves szingapúri Miss World a helyiek nyomására mondott le júliusban megszerzett címéről. A szingapúriaknak nemcsak az nem tetszett, hogy a szépségkirálynő angol nyelvismerete nagyon hiányos, de attól sem voltak elragadtatva, hogy Ris Lowt májusban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, miután korábbi munkahelyén hitelkártyákat lopott, és a rajtuk talált fedezetből fehérneműkkel és ékszerekkel lepte meg magát.

„Úgy érzem, helyesen cselekszem, amikor visszaadom a koronát. Mindenkinek így lesz a legjobb: nekem, az engem bírálóknak és a cégnek is” – mondta a címéről lemondott 19 éves Miss World Szingapúr a Channel NewsAsia híradójának a keddi sajtótájékoztatón. Ris Low azután lépett vissza pozíciójáról, hogy hazájában több hónapja állandó téma hiányos angolnyelvtudása.

Hitelkártyákat lopott

Persze ez a kisebbik rossz, Miss Szingapúrnak az tett be igazán, hogy – még megválasztása előtt – két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, amiért korábbi munkahelyén, egy klinikán ellopott öt hitelkártyát, amiknek összegéből később fehérneműt, telefonokat és bokapereceket vásárolt.

A verseny szervezőcége, az ERM World Marketing egyébként – a hivatalos verzió szerint – nem hívta vissza pozíciójából Ris Low-t, a modell maga döntött úgy, hogy nem képviseli Szingapúrt a decemberi dél-afrikai Miss World világversenyen. Az ERM World Marketing szóvivője a Strait Timesnak elmondta, a verseny előtt nem volt lehetőségük arra, hogy megbizonyosodjanak afelől, mind a 22 versenyző büntetlen előéletű és józan ítélőképességének teljes birtokában cselekszik.

„Ris Low határozottságáról és remek magaviseletéről tett tanúbizonyságot a kéthónapos verseny alatt. Bizonyítja ezt, hogy a Miss World címen kívül nyolc egyéb díjat is megnyert. Nem könnyű 22 nő közül a legjobbnak lenni. Fellépésével és szépségével kiemelkedett a mezőnyből” – méltatta a lapnak az ERM World Marketing szóvivője Low értékeit.

Az angol sem ment neki

Low vérét már megválasztása után nem sokkal szívni kezdték a bloggerek, miután meghallották angol kiejtését, és ebből azonnal levonták azt a következtetést is, hogy alacsony az intelligenciaszintje. Low többek között olyan angol kifejezésekbe bukott bele, mint a bikini, ami helyett a bigini szót használta, de nem ment neki a leopárdminta sem, amit leopard prints helyett leopard preens-nek ejtett.

Magyarország kilenc Unescója, meg a Plattensee, ami reptér

Hasonló hírnévre tett szert magyar színekben Bende Adrienn, aki 2006-ban a Miss Universe magyar versenyzőjeként bemutatkozó videointerjújában olyan kerékbetört német nyelven dícsérte hazánkat, hogy még a Wikipedián is frocliztákérte, bár ezt azóta sajna eltávolították az oldaláról:„Bende Adrienn hasonló népszerűségre tett szert, mint Szalacsi Sándor, Polgár Jenő vagy Matisz nagypapa. Az interjúban konzekvensen az angol ’and’ kötőszót használja a német "und" helyett és értelmezhetetlen mondatokat mond, például ’Ungarn hat neun Unesco’- Magyarországnak van kilenc Unesco-ja és ’In Ungarn hat ein große See, er heißt Plattensee, auf Ungarn Balaton dort kann Mann in Sommer swimmen, laufen and flughafen’ - Magyarországonnak van egy nagy tava, amit Plattensee-nak hívnak, Magyarországul Balaton, ott lehet nyáron úszni, sétálni és repülőtér”.

Miss Szingapúr többek között azzal védekezett a hitelkártyás szélhámosság nyilvánosságra kerülése után, hogy bejelentette, mániákus depressziós. A bipoláris depressziót a lopások után állapították meg nála, miután ügyvédje kérte kivizsgálását. Low a Sunday Times-nak úgy nyilatkozott, a depressziójára gyógyszert szed, és háromhetente egyszer ellátogat egy pszichiáterhez is. A modell kleptomániás tüneteiről is beszámolt, ugyanis már gyerekkora óta különös vonzalmat érzett más tárgyai iránt, amiket olykor-olykor haza is vitt.