Prostitúcióról szó sem volt, pláne nem arról, hogy prostitúciós munkából pénzt térítsenek vissza a lányok, állítja a Velvetnek a kerítéssel gyanúsított K. Zoltán ügyvédje, Horváth B. Gábor. Miután a pornós körökben is forgó férfit 2003-ban fejbe lőtték, állítólag nem is foglalkozott lányközvetítéssel, leszámítva persze ezt az egy hoszteszközvetítő vállalkozást, amin keresztül Dubajba biztosan vittek ki csajokat.

"Ő egy abszolúte átlagos magyar állampolgár, egy gazdasági társaságnak volt az ügyvezetője. Onnan rendszeres havi jövedelme volt, nem is volt rászorulva, hogy kerítésből vagy más hasonló dologból pénzt tegyen zsebre" – nyilatkozta a Velvetnek Horváth B. Gábor, a prostiügybe keveredett K. Zoltán ügyvédje. "Nyilván erre a hoszteszmunkára közvetített ki lányokat, de szigorúan szexmentes munkára" – tette hozzá. Ahogy korábban megírtuk, a férfit június 23-án, a WestEndben vették őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. K. Zoltánt, és két feltételezett tettestársát, Sz. Vivient, és P. Szilviát üzletszerűen elkövetett kerítéssel vádolják, és mindhárman előzetes letartóztatásban vannak.

Csak Dubajt tudnám megerősíteni

Minden lánnyal egyedi megállapodást kötött K. Zoltán. A szállást nyilvánvalóan biztosították a lányoknak, a repülőjegyet is elintézték, és csak a későbbiekben számoltak el, hogy mennyi jutalékot kap vissza. Az, hogy a csajok mennyi időre mentek ki, természetesen teljesen változó volt. Volt, aki csak két-három napra, volt, aki egy teljes hétre. A gyanúsítás szerint 2009-től 2011-ig rendszeresen közvetítettek hazai szépségversenyzőket és modelleket afrikai, ázsiai és távol-keleti országokba szexmunkára. Hogy pontosan hova mentek a csajok, Horváth B. Gábor nem tudja. "A nyomozó hatóság közölt különböző országokat, amiket mi meglepve nézünk, egyelőre csak Dubajt tudnám megerősíteni. Hozzáteszem, hogy K. Zoltán soha nem is járt Dubajban. Már csak ebből kifolyólag sem tudhatja, hogy kint ki, mit csinált."

Ahogy egykor az Index megírta, a pornószakmában is forgó K. Zoltánt 2003-ban feljbelőtték, vélhetően szerb üzletfelek. A lövedék eltörte az állkapcsát, a lágy részeken áthatolt, az agyat súrolva a tarkóján jött ki. A járomcsont a koponyában eltérített a lövedéket, így az nem érte a nagyagyat. Szerencséjének köszönhette, hogy túlélte a támadást. Akkoriban ügynökséget vezetett, lányokat közvetített divat-, aktfotózáshoz és pornófilmek készítéséhez, de a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy felhagy a pornózással, és csak a divat- és aktfotózásokra fog koncentrálni. "Amennyire én tudom, ez így is történt. Ilyen jellegű tevékenységgel többet nem foglalkozott" – mondta Horváth B. Gábor. Arra viszont, hogy Budapesten is változatlanul közvetített volna lányokat, az ügyvéd nyomozati taktika, és egyebek miatt nem szeretett volna válaszolni.

Sz. Vivien ügyvédjéhez, Gerencsér Andráshoz hasonlóan, Horváth Gábor sem tud semmilyen 119 nevet tartalmazó listáról, sőt cáfolja, hogy egyáltalán létezne ilyesmi. "Ha lenne ilyen akkor azért már tudnánk róla"  – reagált a Velvetnek. Portóflióknak viszont lenniük kellett, ha nem is éppen egy vastag, puncis katalógusként kell elképzelni őket. "Nyilván ez úgy zajlik, hogy kint elmondják, hogy mik az igények, milyen típusú, kinézetű lányra van szükség. Ők ehhez hozzáigazítva kiküldenek fényképeket, vagy anyagot összeállítanak, arról az adott lányról, aki megfelelő lehet erre. Amennyiben a másik oldalon megvan rá a fogadókészség, és azt mondják, hogy igen, ő az a lány, és ő jöjjön, akkor az üzlet az megkötettik, és ő kiutazik" – magyarázta az ügyvéd. Hogy milyen munkákat kellett a lányoknak végezniük, azt nem lehet tudni, de vacsorázás, bulizás biztosan volt.

Prostitúcióról szó nem volt

Az NNI gyanúja szerint egyébként Sz. Vivien, K. Zoltán és P. Szilvia nagy pénzösszegekkel és címlapfotózási ígéretekkel érték el, hogy a közvetített lányok prostitúciós munkát vállaljanak. A kurválkodásért 1000-1600 dollárt fizettek (kb. 183 ezer-292 ezer forint) nekik, a fizetség húsz százalékát a szervezők kapták meg. "Az volt K. Zoltán feladata, hogy hoszteszmunkára közvetítsen ki lányokat. Prostitúcióról szó nem volt, senkivel nem is állapodtak meg, hogy prostitúciós munkára közvetítik ki, pláne nem arról, hogy prostitúciós munkából pénzt kapjanak vissza" – mondta Horváth Gábor, aki még megerősítette azt, amit Gerencsér mondott, azaz K. Zoltán nem ismerte P. Szilviát, viszont Sz. Vivient különböző hoszteszmunkáknak köszönhetően viszonylag régóta.

A Velvetet már a Facebookon is megtalálja, klikkeljen ide, lájkoljon minket!