Bár kétségkívül sok sztár van, aki már járt plasztikai sebésznél, sokan ellenzik a szépészeti beavatkozásokat. Egyesek arra hivatkoznak, hogy mimika nélkül nehéz jó színésznek lenni, van, akinek egyszerűen elege lett a sok operációból, lásd Heidi Montag és Pamela Anderson, van, aki tudni akarja, hogyan öregedne meg a természet rendje szerint, ilyen például Drew Barrymore vagy Gisele Bündchen. Igaz, egyes híresztelések szerint ők kissé álszentek, és bizony már megcsináltattak magukon ezt-azt.

A hírességek világában bizony nagyon sokat számít a külső, és sokan komoly harcot folytatnak a természet ellen pár szakavatott orvos, kozmetikus segítségével. Persze vannak olyan sztárok, akik soha, de soha nem plasztikáztatnának, vagy vetnék alá magukat bármilyen más szépészeti, fiatalító kezelésnek. Az 50 éves Julianne Moore az utóbbiak közé tartozik. "Színésznő vagyok, így nem akarom, hogy bármit is csináljanak az arcommal. Bármit is teszek, akkor is 49 éves vagyok, és ezen nem változtat semmi. Nem tudom, hogy fiatalabbnak néznék-e ki, szerintem csak az látszana, hogy valamit műveltek az arcommal" – nyilatkozta a híresség, aki úgy véli, ha kés alá is feküdne akkor sem biztos, hogy a beavatkozás valójában meghozná a kívánt eredményt. Cate Blanchettet a férje „kérte meg” arra, hogy ne műttesse át magát. Andrew Upton állítólag azzal fenyegetőzött, hogy elválik, ha neje bármit is megváltoztat a testén.

Az arc mint munkaeszköz

Rachel Weisz egyszerűen nem érti azokat a színésznőket, akik a fiatalos külső érdekében feláldozzák egyik legfontosabb „munkaeszközüket”, az arcukat.  "Európában meg tudnak öregedni a színésznők, és mindezt méltósággal teszik" – tette hozzá. Julia Roberts nem szeretné, ha a szépészeti beavatkozások miatt maszkszerűvé válna az arca, és gyermekei nem tudnák megítélni, hogy mikor mérges, mikor boldog. A színésznő szerint elég szörnyű, hogy egy olyan korban élünk, amikor a nők ennyire félnek az öregedéstől, és nem kíváncsiak arra, hogyan hagy nyomot rajtuk az idő. Az Elle magazinnak nyilatkozó híresség elmondta, ő azok közé tartozik, akik viszont szeretnék tudni, hogyan változik a külsejük a korral. Mivel Sarah Jessica Parker sem szeretne úgy kinézni, mint egy őrült, ezért ő sem kíván kés alá feküdni. „Nem tudom, hogy mivel védekezhetnénk az öregedés ellen. Természetesen rajtam is meglátszik a kor, folyamatosan tapasztalom. De mit is tehetnék? Nézzek ki úgy, mint egy elmebeteg?”

Helena Bonham Cater szintén nem plasztikáztatna, szerinte egyébként a rendezők, a stúdiók mostanság úgyis az olyan színésznőket kedvelik, akiknek természetes a megjelenése."Két választásod van. Megcsináltathatod valamidet, és akkor furán fogsz kinézni, vagy nem csináltatsz meg magadon semmit, és akkor idősebbnek. Szerintem az egyetlen lehetőségem, hogy további munkákat kapjak, ha nem csináltatom meg semmimet" – nyilatkozta Bonham Carter.

Kis hazug?

