Négy hónap előzetes után májusban szabadult a francia sittről az emberkereskedelemmel megvádolt magyar pornóproducer, Ricardo Soli. Időközben - ahogyan az ilyenkor lenni szokott - bukta a modellügynökségét, a lányai szétszéledtek, és csaja, a pornós Juliette Shyn is átverte, majd szintén más vizekre evezett. Boróka Balls egykori menedzserének története azonban még nem zárult le, Vádemelésre kerül sor, ahogyan Soli fogalmazott, olyan egykori pornómodellek vádjai alapján, akik ma már prostituáltként dolgoznak. Mindeközben a franciák dokumentumfilmet is készítenek az ügyről.

A Nemzeti Nyomozóiroda idén januárban adta át a Ricardo Soli művésznevet használó pornóproducert és Répás Lajost, a Miss Hungary versenyszervezőjét a francia hatóságnak. A két üzletembert nemzetközi bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelemmel vádolták, illetve kapcsolatba hozták őket egy francia férfival, akit már két évvel ezelőtt vád alá helyeztek Franciaországban, amiért escortmunkára közvetített lányokat.

Soli mellett akkor a nyilvánosság előtt állt ki egyik közeli ismerőse, a francia análpápa, Pierre Woodman is, aki már az ügy kirobbanásakor kizártnak tartotta, hogy a producer belekeveredett volna bármilyen kerítési ügybe. Nem vélekedett másképp Juliette Shyn pornósztár sem, aki abban az időben többek között Boróka Balls, Cayene Klein és Angelina Crow után melegítette Soli ágyát, így annak is szemtanúja volt, amikor a rendőrség letartóztatta a férfit. A lány szerint pasija egy összeesküvés áldozata lett, ami még ugyan nem nyert bizonyosságot, de Solit végül hazaengedték. A történetnek azonban még mindig nincs vége.

Modelljeinek vádjai alapján tartóztatták le

"Négy hónapig voltam előzetes letartóztatásban olyan volt modelljeim vádjai alapján, akik a pornókarrierjük folytatásaként, az egyetlen jónak tűnő pénzkereseti lehetőség melett, szerintem rosszul, de a prostitúció mellett döntöttek" - mesélte a Velvetnek Soli. "Tették ezt nélkülem, és nem csak azért, mert én nem támogattam volna, hanem mert ez volt a legegyszerűbb, a legkézenfekvőbb, a legjövedelmezőbb lehetőség. És természetesen a legdiszkrétebben tálalt műfaj" - tette hozzá. "Senki sem gondol arra, hogy prostiként is szembesülhet azzal, hogy előbb-utóbb egy bárban összesúgnak a hátuk mögött a férfiak, ugyanúgy, mint pornósztárként. Legfeljebb bátrabban mernek sajátos ajánlatokat tenni, ha prostiként ismertek, mint fordítva. Hogy később, ha majd a gyermekeikkel kell majd a témában elbeszélgetniük, nem tudom melyik pozíció lenne a megfelelőbb. Valószínűleg a "prosti", mert amögött van egy mindenkit motiváló tény, a szükség és a pénz.".

Átverte, kihasználta, elhagyta a csaja

Soli a történtek után csupán egy szóval jellemezni tudta volna, hogyan érezte magát a börtönben: szarul. "Nem voltam soha börtönben, nem szerepeltem a rendőrség nyilvántartásában, soha semmi miatt nem voltam felelősségre vonva" - folytatta. "Így el lehet képzelni, milyen érzés 4 hónapig ülni egy idegen országban, úgy, hogy a minimális kapcsolatteremtési lehetőséged is le van határolva. Másfél hónap után kaptam meg az első levelemet, azt hittem, számithatok az idős anyámon kívül az otthon hagyott barátnőmre, Juliette Shyn-ra, aki erről a leveleiben igyekezett biztositani. De később kiderült, csak megtévesztett, és annak örülne, ha minél később látna viszont" - vallotta be producer, aki állítása szerint azért ült két héttel többet a kelleténél, mert Shyn a Magyarországra egyeztetett találkozóra utazó ügyvédnek nem adta át a lakcímigazolást.

"Ez a lakcímigazolás feltétele volt annak, hogy szabadlábon védekezhessek, hazaengedjenek. Ő addig Dubajt látogatta, meg más elfoglaltságai voltak, miközben abban a lakásban élt, fogyasztotta az áramot, gázt, amelyikben épp volt, mikor elvittek bilincsben. És természetesen Louis Vuitton táskát vett inkább magának, mint kifizette volna ezen számlákat. A börtönben, csak az épp folyamatban lévő ügyével, és a túléléssel foglalkozik mindenki, megáll az élet."

A franciák dokumentumfilmet készítenek az ügyről

Soli ügye még nem zárult le, vádemelésre kerül sor, és egyáltalán nem biztos, hogy a következő évben lezárul. "Az biztos, hogy ki kell mondaniuk, hogy ártatlan vagyok. Esetleg, ha találnak bizonyitékokat, vagy úgy dönt a francia biróság, hogy vétkes vagyok, akkor azt fogják kimondani. Egyelőre én csak lejáratási szándékot látok ügyesen manipulált és az ügyben érdekelt, érintett személyek vádjaival megspékelve."

A producer elmesélte, hogy a franciák dokumentumfilmet is készítenek az ügyéről, amit valószínűleg közvetíteni fognak valamelyik fő csatornájukon. Így az is felmerült benne, hogy egyszerűen csak a francia nyelvtudása volt fontos, azért tartották négy hónapig kihallgatás nélkül a börtönükben, és nem engedték másnap haza a vele együtt kiszállított Répásival szemben.

Soli május 18-án jött haza. Mint mondta, a cége él, csak nem virágzik már, modelljei többsége pedig a konkurenciánál talált munkát. A krízis hatásai oly mértékűek lettek, hogy amit tizenéven át kiépített, életben tartott, az most a szakadék peremén áll. Úgy érzi, nincs más választása, váltania kell. "Már ötleteim is vannak arra hogyan lépjek tovább, kihasználva az adott helyzet által felkínált lehetőségeket, tekintetbe véve, és alkalmazkodva az új szituációkhoz ha kell, akkor akár kurvázni fogok, anélkül, hogy felelősségre legyek vonva! A magam módján" - nevetett. "Próbálom megoldani a napi felgyülemlett problémáimat, és kidolgozni új terveket, melyek által magam tudok lenni, és életképes. Egyelőre. Ha majd egyenesben leszek, hallani fogtok rólam."