Mexikó városában egy férfi hét évig szexuálisan bántalmazta barátnőjének két tizenéves lányát, akiknek ez idő alatt öt gyermeket csinált. A lányok szintén fiatalkorú fiútestvérét is rabszolgaként használta. Később megölte az egyik lányt, majd végzett annak csecsemőjével is. Bár családja végig tudott tetteiről, mégis csak most sikerült elfogni.

Összesen öt embert tartóztatott le a mexikói rendőrség a napokban, amikor egy 21 éves nőt és öt gyereket kiszabadítottak a fogságukból. A fogvatartóik saját a családtagjaik voltak, akik kényszermunkára és szexuális aktusokra kényszerítették őket.

Tizennégy éves fiú vezette le a szülést

A 32 éves Jorge Antonio Iniestra Salast, az anyját, három testvérét és egy 14 éves unokahúgát tartóztatták le. Salast emberrablással, gyilkossággal, családon belüli erőszakkal, nemi erőszakkal és kizsákmányolással vádolják.

A férfi egy 44 éves nővel, Clara Tapiával élt együtt, akinek két lánya, és egy fia volt, őket terrorizálta Salas.

Salas 2004 óta élt együtt barátnőjével és annak gyermekeivel. Annyira terrorban tartotta a családot, hogy élettársának minden jövedelmét oda kellet adnia Salasnak, így a nő fizetése mindig a férfinél kötött ki. Az első öt év alatt Salas bebörtönözte a két lányt egy kicsi, ablak nélküli szobába, ahol szexrabszolgaként használta őket. Ez idő alatt a nők öt gyermeknek adtak életet – írja a Fox News.

A szülést a 14 éves fiútestvérük vezette le, aki szintén rabszolgaként tartott fogva. A férfi ezzel egyidejűleg ugyanúgy folytatott nemi életet a barátnőjével – a gyerekek anyjával –, és volt, hogy a gyerekeket is kényszerítette az egymással való szexuális közösülésre. Állítólag 2010 novemberében Salas megölte az egyik lányt, aki akkor még csak 19 éves volt. Miután a lányt agyonverte, annak három hónapos kisbabáját brutális módon megfojtotta, halott anyja mellkasához szorította a csecsemő arcát. A jelentések szerint a férfi meszes festékkel és üzemanyaggal kente be a holttesteket, annak érdekében, hogy azok szaga ne terjedjen a környéken, és senki se vegye észre a gyilkosságot. Ezek után a lányok belső szerveit egy autópálya mellé szórta ki. Később mind a két lány testét fekete zsákokban találták meg.

"Ez a középosztálybeli életforma része"

A 14 éves fiú ez idő alatt is munkára volt fogva, amiért a jutalma mesenézés, illetve némi pénz volt. Ha a fiú nem engedelmeskedett, Salas brutálisan megverte egy övvel, vagy meztelenül belefektette a gyereket egy pocsolyába a ház tetején. A lányokat 2006 után ki sem engedte az utcára, mert félt, hogy azok szerelembe esnek egy másik férfival, akik majd egyszer eljegyezhették volna őket.

A helyi média arról tudósított, hogy Salas működése az anya beleegyezésevel történt. A hírek szerint a férfi azt mondta a feleségének, hogy "ez a középosztálybeli életforma" része, hogy a férfiak "minden nőt megkaphatnak, akit akarnak". Egy sajtókonferencián az anya azt is kijelentette, hogy ő akarta odaadni minden fizetését párjának, mert Antonio arra akarta kényszeríteni őket, hogy szemetet egyenek.

2009-ben a férfi elvitte a két fiatal lányt édesanyja házába, annak reményében, hogy majd a családtagjai vigyáznak szolgáira. Ettől fogva az anya nem tudott semmit lányairól, mindaddig amíg el nem határozta, hogy beavatja a helyi hatóságokat is. „Nem vagyok bolond, inkább cinikus lenne a megfelelő szó!” – nyilatkozta a sajtónak minden bűntudat nélkül.

Egy másik, ehhez nagyon hasonló ügy Josef Fritzl nevéhez fűződik. Az osztrák férfit 2008 áprilisában tartoztatták le vérfertőzés, nemi erőszak és lánya, Elisabeth Fritzl fogvatartásának vádjával. Fritzl 24 évig tartotta fogva lányát, családi házuk pincéjének egyik eldugott részében, ahol
számtalanszor megerőszakolta. Elisabeth Fritzl itt hét gyermeknek adott életet és átélt egy vetélést is. Fritzl később bűnösnek vallotta magát, és életfogytiglani büntetést kapott.