Megúszta a börtönbüntetést az a belga férfi, aki állítása szerint nem volt ébren, miközben megerőszakolta 4 éves lányát. Frederic L. egy ritka szindrómával, a szexszomniával magyarázta tettét, a bíróság pedig nem talált arra bizonyítékot, hogy az apa hazudna. Belgiumot sokkolta a döntés, az ügyészség pedig fellebbezett az ügyben.

Újabb pedofil botrány rázta meg tegnap Belgiumot, miután a bíróság felmentett egy férfit, aki megerőszakolta négyéves lányát – adta hírül a dailymail.co.uk. A férfi ugyanis azt állította, hogy tettét álmában követte el. A bírósági eljárás során – amit a kívülállók csak a perverzitás csúcstalálkozójaként emlegetnek – a monsi bírák megállapították, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a 30 éves Frederic L. ébren erőszakolta volna meg a gyereket. A közvélemény mindeközben mélységesen elítéli azt a kiskaput, ami lehetőséget nyújt a pedofiloknak, hogy büntetés nélkül kövessenek el újabb erőszakos cselekedeteket.

A férfi beismerte tettét, de azzal védekezett, hogy egy különleges betegségben, szexszomniában szenved, ami miatt álmában követi el a szexuális aktust. „Ez a szexholdkórosság egyik fajtája” – magyarázta a bíróság előtt. „Mélyen megrendültem, amikor megtudtam mit tettem.” Mint azt elmesélte, barátaival kirúgtak a hámból aznap este, és részegen került haza. A kislány ébresztgetni kezdte, hogy nyissa ki neki a vécéajtót, apja ekkor erőszakolta meg. Az elvált férfi saját bevallása szerint arra ébredt, hogy lánya sikoltozik: „Apa, ez én vagyok, ez én vagyok!”

A gyerek nagyanyjának számolt be a történtekről, aki azonnal megtette a feljelentést a rendőrségen. "Védencemnek régóta alvásproblémái vannak. Amikor a lány anyjával élt, akkor is gyakran álmában szexelt vele. Nem emlékszik semmire, amit elkövetett. Mélységesen sajnálja. Nem tehet róla, magánkívül volt” – érvelt a pedofil védőügyvédje, Yves Degratie.

Szexszomnia

A betegség tulajdonképpen az alvajárásnak egy sokkal „fejlettebb” változata, mely magába foglalja a teljes szexuális aktust (előjátéktól az utójátékig), egyetlen fontos kivétellel: a betegek nincsenek tudatában annak, hogy mit tesznek, és felébredve nem emlékeznek a történtekre.

A szexszomnia nem összekeverendő a szexuális álmokkal. Az álmok az alvási fázis olyan szakaszában jönnek létre, mikor a test nagyrészt tehetetlen, míg az alvás közbeni szex a mélyalvást követő fázisban, mikor a test már szabadabban mozog. Ezért az álmokra általában vissza tudunk emlékezni, ám az alvás közbeni szexre nem, mivel akkor kerül rá sor, mikor az agy azon része, mely a magasabb rendű gondolatokért, tetteink elbírálásáért felelős, inaktív, de a primitív életfunkciókat (evés, szex) irányító rész éber. Olyan ez, mintha valahol ébrenlét és alvás között történne.

Forrás: Webbeteg.hu

Chris Dillen, rendőrségi pszichiáter szintén megerősítette, hogy egy szexszomnia egy ritka, orvosi kezelésre szoruló állapot, és hallott már hasonló ügyről is. „Vannak olyan emberek, akik beszélnek vagy sétálnak álmukban. Vannak, akik esznek, és a hűtőszekrényből vesznek ki dolgokat. És olyan is van, aki szexelni akar” – magyarázta.

Az ügyészek nyolc év börtönbüntetést kértek, ám az ügyet ejtették, a férfit felmentették a vádak alól. A kislány anyja döbbenten áll a döntés előtt, mint mondta, az ilyen ítéletek zöldutat adnak az erőszakot elkövetőknek és a pedofiloknak. Az államügyész fellebbez az ítélet ellen. A belgákban mindeközben ez az ügy felébresztette a régi emlékeket: 2004-ben egy Marc Dutroux nevű férfi elrabolt és megerőszakolt hat lányt, közülük négyet meggyilkolt.