A pedagógust tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszakkal, egy rendbeli megrontással, kilenc rendbeli szerzői jogok megsértésével vádolják. A mohácsi rajztanár tagadja a vádakat, de ha bebizonyosodik bűnössége, 15 év börtönbüntetésre is ítélhetik.

Vádat emelt az ügyészség a napokban a szemérem elleni erőszakkal gyanúsított mohácsi művésztanár ellen, az ügy iratai megérkeztek a bíróságra, írja az MTI. A pedagógust tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszakkal, egy rendbeli megrontással, kilenc rendbeli szerzői jogok megsértésével vádolják. Tekintettel arra, hogy szexuális bűncselekményről van szó, melynek gyermekek a sértettjei, az ügyben eljáró bíró zárt tárgyalást rendelhet el. A per a Mohácsi Városi Bíróságon lesz, az első tárgyalási nap még nincs kitűzve, arra várhatóan decemberben, vagy jövő januárban kerül sor.

Garamvári Gábor, Mohács rendőrkapitánya korábban azt közölte, a negyvenöt éves tanár tettét a gyanú szerint tizenkét év alatti és felügyeletére bízott kislányok sérelmére követte el. Bár tagadja a bűncselekményeket, ha bűnössége beigazolódik, a bíróság akár tizenöt év szabadságvesztéssel is sújthatja. A rendőr alezredes utalt rá, az ügyben tavaly decemberben, egy hatéves kislány édesanyjának bejelentésére indítottak nyomozást.

A gyermeket igazságügyi gyermekpszichológus is megvizsgálta és úgy vélte: a kislány által elmondottak életszerűek. Később hasonló következtetésre jutott egy másik sértett beszámolójából is. Így a férfit alapos gyanúval, idén februárban az iskolában őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozás során több száz embert hallgattak meg. Ahogy haladtak, úgy derült fény a bűncselekmény-sorozat egyre több részletére, s nőtt a sértettek köre is. Olyan diákokról is kiderült, hogy az erőszak áldozataivá váltak, akiknek szülei az ügy kirobbanását követően még a tanár mellett demonstráltak Mohács főterén, kérve szabadon bocsátását.

A rajztanár a gyanú szerint évek óta rajzszakköri foglalkozások alatt az iskolai tanteremben nemi vágyát kielégítve fajtalankodott a diákokkal. A tanár nem közösült a diákokkal, de hogy mit is tett pontosan, Garamvári Gábor "a sértettek kímélete okán, erkölcsi okokból" nem kívánta részletezni. Az eljárás során vizsgálták az iskola felelősségét is., felmerült a kiskorú veszélyeztetésének gyanúja, de végül megállapították: nem történt bűncselekmény.