Az olasz rendező, Pier Paolo Pasolini után Pier Paolonak hívatta magát Gareth Williams, az a brit kém, aki még a nyáron fulladt meg egy perverz szexjáték végén. A férfinek több útlevele is volt, valamint ismerősei szerint új személyazonosságot is kapott munkája miatt, amelyet a brit felderítésnek, az MI6-nek végzett volna.

Pier Paolo volt a beceneve annak a londoni kémnek, Gareth Williamsnek, aki még augusztusban fulladt meg egy sporttáskában egy bizarr szexjáték közben – írja a Sun.

Eleinte úgy gondolták, hogy a kémet meleg szeretője ölhette meg, de novemberre nyilvánvalóvá vált, hogy nem erről van szó, hanem arról, hogy Williams kedvelte a bizarr szexuális játékokat, és az egyik ilyen végzett vele. A férfi klausztrofíliás volt, vagyis vonzódott ahhoz, ha szűk helyekre zárták be.

Most újabb részlettel bővült a történet, megszólalt a férfi egyik szomszédja, aki elmondta, Williams halála előtt néhány héttel egy pár kereste nála Williamset, egész pontosan egy Pier Paolo névre hallgató alakot.

A rendőrség azt feltételezi, hogy ez az álnév is a 31 éves kém egyik hamis személyazonossága volt. Ugyanis ez volt a két keresztneve Pier Paolo Pasolininek a híres olasz filmrendezőnek, aki igen szókimondóan mutatta be a szexuális erőszakot. A férfi munkája miatt több álnéven dolgozott, ismerősei szerint két útlevéllel is rendelkezett, valamint halála előtt nem sokkal a brit hírszerzés, az MI6 is felkérte egy munkára.

A párnak úgy tűnt, kulcsa is volt a lakáshoz, ahol Williams valószínűleg megfulladt a táskában, miután a klausztrofíliás szexjátéka nem sikerült.

Egy rendőrségi forrás azt állítja, a Pier Paolo név azt sugallja, hogy a pár azért járt ott, hogy szokatlan szexuális rítuson vegyenek részt. Lehetséges, hogy ők hagyták ott pár héttel később a táskában az áldozatot, aminek tragikus következménye lett.

A rendőrség mindenképpen szeretné megtalálni a szemtanúk állítása szerint mediterrán típusú párt. Williamset augusztus 23-án találták holtan; a halottszemlét február 5-én fogják tartani.