Elnapolták a tárgyalást Stohl András első tárgyalási napjának a végén, a bíróságnak még szüksége van a szakértői vélemények beszerzésére, hogy ítéletet tudjon hozni a színész ügyében. Nem tiszta, hogy Stohl pontosan mikor kokainozott a balesetet megeleőzően, illetve az sem, hogy megkérte-e élettársát, hogy vállalja fel helyete a balesetet. Egy tanú szerint olyan részeg embert, mint Stohl a baleset után pillanatokkal még sosem látott, pedig korábban pultosként dolgozott.

Stohl András tárgyalása percről percre

Mivel a színész ügyében eljáró bíró megtiltotta, hogy a tárgyalás ideje alatt tudósítsunk, ezért utólag közöljük nagyjából kivonatolva a tárgyalást, ahogy az megtörtént. A per előzményeiről erre olvashat >>>.

A végéig vezetheti a Való Világot

A tárgyalás március végére napolása azt jelenti, hogy Stohl András valószínűleg a Való Világ végéig képernyőn tud maradni. Folytatás jövőre.

A tárgyalást elnapolják

A tárgyalást elnapolják március végére, mert szükség van még két szakértői véleményre. Egyrészt orvosszakértői véleményt kérnek a kokainfogyasztás ügyében. Az ügyész szerint erre azért van szükség, mert nem tudni, hogy Stohl András bódult állapotban volt-e, amikor vezetett. A bíró azt mondja, azért kell a szakértői vélemény, mert az első vélemény nem tisztázza pontosan, hogy történt-e kokainfogyasztás. Ezen kívül K. Pál sérüléseiről is csak tavasszal lehet megmondani, hogy maradandóak-e.

Csak mutogatta, hogy adjunk neki tüzet

"Csak azt ismételgette, hogy cigi, cigi, az öngyújtót sem tudta kimondani, csak a kezével mutogatta, hogy tüzet kér" - világít rá S. Lilla az ominózus cigarettakérés körülményeire.

Mégis megvan a hányás tulajdonosa

A bíró idézi S. Lilla korábbi vallomását, amiben azt mondja, elhányta magát a sokktól. "Sokkos állapotba kerültem, sírni kezdtem, és hánytam is" - idézi a bíró a korábbi vallomást. S. Lilla nem ellenkezik, azt mondja, elképzelhető.

Nincs meg a hányás tulajdonosa

Végül szólították a Skoda Fabia ötödik utasát is, S. Lillát, aki Sz. Mirabella elmondása szerint egész életében attól rettegett, hogy autóbalesete lesz, ezért a baleset után pánikrohamot kapott. "Magammal voltam elfoglalva, hogy rosszul vagyok, a többiek engem nyugtattak. Hányingerem volt, pánikroham" - mondta S. Lilla arról, hogy mit csinált a baleset után. A bíró megkérdezte, hogy ő hányt-e, de azt mondta, csak öklendezett.

Milyen messze állt Stohl András?

Többször visszatérő kérdés volt az is, hogy a helyszínről távozó Stohl András milyen messze állt, amikor megérkezett a mentőautó. Volt olyan tanú, aki azt mondta, hogy nagyjából tíz méterre volt a kocsiktól a színész, amikor megjöttek a mentők, de olyan is, aki azt mondta, több mint száz méterre eltávolodott már. Végül azt az álláspontot alakították ki, hogy Stohl András nagyjából 50-100 méterre lehetett a helyszíntől, amikor megérkezett a mentőautó.

Oldódik a légkör, Stohl András viccelődik

A sokat emlegetett cigarettakérésre Stohl András viccelődve reflektált a szünetben. Megkérdezte a Skoda Fabia utasaitól, hogy kérnek-e cigarettát. Nem kértek.

A Fabia utasai hardcore koncerten voltak

Az egyik szünetben megkérdeztük a Skoda Fabia utasait, milyen buliban voltak Egerben, ahonnan hajnalban tartottak haza. Azt mondták, kemény hardcore buliban jártak, és azért érte meg lemenni, mert Budapesten viszonylag ritkán lépnek fel az Egerben látott zenekarok, többek között a Tisztán A Cél Felé nevű.

Én ilyen részeg embert még nem láttam, pedig pultos voltam

"Odajött hozzám Stohl és azt mondta, cigi, cigi. Én korábban pultosként dolgoztam, de nem nagyon találkoztam még ilyen részeg emberrel" - mondta Sz. Mirabella, Bella a tárgyalóteremben. Hozzátette, először azt hitte, csak viccelődik a Skoda Fabia sofőrje, amikor azt mondta, Stohl András ment beléjük. "[Tibi kiabált, hogy] Stohl Buci, Stohl Buci. Először azt hittem, hogy hülyéskedik, mert elég nagy mókamester" - mondta Bella.

