Elég csak pár szakmai kifejezést tudni, és a nemrégiben nagy port kavaró szado-mazo botrányban szereplő casting felvételekhez hasonló kisfilmeket tucatszámra dobja ki az internetes kereső. A felvételek tanúsága szerint a hirdetésekre jelentkező magyar lányok ugyan tisztában vannak azzal, hogy nem imitált verésről van szó, többségükben a forgatáson tudatosul, hogy ez igenis nagy fájdalommal jár. Ennek ellenére a szereplők az esetek nagy százalékában elviselik a sokszor vérzéssel is járó kínzást. A filmkészítők ugyanis busásan megfizetik a fenekelést, tűkkel, csipeszekkel és harapófogókkal való györtést.

Elég csak a Magyarországon működő vezető szado-mazo pornófilmeket készítő cégek nevének, és néhány, a szakmában használt szakkifejezések ismerete, az internetes kereső a megfelelő kulcsszavakra sorra dobja ki az itthon készült castingfilmek elérhetőségeit. A tabu témának számító, mégis sokat keresett és bizonyos körökben igen elterjedt, a készítők részéről pedig hatalmas bevételt hozó műfaj itthon a januári szado-mazo botrány hatására vált közismertté. Mint ismert, múlt hónap végén egy hétgyermekes anya feljelentése alapján indított a rendőrség eljárást egy cég ellen. A nő állítása szerint a pornófilmeket készítő csoport főszereplője és egyben producere a forgatáson brutálisan megverte, bántalmazását többszöri kérésére sem hagyta abba, személyi szabadságát pedig korlátozták.

"Nem gondoltam, hogy ennyire fáj"

A Velvet által felkutatott és megnézett, különböző pornóoldalakon és videomegosztókon található szado-mazo castingokat a brutális tartalma és a személyiségi jogok védelme érdekében nem áll módunkban közölni, a filmekben szereplő neveket cikkünkben megváltoztattuk. Mindazonáltal  a szóban forgó cég legálisan működik Magyarországon. A kisfilmek kommentálásához egy a szado-mazo műfajban ismert, neve elhallgatását kérő dominát kértünk fel, aki egy ideig együtt dolgozott a videók készítőivel. Kapcsolatuk azóta megszakadt, így pontos információval nem tud szolgálni, hogy a stáb hogyan dolgozik mostanság.

„Amikor náluk voltam, a lányoknak elmondtuk, mi fog történni, láttak videókat, kipróbálhatták az eszközöket. A cég meglehetősen magas árat fizetett a modelleknek, ami nem csak magyarországi viszonylatban jelent magas gázsit. Történetesen 2000-4000 Ft között pálcaütésenként, fenekelős filmeknél. Spanking a műfaj neve, csak és kizárólag fenekelés, semmi más" - magyarázta a domina

Anna, 32 éves

A Kyraként bemutatkozó, szolid kosztümös dominával folytatott beszélgetés során kiderül, hogy Anna kétgyermekes anya (a nagyobbik 11 éves, a kisebbik 6), az interneten figyelt fel a cég hirdetésére, és saját bevallása szerint elsősorban a kíváncsiság motiválja, nem a pénz.

vid1

„Azt mondanom kell, hogy egy fenekelős filmhez keresünk szereplőket” – világosítja fel Kyra a nőt az interjú végén. „Erre van ez a válogatás. Ennek több kritériuma van: hogyan tud az ember megnyilvánulni a kamera előtt, mennyire kommunikatív, hogy néz ki, és elsősorban, mennyire bírja az ütéseket. Ezért írtuk elő ezt az 50 ütést. Meg szeretnélek kérni, hogy vedd le a ruháidat. Szeretnél a jövőben egy ilyen fenekelős film résztvevője lenni?”

„Hát, nem tudom, majd kiderül.” (...)

Kyra egy pálcát vesz elő, azzal méri az ütéseket Annára, akinek a csupasz feneke nagyjából a verés felénél hurkásodni kezd, sebes és vérzik. A nő jajong.

„Ne mocorogj ennyire, mert nem akarok melléütni” – jön az utasítás. „Folytathatom?”

„Ühüm.” (…)

Elsőnek szeretnék gratulálni, nagyon ügyes voltál” – mondja a domina. „Kibírtad az ütéseket. Öltözz fel nyugodtan, és csak annyi kérdésem van, hogy hogyan érezted magad közben.”

Remegtem és tényleg fájt.”

Rosszabb volt, mint amilyennek képzelted?”

Igen. Nem gondoltam, hogy ennyire fáj.”

Ha a későbbiekben hívnának, jönnél?”

Hát, lehet, hogy jönnék, mert már tudom, hogy hogyan zajlik.”

„A „normál pornóban” régi szokás, hogy castingfilmet készítenek” – kommentálta a videót forrásunk. „Sok néző kedveli ezeket, és elhiszik, hogy ez egy spontán film. Nincs forgatókönyv, sztori, és a modell természetes reakcióit láthatják. Valójában az esetek többségében ugyanolyan megrendezett film.

Kyra nem hivatásos domina, ennél a cégnél kezdett domina szerepeket kapni" - fűzte hozzá. "A mai napig sok hibát vét. Értem hibának azt, hogy úgy üt, olyan helyre üt, ahogy , és ahová nem lenne szabad. Sajnos a tapasztalatait kizárólag a cégnél szerezte, félinformációk alapján.”

