Több mint ötezer tagjától vált meg a BeautifulPeople.com, miután a magukat elit társkereső oldalként leíró honlap több felhasználója is panaszt tett az üzemeltetőknél amiatt, hogy a karácsonyi zabálások után mások mennyire meghíztak. A pluszkilókkal gyarapodott tagok úgy buktak le, hogy az ünnepek után újabb fényképeket töltöttek föl magukról a honlapra, amin egyértelműen látszott, hogy kissé elengedték magukat. A lap üzemeltetői úgy érzik, korrekt megoldást találtak: a kizárt tagok újra jelentkezhetnek a klubba, ha lefogytak, és ehhez még fitneszklub-listát is kaptak tőlük.

„Minden kitiltott tag nagy veszteség számunkra, de eleget kellett tennünk a felhasználóink kérésének, akik vonzó emberekre tartanak igényt” – indokolta a Daily Mailnek a döntést Robert Hintze, a szépekre szakosodott társkereső oldal, a BeautifulPeople.com alapítója. Hozzátette: ha hagynák, hogy kövérek is tagjai legyenek az elit klubnak, akkor veszélybe kerülne az üzlet. Hintze felhívta rá a figyelmet, hogy az ünnepek alatt meghízott tagok eltávolítását nem ők találták ki, ők csak a beérkező panaszoknak tettek eleget.

A Szépek kiutálták a Csúnyákat

A karácsonyi szezon után ugyanis több mint ötezer – elsősorban brit, Egyesült Államokbeli és kanadai – felhasználó töltött fel olyan fotókat az adatlapjára, amin szemmel látható a zabálásszezon alatt felszedett fölösleg. Ez persze szúrta a Vonzók szemét, akik úgy döntöttek, megszabadulnak a Csúnyáktól.

A szépek csak a szépekkel akarnak vegyülni

szépekre szakosodott társkeresőt, a BeautifulPeople.com-ot 2002-ben alapították Dániában, de csak 2009 októberében vált világszerte elérhetővé. A közösségi oldalra azok kerülhetnek be, akiket a már regisztrált ellenkező nemű felhasználók a feltöltött fotó és a kitöltött adatlap alapján beszavaznak. Az oldal üzemeltetői november közepén közreadtak egy statisztikát, amiből kiderült, hogy a weboldal tagjai a svédeket, a brazilokat és a norvégokat tartják a legvonzóbbnak, míg a briteket és a németeket a legcsúnyábbnak..

„Úgy próbáltuk megoldani a problémát, hogy a bepanaszolt tagokat újra az értékelő listára tettük, amivel tulajdonképpen lehetőséget biztosítottunk arra, hogy bent maradjanak a klubban. Az újraértékelendő tagokról az ellentétes nem felhasználói döntöttek, de mindössze néhány százat szavaztak be, így több mint ötezer tagunktól kellett megválnunk” – részletezte a klubtagok szelekcióját Greg Hodge, a cég ügyvezetője.

Újra jelentkezhetnek, ha lefogytak

Hodge megjegyezte, a karácsonyi szezont követő hízás minden évben problémát jelent, amit a kizáráson túl azzal szeretnének megoldani, hogy lehetőséget biztosítanak kizárt tagjaiknak az ismételt jelentkezésre, amennyiben a kirúgott felhasználók lefogynak. Hogy Hodge-ék csökkentsék a hőbörgést, fitneszklub-listát küldtek a kitiltott tagoknak.