Megoldódik a cigi-gate

A tárgyalóterembe szólítják a Skoda Fabia negyedik utasát. "Sz. Bernadett Mirabella, vagyis Bella" - hívja be a bíró a tanút. Kiderül, hogy ő adott Stohl Andrásnak cigarettát.

A cigi mellett a hányásnak sincs gazdája

A tárgyaláson többször felmerül az a momentum, hogy Stohl András pontosan mikor kért cigarettát, és kitől. A Skoda Fabia eddig megszólalt utasai azt mondják, ők nem adtak a színésznek cigarettát, nagyon dühösek voltak rá. Egyre többször elhangzik viszont az is, hogy ki hányt, de egyelőre a hányásnak nincs gazdája.

A bírót nem lehet kizökkenteni

"Attól féltem, hogy ott fogunk megégni. A tanú elsírja magát" - diktálta a bíró az írnoknak, mert nem lehetett tisztán érteni, mit mond a könnyeivel küszködő K. Ibolya. A baleset idejében apjával a Lehel piacra tartottak Őrbottyánból, legalább tizenöt láda áru volt náluk.

Nem látogatta meg nyáron a súlyos sérültet

Drámai fordulat következik a tárgyalásban, szólítják a balesetben súlyosan megsérülő K. Pál lányát, K. Ibolyát, aki többször elsírja magát, miközben a bíró kérdezgeti. "Nyáron nem volt meglátogatni, pedig akkor vártam" - mondja a bíró azon kérdésére, hogy a színész próbálta-e tartani a kapcsolatot. Stohl korábban azt mondta, jogi képviselőjén keresztül próbálta elérni a K. Pált és lányát, de nem végül nem találkoztak.

Mennyit ivott Stohl András?

Viszonylag nagy a szórása annak, hogy a színész mennyi alkoholt ivott a baleset előtt. A bíró úgy számolt, hogy körülbelül másfél liter bor lehetett a szervezetében, amikor autóba ült, de a színész korábbi nyilatkozataiban azt is említette, hogy viszkit fogyasztott. Ezt a tárgyaláson már nem említette.

Stohl mindenkitől bocsánatot kér

Stohl András minden megjelent tanútól külön bocsánatot kért. Közben a tárgyalóterem felső karéjában egészen trópusi kezd lenni a klíma.

Stohl a kocsijából vette ki a cigarettát?

N. Tibor a Skoda Fabia egyik utasa azt mondja, ő úgy látta, a színész a saját kocsijából vette ki a cigarettát. A balesetet megelőzően aludt, körülbelül a csattanáskor ébredt fel, nagyjából akkor, amikor a sofőr elkezdett káromkodni, mert látta, hogy beléjük fognak jönni. Ami sokkal fontosabb, hogy azt mondta, a színész mellett állt, amikor Stohl felhívta az élettársát, és hallotta, hogy azt mondja neki, siessen a helyszínre, és mondja azt, hogy ő vezetett.

Merev részegnek néztem Stohl Andrást

Látták, hogy nekik fog ütközni az autó, megálltak, lehúzódtak az út szélére, mégis beléjük ment. A sofőr az ütköződés előtt szitkozódott is. "Az autótól szólt vissza Tibi, hogy ez a Stohl Buci" - mondta Sz. László. "Én merev részegnek néztem, még az arca is el volt torzulva" - folytatta. A színész élettársát kérdezte, hogy miért engedte el Stohlt, aki azt mondta, hogy nem volt más választása. A tanú először azt mondta, Stohl nem kérdezte meg tőlük, hogy jól vannak-e, aztán úgy módosította, hogy mégis megkérdezte.

Elkezdődik a cigi-gate

Sz. László, a Stohl Subarujával másodiknak ütköző Skoda Fabia utasa elmondja: Egerből jött haza, elhagyták a fóti körforgalmat. Sofőr mögötti ülésen ült. Nézte az utat. Amit látott, hogy az előttük haladó járművet oldalról elkapta egy másik, a sofőrjük erősen fékezett, lehúzodott a szélére, majd beborultak az árokba. A kocsiban ülő egyik lány nagyon megijedt. T. Tibor odaszaladt az autóhoz, ami beléjük jött. Látta, hogy Stohl kezd magához térni, és mondta, hogy ki tud mászni a kocsiból. T. Tibor átment megnézni a másik kocsit. Ő Lilla - az egyik utasuk - megnyugtatásával foglalkozott. Stohl kért tőlük egy cigit, látta, hogy Stohl telefonál, de nem hallotta, hogy mit. Látta, hogy elindult a körforgalom felé, látták, hogy jön a mentő. Jött feléjük Stohl élettársa, majd Stohl elhajtott a másik autóval. A két lánynak agyrázkódása lett a kocsiban. A mentők berendelték őket a kórházba. "Még nem volt kint a mentő, amikor Stohl elkezdett a körforgalom felé sétálni" - állítja. Leheletén nem érezte, hogy ittas volt, de a tekintete nagyon zavart volt. A tárgyalás későbbi szakaszában fontos kérdés volt, hogy a színész pontosan mikor és hogyan kért cigarettát.

