A „latexruhás férfiként” emlegetett halottról egyelőre keveset tudni, de az már biztos, hogy fulladás okozta halálát, és a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés ügyében nyomoz az ellen a férfi ellen, aki a halál beállta előtt nem sokkal szexelt vele. A kielégítő hivatalos tájékoztatás hiányában a péntek reggeli Mokkában Demcsák Zsuzsa és Kárász Róbert arra tett kísérletet, hogy a szado-mazo és fétis mibenlétét fejtegesse egy szexuálpszichológussal és egy latex-rajongóval. A végeredmény: egy nyögvenyelős beszélgetés és néhány, kissé bugyuta rácsodálkozás.

A Mokka műsorvezetői péntek reggel épp annyit tudhattak a "latexruhás férfi”-ként elhíresült férfi haláláról, mint a The Sun (ami valószínűleg fals és ellentmondásos információk alapján írt cikket a holtan talált férfi esetéről). A rendőrség ugyanis az elmúlt napokban határozottan elzárkózott attól, hogy részletekbe menően kommentálja a felröppent híreket és feltételezéseket a kedden a budapesti Szent László kórháznál talált holttest öltözékéről (a latexruháról) és halálának körülményeiről (a holttest keze állítólag meg volt bilincselve). Demcsák Zsuzsa és Kárász Róbert nyilván az érdemi információk hiányában a latexruha mibenlétéről és a szado-mazo közösségekről faggattak egy pszichológust és egy latexruha-rajongót.

„Ez pontosan ugyanaz az anyag, amivel én domesztoszozni szoktam otthon, tehát fölveszek egy ilyen gumikesztyűt és azzal takarítok, szerintem nagyjából ugyanaz az anyag” – csodálkozott Demcsák, mikor a kezébe került egy latexfelső, amit egyébként hiába próbált, nem tudott felhúzni karjára: „Az én röplabdás kezem ebbe nem megy bele” – összegezte élményeit.

„Én ilyen ruhába soha nem tudnék belebújni” – mondta kicsit később furcsa fintorral arcán Kárász. Az előítéleteket egy szexológus és Mayer András, a Black Dream Kft cégvezetője próbálta oldani, aki latexban érkezett a forgatásra: „Én egy teljesen átlagos ruhát hordok, az egyediségét az adja, hogy latexből készült, tehát a szabása teljesen átlagos” – mondta Mayer a hüledező műsorvezetőknek, akik később azt is megkérdezték, normális-e, ha valaki a szerepjátékokra izgul.

Dr. Tóth Emese orvos-szexológus szerint a latexruha magában nem jelenti azt, hogy viselője perverz lenne. „Nagyon messzemenő következtetéseket ne vonjunk le abból, hogyha valaki fölvesz egy ilyet, nyilván, hogy ha neked nem tetszik, akkor nem fogsz összeszimpatizálni egy ilyen sráccal, vagy egy olyan lánynal aki ilyet fölvesz, hát ők meg így jobban megtalálják egymást. És most ne gondoljunk arra, hogy ők valaki mások, hanem ők ugyanolyan emberek sok esetben, mint mi magunk és játszanak ezzel, kipróbálják” – mondta dr. Tóth, aki a konkrét halálos esetről nem akart beszélgetni, mondván nem tud eleget az ügyről.

„Persze szex közben nem szellőzik a latex, túl lehet benne hevülni, nyilván nem sokáig kell ebben benne lenni, de akik az igazi SM-et (szado-mazót) művelik, megtanulják, hogy ennek megvan a koreográfiája” – tette hozzá az orvos-szexológus.

Talán a The Sun csütörtöki cikke is közrejátszott abban, hogy a rendőrség két nap után, pénteken a kora délutáni órákban érdemi információkkal szolgált az ügyben. A BRFK Kommunikációs Osztályának közleménye szerint 2010. szeptember 14-én délután egy 46 éves férfi a budapesti Soroksári útról – sikeretlen újraélesztési kísérletet követően – vitte a közeli kórházba egy 40 éves férfi holttestét. Az áldozat valószínűleg fulladós szex közben vesztette életét, az őt kórházba szállító férfivel folytatott intim együttlét torkollt tragédiába.

„A férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével gyanúsították meg” – olvasható a police.hu-n. A BRFK nyilatkozata a The Sun több értesülését cáfolja: így például a latexruhás férfi nem volt több hete vagy hónapja halott, amikor a kórházhoz szállították.