Születése után pár nappal halpikkelyhez hasonló elváltozások nőttek egy kínai kisfiú bőrére. Az orvosok szerint a 14 hónapos Shong Sheng egy ritka genetikai betegségben szenved: nem rendelkezik pórusokkal, így teste nem képes a hőszabályozásra. A gyógymód még nem ismert.

Egy 14 hónapos kisfiút a helyiek csak halfiúként emlegetnek szörnyű bőrbetegsége miatt a kínai Jinhuban – írta a The Sun. Song Sheng testén születése után pár nappal a halakéhoz hasonló pikkelyek képződtek, az orvosok szerint azért, mert nem rendelkezik pórusokkal, ami a testhőmérsékletét szabályozná. A gyerek túlhevülése ellen szülei úgy próbálnak védekezni, hogy a kisfiút jeges vízben fürdetik. Song Dehui, az apa úgy nyilatkozott, hogy fiának folyamatosan fájdalmai vannak, az pedig, hogy esetleg nem tudnak megfelelő mennyiségű jeget beszerezni, félelemmel tölti el őket. Az orvosok szerint a "Lamellar ichthyosis" nevű ritka genetikai betegségre egyelőre még nincs ismert gyógymód, így pillanatnyilag csak a csodában vagy a népi csodaszerekben bízhatnak.

Song Sheng egyébként nem az első, aki ezzel a kórral jött a világra: évekkel ezelőtt egy chilei csecsemőről is szóltak a hírek – az ő esetében a kéz- és lábujjai össze voltak nőve, és a szája is nagyobb volt az átlagnál.

6 kilogrammnyi kelés a bőrön

Létezik egyéb, szörnyű betegség is, ami látványos módon megváltoztatja a bőrszövetet: a Jáva szigetén élő 35 éves Dede Koswarát faemberként, illetve gyökéremberként ismerte meg a világ. A férfi tinédzser korában fertőződött meg a nemi úton terjedő human papilloma vírussal, ami hatalmas, gyökérszerű kinövéseket  (lényegében óriási szemölcsöket) okozott végtagjain.

Hosszú hercehurca után végül az indonéz kormány közreműködésével kilenc hónapos műtét sorozat alatt Dede testéről 6 kilogrammnyi kelést távolítottak el, ennek köszönhetően pedig a férfi ismét képes volt írni, vagy rágyújtani egy cigarettára. Betegsége két éve kiújult, viszont – még – nincs életveszélyben, mint korábban.