A 26 éves brit nő az interneten árulta felesleges anyatejét, és a legnagyobb meglepetésére nem kismamák, hanem férfiak jelentkeztek. Toni Ebdon szerint nem faggatózott, de szerinte a gyógyító hatása miatt vásárolták a férfiak deciliterenként 15 fontért a tejét.

A 26 éves Toni Ebdon neten hirdette meg a felesleges anyatejét, és legnagyobb meglepetésére férfiak lettek a vásárlói, írja a Daily Mail. A 26 éves asszony szerint a férfiak azt hiszik, az anyatejtől egészségesek lesznek.

Ebdon márciusban adott életet David nevű fiának, és amikor rájött, hogy a szükségesnél lényegesen több tejet termel, és ezért az interneten hirdette meg a felesleget. Az egyedülálló nő amellett, hogy segíteni akart, természetesen abban is bízott, hogy valamennyi pénzt is keres az anyatejen, és egy deciliterért 15 fontot (5100 forint) kért.

„Azt hittem, olyan nők keresnek meg, akik nem tudnak szoptatni, de ehelyett az összes válsz férfiaktól jött” – nyilatkozta a 26 éves édesanya. „Az anyatejnek gyógyító tulajdonságai vannak, és azt hiszem, az emberek ezért fogyasztják. Nem tettem fel túl sok kérdést, és nem ütöttem bele az orrom mások magánéletébe” – vallott diszkréciójáról a brit lapnak nyilatkozó asszony, aki levélben beszélte meg a vásárlás részleteit, és csak a tej átadásakor találkozott személyesen a vásárlóival.

Tanulmányok szerint az anyatejnek egészségmegőrző hatása van, de hatásos lehet a diabétesz és a rák elleni küzdelemben is. De emellett megszünteti a pattanásokat is, és a krónikus hasmenés hatásos ellenszere is lehet.

A nő elmondása szerint még mindig rengeteg felesleges anyateje van, holott a kisfiának is bőven jutott belőle. „Mindig a kisbabámat etetem meg először, így ő kapja a legtáplálóbb tejet” – nyilatkozta az asszony, aki ugyan nem gazdagodott meg az eladásokból, de tervei szerint addig árulja anyatejét, míg el nem fogy.