Bár a 2009-es Miss Kalifornia nem jött ki túl jól abból, hogy felszólalt a melegházasságok ellen, a Miss Beverly Hills 2010 cím tulajdonosa úgy véli, hogy nincs veszélyben a koronája azért, mert osztja Carrie Prejean nézeteit. A 23 éves Lauren Ashley szerint Isten megbünteti azokat, akik azonos neműekkel fekszenek le, de ő nem haragszik senkire, különben is, rengeteg meleg barátja van. Ő természetesen az esküvőig tartogatja a szüzességét, és nem él semmilyen káros szerrel, hiszen teste egy templom.

Bár a Miss Kalifornia 2009 leváltott győztesének jól dokumentált kálváriája akkor kezdődött, amikor felszólalt a melegházaság ellen, a lehetséges következmények ellenére az egyik idei induló, azaz Miss Beverly Hills 2010 most hasonló nézeteiről mesélt a Pop Tarts munkatársának. Lauren Ashley szerint a Biblia feketén-fehéren leírja, hogy házasság csak nő és férfi között jöhet létre. „Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak, utálatosság az. Ha valaki férfival hál úgy, mint asszonnyal hálnak, utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérök rajtuk” – idézte a 23 éves szépségkirálynő a Bibliát. „Ha Isten azt mondja, hogy halállal lakol az, aki lefekszik egy azonos nemű emberrel, akkor az bizony egy igen komoly figyelmeztetés. És ő bizony többet tud az életről, mint mi” – tette hozzá Ashley, aki természetesen úgy véli, hogy Isten alapvetően mindenkit szeret.

Sok meleg barátja van

Míg Carrie Prejean tavaly csak a Miss USA versenyen fejtette ki sokak által vitatható véleményét , addig Lauren Ashley már jóval a Miss Kalifornia soron következő döntője előtt állást foglalt. Hogy pontosan mi lesz a kifutása ennek a nyilatkozatnak, azt egyelőre nem tudni, hiszen a Miss Kalifornia versenyt csak novemberben rendezik majd meg – írja a FoxNews. A 23 éves szépségkirálynő mindenesetre úgy véli, hogy véleménye miatt nincs veszélyben a koronája. „Nagyon sok meleg barátom van, nagyon sok olyan közeli ismerősöm van, akik bizonyos dolgokról máshogy vélekednek, és mindig meg is osztjuk egymással a nézeteinket. Senkit sem utálok vagy gyűlölök.”

Szex csak az esküvő után

Bár az egykori Miss Kaliforniával még nem találkozott személyesen, természetesen óriási rajongója. „Nagyon tetszik, hogy kiállt azért, amiben hisz. Szerintem ez csodálatos. Perez Hilton egy kicsit túlreagálta a dolgot. Személyes támadásnak vette, pedig biztos vagyok abban, hogy (Carrie Prejean) ugyanúgy szereti őt is, ahogy mindenki mást” – nyilatkozta Lauren Ashley, aki állítólag néhanapján Paris Hiltonnal is bulizik, de ez nem jelenti azt, hogy ne élne józan életet. „Nem iszom alkoholt, nem cigarettázom, és nem szívok füvet. Én másként értelmezem a bulizást” – tette hozzá a szépségkirálynő, aki úgy véli, hogy teste egy templom, vagyis Isten ajándéka, és így persze minél tiszteletteljesebben kell bánni vele.  „Másrészt úgy vélem, hogy szexuális életet csak az esküvő után szabad élni” - mondta Ashley, aki szerint ezzel a gesztussal bebizonyíthatod a jövendőbelidnek, hogy mennyire tiszteled őt.

Legyőzte bűntudatát

Keith Lewis, a Miss Kalifornia verseny egyik szervezője szerint a résztvevők nézetei elvileg nem befolyásolják az eredményt, és ők mindig helyet adtak az egyéni gondolatoknak, véleményeknek, amikor ilyen, kissé politikai jellegű témákról van szó. „A szervezetünk úgy véli, a nőknek, és mindenkinek joga van ahhoz, hogy abban higgyen, amiben akar” – tette hozzá Lewis, aki állítólag éppen egy könyvet ír  The Man Behind the Tiara (Az ember a korona mögött) címmel. „Egy meleg férfiról szól, pontosabban arról, hogy küzdötte le saját homofóbiáját. Én is hasonló neveltetésben részesültem, mint Carrie. A múlt évben történtek viszont ráébresztettek arra, hogy milyen erős bűntudatom volt azért, ami vagyok. Furcsa módon Carrie Prejeannak köszönhetem, hogy most már jól érzem magam a bőrömben” – tette hozzá Lewis.