Családi okokból nem vallott a sztriptízbárról

A színészt tovább szembesítik korábbi kijelentéseivel, például azzal, hogy először nem mondta, hogy a Marylin nevű sztriptízbárban is járt. Azt mondja, családi okai vannak annak, hogy nem számolt be a sztriptízbárban tett látogatásáról, ahova egyébként azért ment, mert már régóta jóban van a hely pultosával, vele beszélgetett.

Nem kokainoztam aznap este

A színész korábban azt is mondta, aznap nem kokainozott, de ennek ellentmondanak a szakértői vélemények, amelyek szerint a baleset bekövetkezése előtt körülbelül 90 perccel fogyaszthatott kábítószert. Stohl bírósági elmondása szerint valamikor éjfél körül vagy hajnali háromkor fogyaszthatott kokaint. Az ügyész szerint ez komoly különbség.

Felmerül, hogy Stohl az élettársára akarta kenni a balesetet

A színészt szembesítették egy korábbi vallomásával, amiben azt mondta: "nem tagadom, hogy elhangozhatott olyan a számból, hogy nem én vezettem az autót, amit mélységesen bánok".  "Baleseti sokk, ittas állapot, ijedtség. Első reakcióként ösztönösen hárítani akartam a felelősséget. mire hazaértem, már tudtam, hogy vállalnom kell a felelősséget" - magyarázta a színész a tárgyalóteremben korábbi vallomását.

Elveszünk az időben

A tárgyalás körülbelül délután háromig tartott, ezért, hogy bírja a laptopunk a végéig, annyira le kellett csökkenteni a kijelzőjén a fényerőt, hogy nem látszódott többé az óra. Innentől kezdve csak nagyjából tudjuk, hogy mi, mikor történt. Elnézésüket kérjük, reméljük, ez nem nehezíti meg nagyon a befogadást!

10:40

N. Ildikó tanúként elmondja: Csak a médiából ismeri a vádlottat. Hajnalban ment haza, bal oldalon egy autót látott az árokban, egy fekete autót keresztben és egy másikat az árokban. Megkérdezte a fiatalokat, hogy kell-e valami segítség. Hívta a mentőt. Elmondta, hogy van egy nagy baleset, de neki mennie kell tovább. A mentősök azt mondták, hogy hívják a rendőröket. "Valakit láttam, hogy mászik ki az autóból, mármint a dzsipnek a tetejéből, de nem ismertem fel, csak másnap a televízióból hallottam" - mondja az idomárként dolgozó nő. Magát a balesetet nem látta, valószínűleg néhány másodperccel az odaérkezése előtt történt a baleset.

10:35

Stohl András élettársát, Nagy Anikót, azaz Ancsikát szólítják tanúként. Ő azonban – közeli hozzátartozóként törvényadta jogával élve - megtagadja a vallomástételt, sem hang, sem képfelvétel készítéséhez nem járul hozzá.

Stohl András vallomása videón:

10:11

Stohlt most az ügyész faggatja: Miért nem mérlegelte, hogy részegen bekokainozva veszélyt jelenthet a többi közlekedő számára? Mérlegelte vagy abban a pillanatban nem foglakozott vele? "Ha mérlegeltem volna, azt mondtam volna, hogy nem vezetek".  Nem látta, hogy a mentősök ellátják a sérülteket. A színészt figyelmeztetik,hogy bármikor megtagadhatja a választ. "Nem szeretném megtagadni a választ" - mondta Stohl a bírónak.

9:57

"Hol és miként hibázott?" - kérdezi a bíró, majd a kezén kezd számolni, jelzi az egyest. Első hiba, hogy beül az autóba. "Miért nem merült fel, hogy taxival megy haza? Sofőrszolgálattal megy haza?" - kérdezi a bíró. "Belenyugszik abba, hogy bűncselekményt fog elkövetni?" - folytatja a kemény kérdéseket. "Az elejétől fogva másképp csinálnám" - mondja Stohl. Minden egyes szórakozóhelyen folytatólagosan követte le a hibákat. Nem tud rá válaszolni, hogy miért hagyta el a helyszínt.
"Egyetlen dolog van, amit pedzgetek. Történik, ami történik. Miért az élettársát hívja fel? Miért nem hívja fel akár 26. emberként a mentőket? [...] Nem várja meg a rendőséget, tűzoltóságot, nem tudja, mi lesz az idős ember sorsa" - szembesíti a bíró a színészt a tetteivel. "Nem tudtam, hogy ilyen súlyos balesetet okoztam. Semmi külsérelmi nyomot nem láttam" - mondja Stohl. "Én két sérültről tudtam" - mondta Stohl. A vádiratban négyen szerepelnek.

