Susanne Eman csaknem napi 22 ezer kalóriát juttat be a szervezetébe, hogy ő lehessen a világ legkövérebb asszonya. Az egy tonnás testtömegre gyúr. A dietetikus szerint bármelyik pillanatban meghalhat, a testmódosítás-szakértő szerint ez is testmódosítás, de abszolút hülyeség.

Mindenkinek van egy álma, az arizonai Susanne Emané például az, hogy ő legyen a világ legkövérebb asszonya. Ezzel a törekvéssel ugyan nincs egyedül, de keményen dolgozik érte. Egyelőre csak kicsit több mint 330 kilót nyom, amivel még a 730 kilós célsúly felénél sem tart, de napi legalább húszezer kalóriás étrendjével nem látszik lehetetlennek a küldetés. Most 32 éves, 9-10 év múlva szeretne végleg átváltozni zsírtömeggé – legnagyobb konkurensén, Donna Simpsonon már túltett.

Eman egyébként egymaga neveli két gyerekét, és azért állt rá a kalóriatripre, mert kíváncsi, elérheti-e ember az egy tonnás testtömeget.
"Az előző rekorder 730 kiló volt, tehát legalább ezt szeretném elérni. Év végéig meg kell ütnöm a 362 kilót" – fejtette ki terveit a Daily Mailnek.

Életvitelszerűen hízik

Az asszony és fiai, a 16 éves Gabriel és a 12 éves Brendin havonta egyszer mennek bevásárolni – a boltban akár nyolc órát is eltöltenek, olykor hat bevásárlókocsit telepakolva. Anyuka minirobogón közlekedik, de így is egész napos munkaként éli meg az eseményt, ráadásul azt gondolja, egészséges, mert állítása szerint naponta végez egyszerű tornagyakolatokat és jár egyet a környéken. Hetente egyszer vérnyomást mér, ellenőrzi vére oxigén- és cukorszintjét is, és ha durva értékeket tapasztal, majd elmegy orvoshoz.

"Minél nagyobb vagyok, annál jobban érzem magam. Egyre magabiztosabb vagyok, és szexinek találom magam. Miért ne feszegethetném a határaimat, hogy kiderítsem, milyen kövér lehetek úgy, hogy közben egészséges maradok?" – vallja Eman. Hízni egyébként magától kezdett, és mivel nem tudott mit tenni ellene, inkább rágyúrt. Elzsírosodó teste állítása szerint egyre több férfit vonzott, a munkaadókat viszont nem, ezért most állástalan. Ha már képtelen lenne gondoskodni fiairól, húga veszi őket magához.

"A fiúknak feltűnik az étrendem, és hogy minden nap egyre többet eszem. Megmondtam nekik, hogy mindenki mást szeret, ha én zsírosat eszem, ők meg egészségeset akarnak, különböző ételeket főzök. [...] Le akarok számolni azzal a képzettel, hogy kövérnek lenni rossz. Arra emlékeztetem a kövéreket, hogy teljesen rendben vannak. El akarom juttatni az emberekhez azt az üzenetet, hogy fogadjanak el másokat azért, amilyenek valójában."

Testmódosítás?

Eman asszony étrendje

Reggeli: rántotta hat tojásból, vajon megsütve. 20 deka sült szalonna, négy krumpli, egy liter tejszínes shake, egy zacskó állatos keksz, két liter üdítő, egy csomag chips, három sonkás-sajtos szendvics.

Ebéd: három szelet marhahúsos-babos-csilis burrito, egy pohár tejföl. Egy tál saláta (egy fej salátából, egy csészényi koktélparadicsomból, egy csészényi répából, egy uborkából, fél csésze dresszinggel, szalonnadarabkákkal, egy csészényi reszelt sajttal és ugyanannyi csirkehússal).

Vacsora: tizenkét taco egy pohár tejföllel, két liter üdítő, nyolc gombóc vaníliafagyi, egy kisebb tepsi brownie.

Összesen: 21962 kalória

Zagyvai Gábor piercer-tetováló-szakértő szerint az ilyen mértékű önhizlalás akár testmódosításnak is tekinthető. "Végül is nevezhetjük testmódosításnak, hiszen ezek az emberek maradandó változást  akarnak létrehozni a testükön, akkor is, ha ez esetükben visszafordítható. Ha a testépítést annak tekintjük, akkor ezt miért ne?" – tette fel a kérdést. Hozzátette, abban azért van különbség, hogy általában a testmódosításoknak nincsen egészségkárosító következménye.

"A kérdéses szerv nem veszti el a funkcióját, hogy normálisan szolgáljon. Sőt, adott esetben a lelket is erősebbé, jobbá teszi. De ha valaki arra hajt, hogy elhízzon, az betegségeket, keringési problémákat okoz, ezt abszolút hülyeségnek, rossz dolognak tartom, bár persze ez az ő teste, azt csinál vele, amit akar. "

Három nap múlva a rohammentő vinne el

Az óriásasszonyt étrendjébe szinte minden belefér, de az nem mindegy, hogy mit milyen arányban fogyaszt. "Ha fehérjéből van nagyon sok, az a vesét támadja, a szénhidrát a májnak nagyon megterhelő, csakúgy, mint a zsír. Nagyfokú baromságnak tartom, amit ez a nő csinál, és főleg azért háborít fel, mert nincs jobb dolga egészségesen. A praxisomban minden második gyerek túlsúlyos, és ahelyett, hogy ez ellen tennénk, valaki jódolgában hizlalja magát" – fejtette ki Vincefiné Simon Tímea dietetikus a Velvetnek.

Hozzátette, a súlybajnoknő jó eséllyel hamar meg fog halni, mert a szíve egy idő után, ekkora túlsúlynál, bármelyik percben megadhatja magát. Látatlanban is úgy tippelte, Emannak magas a vérnyomása és a koleszterinszintje, és kettes típusú cukorbetegségben szenved. Azt azonban, hogy egy normálisan táplálkozó emberre milyen hatással lenne a nő étrendje, nehéz megmondani. "Ez leginkább attól függ, hogy előtte hogyan táplálkozott az illető. Mondjuk ha én az 51 kilómmal elkezdenék ilyet enni, lehet, hogy három nap múlva elvinne a rohammentő."