Lindsay Lohan titokban börtönbe vonult

2007.11.16. 10:05
Bár az ittas vezetés miatt elítélt hírességnek a közmunka mellett kereken egy napot kellett volna a rácsok mögött tölteni, csak másfél óráig tartották bent. Lohan csütörtökön, titokban érkezett meg a fegyintézetbe, és 84 perc múlva már távozhatott is.

Lindsay Lohan, akit ittas vezetés miatt ítéltek el még augusztusban, a közmunkát már hétfőn megkezdte és csütörtökön a kiszabott börtönbüntetést is letöltötte. Igaz, pár órával kevesebbet ült bent, mint eredetileg kellett volna. Az Associated Press információ szerint a színésznő délelőtt fél tizenegykor jelent meg a lynwoodi női börtön előtt. hat perccel tizenkettő előtt már szabadult, és rabságának mind a 84 percében példás magatartást tanúsított. Pedig a bíróság által kiszabott egy nap már így is egy méltányos büntetés volt, hiszen a törvényben meghatározott négy napba beleszámolták a letartóztatása után a zárkában töltött órákat, valamint a tíz napos közmunka miatt még két napot elengedtek. Ráadásul a több hónapos elvonó kúra miatt azt is megengedték, hogy január tizennyolcadikáig teljesítse a feltételeket. Lohan eredeti terve az volt, hogy Hálaadáskor tölti le a büntetést, mert úgy gondolta, az ünnepek körüli kapkodásban ez a hír kevésbé fogja érdekelni a közvéleményt, de végül ezt is elvetette, és inkább a teljes titokban túllett rajta, mielőtt a média egyáltalán tudomást szerezhetett volna arról, hogy bevonult.

A színésznőt érkezése után megmotozták, ujjlenyomatot vettek tőle, majd bezárták egy cellába, de saját ruháját megtarthatta – árulta el a seriff szóvivője, Steve Whitemore aki azt is megmagyarázta, hogy a rehabot is megjárt celebnek miért kellett csak nyolcvannégy percet rács mögött töltenie. Az egyik ok az, hogy Lohant nem erőszakos cselekedet miatt ítélték el, másrészt nemrég a börtön vezetősége új intézkedéseket vezetett be, mivel a fogvatartottak létszáma gyakran meghaladja a kritikus határt. A túlzsúfoltság miatt naponta állítólag 30-50 nőt engednek el hamarabb. A szóvivő szerint a színésznő nagyon együttműködő volt és a személyzet nem kivételezett vele.

Bár a nyolcvannégy perc rekordrövidségű időnek tűnik, van olyan hollywoodi híresség, aki még ennél is kevesebb időt töltött cellájában. Lohan csak percekkel maradt le az éppen várandós Nicole Richie mögött, aki augusztusban nyolcvankét perc alatt letudta a szintén ittas vezetés miatt kiszabott - eredetileg négy napos - börtönbüntetését. Richie kebelbarátnője, Paris Hilton azonban nem úszta meg ennyivel, neki júniusban még huszonhárom napot kellett a lynwoodi női fegyházban töltenie, mivel érvénytelen jogosítvánnyal száguldozott a próbaidő alatt, amit – milyen meglepő és szokatlan - egy korábbi ittas vezetése miatt róttak ki rá.

Lohant augusztusban ítélték el tíznapi közmunkára és négynapi börtönbüntetésre, amiért májusban részegen fának hajtott Mercedesével, és kokaint is találtak nála, majd júliusban - visszaesőként - ismét droggal a zsebében, ittasan vezetett. "Tudom, hogy teljesen fejreállt az életem, mert alkohol- és a drogfüggő vagyok" - nyilatkozott a 21 éves filmsztár a tárgyalás napján. Idén már háromszor nekifutott az elvonókúrának. Utoljára októberben szabadult, a hírek szerint azóta tisztának mondható.