9:50

Ancsika annyit kérdezett, hogy "Mit csináltál?". Villogva áll már a mentő, amikor az élettársa megérkezik. Nagyon rövid ideig beszélgetnek. Járt a motor, amíg beszélgettek. Nem gondolkozott azon, hogyan fog hazajutni az élettársa. Nem tudja, ki engedte be a házba a rendőröket. Nem emlékszik rá.

9:46

Elképesztően meleg van a tárgyalóteremben, valószínűleg így akarják kicsinálni az újságírókat.

9:35

Stohl András tovább vall: Az első csattanásnál tudta, hogy balesetet okozott, mire megállt, addigra tudja, hogy két autóval ütközött. Amikor kiszállt, már tudta, hogy mi a helyzet. A teljes eszmélés, amikor arra is rájött, hogy hiba volt eljönni, az otthon volt. Nem látott sérülést senkin sem. Pozitív hozzáállással beszéltek vele a sérültek, ők próbálták nyugtatni a színészt.

9:30

A bírót zavarja a fotósok járkálása. A bíróságot meg kell tisztelni a nem járkálással. "Tudja, mi a különbség a hiba és a bűncselekmény elkövetése között?" - kérdezi a bíró Stohlt, miután leszidta a fotósokat. "Amikor elindultam, nem tudtam, hogy ennek bűncselekmény lesz a vége". A bíró rávilágít, hogy nemcsak a balesetokozás, de az ittas vezetés sem szabályos.

9:23

Amikor az élettársa kiérkezett a helyszínre, meglehetősen nagy pofont adott Stohlnak. A mai napig nem tud választ adni arra, hogy miért ment el a helyszínről. Azt még látta, hogy a mentősök ellátják a sérülteket. Miután hazaért, körülbelül tíz perccel később érkeztek a rendőrök.

9:15

Stohl folytatja vallomását: "A hölgy nagyon kiabált, benéztem a gépjárműbe, megkérdeztem, hogy vannak". Ezután kérte a sokat emlegetett cigarettát. "Dohányos ember vagyok, és nem voltam éppen jól" - mondta. A bácsi azt mondta, hogy nagyon fáj a lába. "Nem én hívtam a mentőket, csak tudomást szereztem róla, hogy úton van". "Azt mondta, hogy nagyon fáj a lába és nem tud kiszállni. Megpróbáltam kinyitni a bal oldali, vezetőoldali ajtót, de ezt nem tudtam megtenni. Ezután telefonáltam az élettársamnak, és mondtam neki, hogy jöjjön a helyszínre, mert nagy baj van" - folytatta a színész.

9:10

"Én egy üveg kétdecis bort rendeltem, az biztos. Úgy emlékszem, hogy körülbelül hét deci bornak megfelelő alkoholt ittam meg tíz órától éjfélig. Ezután beültem az autómba, és átmentem a Thália Café nevű helyre" - mondta Stohl a bíróságon. Itt találkozott a darab díszlettervezőjével, átbeszélték a napot. Azt nem tudja, hogy a kávézóba menet vagy kijövet jutott kábítószer a szervezetébe. Ezután átment egy harmadik szórakozóhelyre, ahol jóban van a pultossal, ahol kb. félórát beszélgetett vele. Ezután beült az autóba, tudta, hogy hibát követ el, de úgy ítélte meg, hogy vezetőképes állapotban van. A baleset pillanatára nem emlékszik, csak a csattanásra, és hogy utána lassul az autó, majd utána még egy csattanásra. "Ekkor tudtam már, hogy baj van, balesetet okoztam" - mondta Stohl.

9:05

Stohl kijelenti, vallomást akar tenni. Bűnösnek érzi magát. Elvált élettársi kapcsolatban él. Két kiskorú és egy nagykorú gyermek ellátásáról gondoskodik. Legkisebb gyereke él vele egy háztartásban, a másik kettő a volt feleségénél él, havi 250000 forint tartásdíjat fizet utánuk. Ezen felül édesanyját havi százezer forinttal támogatja. A Budapesti Nemzeti Színház és az RTL Klub a bejelentett munkahelyei. Nagyjából havi 1-1,5 millió forint a rendszeres nettó jövedelme. Családi ház Fóton, 30-35 millió forint értékű. Ezen kívül más ingatlan nincs a tulajdonában. A balesetben megsérült autót roncsnak értékesítette, ezen felül egy körülbelül egymillió forint értékű motorja van.