Drew Barrymore osztja a nézeteit, ő is méltósággal akar megöregedni, és az sem zavarja, ha úgy néz majd ki, mint egy basset hound. A botoxot használó nőknek pedig azt üzeni, hogy azonnal hagyjanak fel a kezeléssel, hiszen nem ismerjük a hosszú távú hatásokat. Egyes források szerint egyébként a színésznőnek nincs annyira ellenére a plasztikai sebészet, és valamikor 2006 és 2007 között biztosan csináltak valamit a mellével. Gisele Bündchen is elzárkózik a plasztikai beavatkozásoktól. Korábban állítólag édesanyjától is megkérdezte, hogy hajlandó lenne megoperáltatni magát. „A következőket válaszolta: Ötvennyolc évembe került, hogy így nézzek ki. Szerinted tönkretenném mindezt?” – nyilatkozta a modell, aki szerint édesanyja csodálatosan néz ki, és reméli, hogy ő is így öregszik majd. Egyes források – például a Stars Plastic Surgery - szerint a híresség kissé álszent, hiszen valószínűsíthető, hogy a mellét és az orrát is megcsináltatta.

A félelem vezérli őket

Keira Knightley 2005-ben vallott arról, hogy neki esze ágában sincs megoperáltatnia magát azért, hogy előnyösebb legyen a külseje, amúgy is utálja a fájdalmat. A színésznő szerint a plasztikai beavatkozásokról szóló Dr. 90210 című műsor is egyszerűen borzasztó volt. Jessica Biel szintén nem rajong azért, ha szikékkel hadonásznak az arca körül. „Inkább legyenek ráncaim, nem bírnám elviselni, ha szétvagdosnának” – nyilatkozta a brit Marie Claire-nek Justin Timberlake barátnője, aki azért fél az öregedéstől, ezen a téren ős is hiú kissé.

Csak természetesen

Halle Berry az Ok! magazinnak mesélt arról, hogy nem híve a szépészeti műtéteknek, és inkább megpróbál ügyelni arra, hogy operáció nélkül tartsa karban magát. „Nagyon szigorúan betartom az esti bőrápolási szertartásom. Soha, de soha nem fekszem le úgy, hogy még ki vagyok sminkelve” – tette hozzá. Jennifer Lopez állítása szerint a természetesség híve, ezért is nem rohant plasztikai sebészhez azután, hogy a terhesség alatt jó pár kilót felszedett. „Azt hittem, hogy könnyen megszabadulok majd a felesleges kilóktól, hiszen mindig is formában tartottam magam. Nem volt könnyű feladat. Nem hiszem, hogy valaha is lesz plasztikai műtétem. Persze nem tudom, hogyan érzem majd magam a bőrömben, ha idősebb leszek, de alapvetően a természetesség híve vagyok. Nem hiszek abban, hogy a szépség a külső, a fizikum függvénye” – nyilatkozta az énekesnő, akit állítólag már nem zavartatja magát amiatt, hogy hogyan néz ki.

Már nem

Anne Hathaway bevallotta, hogy korábban szerette volna megműttetni az orrát, de már esze ágában sincs kés alá feküdni, hiszen színészként nagyon hasznos, ha karakteres az arc. Paris Hilton még 2006-ban foglalt állást az ügyben, akkor azon a véleményen volt, hogy nincs szüksége plasztikai műtétre, soha nem operáltatná meg magát, mert szerinte az ilyen beavatkozások végeredménye elég ronda, és nagyon művi lesz a páciens külseje. „Persze ha egy lány nagyon rosszul érzi magát a bőrében, és csak ez hiányzik a boldogságához, akkor rendben van” – nyilatkozta Hilton, aki évekkel korábban szeretett volna nagyobb melleket, de édesapja lebeszélte róla.

Talán...

Vannak olyan hírességek, akik állításuk szerint egyelőre nem tartják szükségesnek azt, hogy plasztikai sebészhez forduljanak, de lehet, hogy idővel majd ők is igénybe veszik a szolgáltatásaikat. A látványos fogyást produkáló Kelly Osbourne tagadja, hogy megműttette volna magát, persze ez nem jelenti azt, hogy később is elzárkózik majd a szépészeti beavatkozásoktól. "Nem zárom ki, hogy plasztikáztatok majd, ha idősebb leszek, de most korábbi függőségeim miatt akkor se lehetne, ha akarnám – nem szedhetem be azokat a gyógyszereket, amiket egy ilyen műtétnél adnak" – írta Ozzy Osbourne lánya a Closer magazinban megjelenő rovatában.

