Egy magát megnevezni nem kívánó árverező eladja azt a fecskendőt, amivel Michael Jackson állítólag az utolsó adag altatóját kapta. Az énekes halálát okozó fecskendőként emlegetett eszközért ötmillió dollárra, azaz közel egymilliárd forintra számítanak. A Jackson-család nem tudja, honnan kerülhetett az injekciós tű az árverezőhöz.

Michael Jackson halálának évfordulóján, 2010. június 25-én tervezik elárverezni azt a fecskendőt, amivel dr. Conrad Murray, a zenész orvosa beadta az énekesnek a halálosnak bizonyult Propofol-injekciót. Az előzetes számítások szerint a fecskendő ára akár ötmillió dollárt, azaz több mint 946 millió forintot is elérheti - írja az angol Metro.

Egyelőre nem tudni, hogy a névtelenségbe burkolózó kikiáltó hogyan szerezte meg magának a fecskendőt. A Jackson-család tagjai, Janet és Tito Jackson azután értesültek a szándékról, amikor a kikiáltó férfit képviselő ügyvédek jelentek meg náluk. Azóta a család állítólag mindent megtesz azért, hogy az árverés elmaradjon.

"Ez a valaha volt legbetegebb árverési tétel. A fecskendőre már nincs szükség a halottszemléhez, sem Murray tárgyalásain, de a dologba morális szempontból szörnyű belegondolni. A fickó egyeztetett az ügyvédeivel, hogy biztos legyen benne, nem jogszerűtlen eladni a fecskendőt. Az a terv, hogy valami nagy Las Vegas-i kaszinóban feltornásszák az árát ötmillió dollárig, de az is elképzelhető, hogy egy olyan országban adják el, amelynek nincsenek kétoldalú egyezményei az USA-val, mint például Brazília vagy Líbia. Az árverés érvényessége megítélés kérdése, a vezető ügyész még azt is megállapíthatja, hogy bűncselekmény történt. Gyorsan terjednek a pletykák, a Jackson-család meg tud a tervezett árverésről. Tombolnak, nagyon dühíti őket, hogy valaki megint pénzt akar belőlük csinálni" - nyilatkozta egy forrás a Metronak.

Michael Jackson halála óta már tartottak árverést a zenészhez köthető tárgyakból. Itt 63 millió forintért ment el a legendás kesztyűje. Jackson halála előtt néhány hónappal meg a zenész cuccaira bizományban vigyázó Julien's aukciósház szeretett volna eladni néhány, pontosan 1390 darab Jacksonhoz köthető tárgyat.