Bár a színésznőt tegnap 90 napos letöltendő börtönbüntetésre ítélte Marsha Revel bírónő, a politoxikomán híresség most is kis híján megúszta büntetést. A seriff szerint ugyanis Lohan csak töredékét fogja leülni a kiszabott három hónapnak, mivel a börtönök zsúfoltak, és a megfelelő magaviseletű női rabok büntetését általában negyedelik.

90 napos börtönre, plusz ezt követően további 90 napos drog- és alkoholrehabilitációs programra kötelezte a Los Angeles-i bíróság nevében Marsha Revel bírónő Lindsay Lohant, mert a színésznő megszegte a 2007-es részeg vezetésért kiszabott próbaidő előírásait – tudtuk meg a TMZ-től. Bár Lohant láthatóan megdöbbentette, hogy lecsukják, és zokogva fogadta az ítéletet, a bírónő tuladjdonképp még elnéző is volt, például nem fogadta el az alkoholfogyasztás bizonyítékaként – tehát a próbaidő megsértéseként – amikor Lohan alkoholmonitora pont az MTV Movie Awards afterpartyján ment tönkre. Az ügyész, Danette Meyers ugyanis azzal gyanúsította meg az iszákos színésznőt, hogy kihasználta az alkalmat, és fogyasztott valamennyi alkoholt a bulin.

Lohan védőbeszéde

Az, hogy Lohan mégsem úszta meg a börtönt, nagyban köszönheti annak, hogy az elmúlt években sokszor megsértette a hatóságokat. A bírónő több olyan esetet felsorolt, amikor a színésznő hazudott drog- és alkoholfogyasztási szokásairól: „Úgy viselkedett, mint aki szerint csak az bűnös, akit elkapnak: ha nem kapják el, nem is vétett” – mondta Revel. A TMZ szerint a pontot az i-re annak az autósiskolának a vezetője tette fel, ahol a színésznőnek az alkoholelvonó rehabilitációs kurzus előadásain kellett volna megjelennie: ő úgy nyilatkozott, Lohan folyamatosan a legátlátszóbb kifogásokra hivatkozva lógta el a megjelenéseket, és semmi tiszteletet nem mutatott.

Lohan megható védőbeszéddel készült, ami őt magát például annyira meghatotta, hogy el is sírta magát. Mint elmondta, fogalma sem volt róla, hogy ekkora hibát követ el azzal, ha nem vesz részt minden héten az előadásokon, és hogy ezt csak munkái miatt nem tudta teljesíteni. „Amennyire tudtam, követtem a próbaidő előírásait. Nem akartam különös bánásmódot kicsikarni, de el kell tartanom magam. Dolgoznom kell. Mindent megtettem, hogy össze tudjam egyeztetni a munkámat a rehabilitációs programmal. Nem viccként fogtam fel. Az életemről van szó, a karrieremről… Felelősséget vállalok tetteimért. A lehető legjobban akartam csinálni. Sok idő telt el, de nem akarom, hogy azt gondolják, nem tisztelem Önöket” – mondta Lohan.

A bírónő nem ült fel az Oscar-díjas előadásnak, mivel sok minden cáfolja Lohan lelkiismeretes hozzáállását. Például az alkoholelvonó rehabilitációs program mérlege: a tizenpár alkalomból hetet kihagyott a színésznő, különböző indokokkal: filmforgatás, ruhamárka-promóció, lekésett repülő, bírósági meghallgatás (mint kiderült, ehelyett azonban Cannes-ban bulizott) vagy épp a nagybácsi halála (ekkor is kiderült, hogy a temetésen nem is jelent meg). Marsha Revelt a jelek szerint leginkább a hazudozás háborította fel: a színésznő 60 napot kapott az elvonókúrás blöffökért, további 30 napot pedig magáért a gondatlan vezetésért.

Az ítélethirdetés

Az ítélethirdetést zokogva hallgatta végig a színésznő, aki a TMZ információi szerint egyáltalán nem számított arra, hogy valóban börtönbe kell vonulnia, mivel eddig ügyvédeinek mindig sikerült megmenteniük.

Már akkor rezgett a léc, mikor Lindsay Lohan Cannes-ban múlatta az időt, és elveszett útlevelére hivatkozva tárgyalás helyett bulizott. Nem ismerte be, hogy hibázott, inkább Danette Meyers ügyésznőt kezdte szapulni, mondván pikkel rá, és mániája, hogy őt rács mögé küldje. Egy Lohanhez közeli forrás a tárgyalás előtt így nyilatkozott: „Shawn (a színésznő védőügyvédje, Shawn Chapman Holley - a szerk.) ezt is el fogja intézni, mint eddig mindent. Nem nagy dolog ez neki, akkor sem, ha Revel (a bírónő, Marsha Revel - a szerk.) tényleg utálja a védencét”.

Lohannek július 20-án kell bevonulnia a Lynnwood-i Területi Fegyintézetbe, ami ismerős lesz neki: 2007-ben is ebben a börtönben töltötte le 84 perces büntetését. A Los Angeles-i seriff szóvivője, Steve Whitmore szerint azonban a színésznőt „távol fogják tartani a többi börtönlakótól, hogy mindenki biztonságban legyen” és valószínűleg negyedelni fogják a büntetést, – tehát 90 nap helyett 23-at kell bent ülnie – mivel a börtönök túlzsúfoltak, és mert Lohan nem erőszakos bűncselekmény miatt került be, valamint vélhetően a magaviselete is megfelelő lesz majd az enyhítéshez.