Belehalt az első csókba a 18 éves lány

2011.02.11. 16:03
Három hónapja találkozgatott egy sráccal a tizennyolc éves lány, amikor elcsattant végre az első csók. A romantikus pillanat után azonban váratlanul habozni kezdett a szája, el-elvesztette az eszméletét, és a rohammentők kiérkezése előtt meg is halt. A halálára nincs pontos magyarázat, egészséges volt, rendszeresen sportolt, kiváló tanuló volt.

A tizennyolc éves Jemma Benjamin rosszul lett, amikor végre elcsattant az első csók közte, és az egyik egyetemi barátja között, akivel már három hónapja találkozgatott. Habozni kezdett a lány szája, aztán a huszonegy éves Daniel Rossék házában eszméletlenül a kanapéra zuhant – írja a Sun.

Pillanatok alatt játszódott le

A pár eredetileg enni ment, de vissza kellett fordulniuk. A bejárati ajtó előtt összefonódtak, aztán a lány váratlanul rosszul lett. Erre Ross gyorsan felhívta Benjamin anyját, hogy nem epilepsziás-e a lány, aztán tárcsázta a mentőket, de hiába próbálta a telefonban hallható utasítások szerint újraéleszteni, Jemma Benjamin valószínűleg a rohammentő kiérkezése előtt meghalt.

"Nem volt köztünk szexuális kapcsolat, de párszor találkoztunk egy héten. Úgy volt, hogy egy bárba megyünk enni, de visszamentünk a házba, mert otthagytam a bankkártyámat. Beszélgetünk, és a bejárati ajtó előtt megcsókoltuk egymást" – mondta a Daniel Ross. "Bementünk a konyhába aztán a nappaliba és Jemma leült a kanapéra. A szemhéja váratlanul lecsukódott a szája pedig habozni kezdett" – magyarázta.

Nem volt esély

Jemma Benjamin testnevelési tudományokat hallgatott a Walesi Egyetemen, imádta a hosszútávúszást, a hokit, kiváló tanuló volt, és tele volt tervekkel. A szülei szerint, akik azt hitték, hogy fiatalok csak barátok, nagyon félénk és szégyellős volt. Peter Maddox, halottkém szerint a Jemma Benjamin halálát váratlan szívmegállás okozta, ami az orvosszakértő szerint évente körülbelül ötszáz ember életét követeli az Egyesült Királyságban.

Az elvált szülők a mentősöket hibáztatják, szerintük ugyanis túlságosan későn értek ki az esethez. Egy kivizsgálás alatt kiderült, hogy a mentő huszonkét perccel a riasztás után érkezett meg Rossék házához, és a diszpécser és a személyzet valóban rosszul mérte fel a helyzet sürgősségét, ugyanakkor elmondták azt is, hogy ebben az esetben szinte semmi esély nem volt arra, hogy megmentsék a lány életét – írja a Daily Mail.

Egy szülő nem felejt

"Nem tudom szavakba önteni, mennyire hiányzik. Az egyik pillanatban az egészség szobra, a másikban pedig már elragadta a halál" – mondta Charlotte, Jemma Benjamin anyja. "Sokkolt minket a hír, hogy egy ilyen fitt lány, mint Jemma meghalhatott. Tervei voltak, tudta mit akar. Rengeteg barátja volt, és nagyon fog hiányozni" – mondta Dale Benjamin, a lány építész apja, miután idén február tizedikén véget ért a halottkém meghallgatása. "Annyi mindent mondhatnék róla, gyönyörű lányunk volt, és imádnivaló személy" – tette hozzá.

Akiknek nagyobb szerencséje volt

Ahogy tavaly beszámoltunk róla, egy tizennégy éves lányt kórházba kellett szállítani, miután tizenhat éves barátja megcsókolta az iskolában. Laura Kukic mogyoróallergiában szenvedett, és a barátja elfelejtett szólni a puszi előtt, hogy mogyorós csokiszeletet fogyasztott, így Kukic rohamot kapott, feldagadt a torka, és nem kapott levegőt. A tanárok mentették meg a lány életét, ugyanis sikerült gyorsan beinjekciózni. A biztonság kedvéért azért még bevitték a mentősök.