George Michael idén július 4-én berepült kocsijával egy üzlet kirakatába. Kedden ebben az ügyben a Highbury Corner Bíróság nyolc hét letöltendő börtönbüntetésre ítélte az énekest, akinek emellett 1250 fontos pénzbírságot kell fizetnie és bevonták a jogosítványát is. Michael nem először vezetett kábítószer hatása alatt: 2006 óta nagyon sokszor meggyűlt a baja a rendőrséggel.

Kedden a Highbury Corner Bíróság nyolc hét letöltendő börtönbüntetést és 1250 fontos (körülbelül 420 ezer forintos) pénzbírságot szabott ki George Michaelre (Robin McPhee bíró már egy korábbi tárgyaláson bevonta jogosítványát). Jogi szakértők szerint az énekes valószínűleg csak a felét üli le büntetésének, azután feltételesen szabadlábra fogják helyezni. Michaelt rögtön egy cellába vitték az ítélethirdetés után.

A brit sztárt most azért ítélték el, mert 2010. július 4-én Range Roverével behajtott a Snappy Snap nevű bolt kirakatába, és amikor rátaláltak, eszméletlenül feküdt kocsija volánján. A motor még járt, a helyszínelő rendőr megállapította, hogy az énekes teljesen ki van ütve, erősen izzad és tágak a pupillái. Michael a bíróságon beismerte, hogy mielőtt kocsiba ült volna, marihuánát szívott és receptre kapható nyugtatókat vett be – írja a Huffington Post.

Michaelt azonnal előállították: marihuánás cigarettákat találtak nála, a vizsgálat során pedig alkoholt és kannabisz nyomát mutatták ki a véréből. Emellett antidepresszáns és egy gamma-hidroxibutirát tartalmú partidrog is volt szervezetében.

A 47 éves énekesnek nem ez volt az első kábítószeres esete: 2006 februárjában a londoni Hyde Park mellett találtak rá, akkor is autója kormányára borulva feküdt. Két hónappal később három autót tartolt le, amikor ki akart állni parkolóhelyéről, akkor azt vallotta, csupán „ügyetlenül vezet”. 2006 októberében egy kereszteződésben vesztette el uralmát kocsija felett – szintén Londonban –, akkor bevallotta, hogy nem tisztán ült volán mögé. 100 órányi közmunkára ítélték és 2 évre eltiltották a vezetéstől.

2009 augusztusában egy teherautóval ütközött London környékén. A teherautó sofőrje az egyik brit napilapnak azt nyilatkozta: olyan nagy volt az ütközés, hogy meg volt róla győződve, a másik jármű vezetője meghalt. Michael életben volt, de teljesen zavartnak tűnt, és nem tudta, mi történik körülötte.