Soha többé nem tudja becsukni a szemeit, mellei pedig torzak: ezzel ajándékozta meg egy nem hitelesített amerikai plasztikai sebész a páciensét. Dinora Rodriguezt a sebészek hivatalos testülete most kampányhoz kérte fel, a kártérítésből pedig megpróbálja rendbe hozatni az elrontott műtétek eredményeit.

Orvosai annyira elrontották egy kaliforniai nő mellplasztikáját, hogy úgy tűnik, mintha egyetlen, bizarr formájú melle lenne. A 40 éves Dinora Rodriguezt szakképzetlen sebészek műtötték, ebből lett a baj. Ráadásul nemcsak a melleit, hanem szemhéjait is elrontották a kontárok, így képtelen becsukni a szemét – írja a Daily Mail. Pedig szemhéjplasztikát nem is kért. (Nemcsak ott, Nagy-Britanniában is történik hasonló: van, aki húsznál is több esetben kontárkodott.)

Ezek után nem meglepő, hogy az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága felkérte reklámarcának, hogy a sarlatánok ellen kampányoljanak. Egyik szóvivőjük kifejtette: "A fehér köpeny még nem jelenti azt, hogy képzettségük folytán plasztikai sebészeti eljárásokat is képesek elvégezni".

Rodriguez elmondása nála akkor kezdődött a baj, amikor elment kicseréltetni az implantátumait. Sebésze ugyanis átvágott két "zsebet", amelyek normális esetben a mellek szöveteit tartják – ennek eredményeképpen a két implantátum középen összecsúszott. De nem csak ott karistolt a sarlatán: idegeket, izmokat vágott el, ami állandó mellkasi fájdalmakat okoz a nőnek. Szemeit pedig már helyre sem lehet hozni, élete végéig műkönnyre szorul majd.

'Borzasztó volt felébredni az altatásból, és meglátni, mi történt. Nem jutott eszembe ellenőrizni az orvosom végzettségétt igazoló papírokat, és már nagyon bánom" – fejtette ki Rodriguez, aki azóta új sebészt talált, aki több lépésben igyekszik helyrehozni a melleit ért katasztrófát. Őt egyébként a régi orvosa ellen megnyert peréből befolyt összegből fizeti.

Az Egyesült Államok jogi szabályozása már-már hihetetlen: 48 államban nem szükséges a sebészeti testület hitelesítése ahhoz, hogy valalki efféle beavatkozásokat végezhessen. A testület elnöke, Malcolm Z. Roth szerint a helyzet súlyos: "a páciensek megsérülnek, néhányan bele is halnak a műtétekbe, amelyeket a nem hitelesített orvosok végeznek. Szeretnénk, ha a páciensek megértenék, mit kell kérdezniük orvosaiktól, hogy műtéteik biztonságosak és sikeresek lehessenek". A legegyszerűbb persze nemet mondani, persze csak akkor, ha az ember nem magyar celeb.