"Pedig ez nem szokott vérezni"

Sokak számára már a spanking is brutálisnak hathat, főleg a videó megtekintése és az ütlegelt testrész látványa után - az igazi szado-mazot viszont igazából az elitepain műfaj szolgáltatja. Itt a fenékpálcázáson kívül korbácsolás, testkorbácsolás, nemi szervek verése/kínzása, tűk, forróviasz használata is megengedett. Forrásaink szerint ezekben a filmekben a modellek 200-400 ezer Ft közötti jelenetdíjat kaptak, illetve ennyiért vállalják a lányok a szerepüket. A legtöbb magyar cég jelenetenként 40-100 ezer Ft körül fizet bizarr, szado-mazo filmeknél, az ominózus videók szereplői tehát minimum az itthoni keresetek dupláját kaphatták.

Lilla, 25 éves, kereskedelmi dolgozó

A kínzó szerepét ebben az esetben egy középkorú férfi tölti be, a rövid beszélgetésből kiderül, hogy a lány már több forrásból is tisztában van azzal, milyen kínokat kell átélnie. Retteg, ám súlyos összeggel tartozik barátjának, akinek összetörte az autóját.

vid2

„Mit mondanak, mi fáj legjobban?”

„A tű, a csipesz, meg minden.”

„Miért jöttél akkor, ha ennyire félsz?”

„A pénz miatt.” (…)

„Azt tudod, hogy ebben a filmben parancsokat kell végrehajtanod. Engedelmeskedned kell. Ha nem engedelmeskedsz, külön büntetést kapsz. Beleegyezel? Most előre beleegyezel?”

„Bele.”

Lilla kínzása a nemi szervénél kezdődik, ostorral majd lovaglópálcával. A dom szemmel láthatóan élvezi a hatalmi viszonyokat – bár a lány szájából a felvétel alatt többször is kicsúszik a „ne” szó, a kínzás nem marad abba. Előkerül egy harapófogó, amivel a férfi a lány mellbimbóját, később csipesszel a szeméremajkait gyötri meg. Az utóbbit végül tűvel is átdöfi, és megrángatja párszor. Sírás, vér - melynek hatására a dom inkább befejezi a műveletet.

"Pedig ez nem szokott vérezni"- magyarázkodik, hozzátéve, hogy mindjárt ellátják a sebet, és ezzel vége is a kisfilmnek.

"Az amerikai és német pornótörvény szerint nem lehet vér, vágás, műtét a filmeken" - mesélte a Velvet által megkérdezett domina. "Nálunk nincs pornótörvény. A kínzáskor egy-egy szereplő bőre, lehet túl vékony. Előfordulhat, hogy nem csak hurkák lesznek rajtuk, hanem kireped a bőr és enyhe vérzés is látszik."

Kérdésünkre, hogy a filmben szereplő kínzókban mennyi szadizmus van, illetve mekkora tapasztalattal rendelkeznek, a domina így válaszolt: "Sokáig domokat, dominákat vittek a forgatásokra, kértek tanácsot, tippeket. Az ominózus felvételen látható férfi biztos kedveli a műfajt, talán van is némi fogalma erről a témáról. Ő írja a forgatókönyveket, rengeteg ilyen témájú filmet néz az ötletek, eszközök, büntetési módok miatt. És talán egy kicsit élvezi is a helyzetét."

"Mi lesz a pénzzel?"

Hozzátette, ezzel szemben a szereplő lányok többsége nem mazochista, soha semmi közük nem volt a szado-mazohoz, BDSM-hez. "Nincsenek tapasztalataik, élményeik. A forgatáson tudatosul bennük, hogy ez igenis fáj."

Mária, könyvelő egy multinál

„Testi fenyítésnek vetjük alá a lányokat, mégpedig nagyon-nagyon keménynek. Tudod, hogy nálunk a fájdalom, az valódi?  A könnyek, a kiáltások, a sikítások. A lányok óriási fájdalmakat bírnak ki” – magyarázza a középkorú nőnek az a dom, aki a fentebb említett videóban is szerepelt.

vid4

Hosszú ideig úgy tűnik, hogy Mária mindenféle testi fenyítést elvisel, ám a pálca és a korbács után az ő esetében is előkerül a tű. Ellenkezésére a férfi félreteszi ezt az eszközt, ám mellbimbója kínzását nem akarja hanyagolni, harapófogóval lát neki a fájdalomküszöb tesztelésének. A nő nem bírja tovább.

„Elég. Nem megy” – jelenti ki ijedten, mire a dom befejezi a tevékenységet.

„Mi volt a baj? Nem bírtad?”

„Nem. Allergiás vagyok a cicimre.”

„Semmit nem lehet tenni a ciciddel?”

„Nem tudom, a pasikkal sem szeretem.”

„Mi lesz a pénzzel akkor? Azt mondtad, szükséged van rá. Elvállalod, hogy megkínozzuk a cicidet?”

(Pár másodperc szünet.)

„Igen.”

Megkérdezett forrásunk emlékei szerint szinte minden durva szado-mazo forgatáson elhangzott, hogy "Álljunk meg!" "Nem csinálom tovább." "Ilyenkor megállunk, pihenünk, fájdalomcsillapítás, hegek fertőtlenítése, cigiszünet, stb" - magyarázta. "Megnyugszik a szereplő, kipiheni magát. Megbeszéltük mi volt a sok. Mit nem bírt. Mennyi hasznos anyag került felvételre, mennyi kellene még a filmhez, milyen büntetés, kínzás lesz még. Mehet tovább a forgatás, vagy álljunk le? Volt olyan, hogy a hölgy szereplő azt mondta, elég volt. Ő nem csinálja tovább. Minden esetben megkapta időarányosan, vagy a pálcaütések száma szerint a pénzét."

A domina mindemellett hangúlyozta, hogy szado filmről van szó, aminek semmi köze a BDSM-hez és a dominanciához. "Az sm társkeresőkön is mindenki „fél”, hogy ez a botrány lejáratja a BDSM közösséget, még jobban elítéli majd a társadalom őket."