Míg a jobblétre szenderült Hills című valóságshow egyik sztárja, Heidi Montag egy nap alatt tíz plasztikai beavatkozáson esett át, addig a műsorban szintén szereplő Lauren Conrad és Audrina Patridge kicsit másként vélekedik erről a témáról. Conrad például nem akar nagyobb melleket, úgy véli, hogy a divat világában a kicsi kebel a menő, különben is vannak már olyan melltartók, amik ha szükség van, akkor átmenetileg megoldják a kérdést. Ugyan a komolyabb beavatkozásokat nem favorizálja, lehet, hogy idővel nem mond majd nemet egy jó kis botoxkezelésre. „Huszonhárom éves vagyok, így ez egyelőre nem aktuális. Nem tudom, talán majd később” – nyilatkozta az Access Hollywoodnak. Audrina Patridge szintén nem műttetne. Szerinte elég vicces, hogy Los Angelesben oly sokan járnak plasztikai sebészhez, és emiatt kissé hasonlítanak egymásra, pedig fontos, hogy egyéni legyen a külsőd. Teljesen persze ő sem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egy kicsit rásegít a természetes adottságaira. Sőt, van, aki szerint ez már meg is történt.

Soha többé

Ki az, akinek mégis/még plasztikáztatnia kellene?

Akadnak olyan celebek is, akik nem igazán csináltak titkot abból, hogy külsejüket plasztikai sebészek formálták, de mostanra ráuntak a műtétekre. Pamela Anderson ugyan nem igazán tudja elfogadni külsejét, de valamelyest belenyugodott abba, hogy ő sem maradhat örökké fiatal: “Nem ellenzem a plasztikai műtéteket,  ami nekem volt eddig, az elég, nem akarok többet. Nem szeretnék ijesztően kinézni a műtétektől. Nem aggódom az öregedés miatt, soha nem voltam klasszikus szépség. Nem akarom a fiatalságot üldözni, bár sokszor azt tapasztalom, az üldöz engem”. Heidi Montag szintén nem akar több operációt, ami tavalyelőtti teljesítménye után nem is olyan meglepő. „Soha többé nem fogom megműttetni magamat, nem éri meg. Egyszerűen csak soha többé nem akarok kés alá feküdni. Inkább legyen egész életemben nagyobb mellem, de nem akarom újra az életemet kockáztatni" - nyilatkozta a szőke celeb.

Dannii Minogue ugyancsak botoxoztatott, de az X-Factor kedvéért lemondott a fiatalító kezelésről, mivel sokan kifogásolták, hogy olyan, mintha nem is mozogna az arca. "Az X-Factorban különösen fontos, hogy legyenek arckifejezései az embernek, de ez nem olyan könnyű egy nő esetében. Ha elégedett vagy magaddal az öregedés is könnyebben megy" – nyilatkozta. Teri Hatcher nemrég grimaszoló fotókkal bizonyította, hogy már nem botoxoztat. „Az összes bizonytalan nő nevében vagyok most ebben a fürdőszobában, egyedül, egy szál törölközőben. Üzenem: gyönyörűek vagytok!” – írta a képek mellé. Miután Sharon Stone párszor megjárta az ajakfeltöltéssel, úgy döntött, hogy ő is hanyagolja az ilyen beavatkozásokat. A Tatler magazinnak persze azt állította, semmilyen fiatalító kezelése, beavatkozása nem volt, majd arról vallott, hogy valamit ugyan kipróbált, de amikor meglátta magát egy filmben, hogyan is néz ki, elborzadt.

Egy férfi véleménye

Bruce Willis 2009-ben fejtette ki, hogy a plasztikai műtétektől, és az egyéb kozmetikai eljárásoktól is elzárkózik. "Tudom, hogy sokan másként vannak ezzel. Ahogyan azt is, hogy nagyon sok pénz van ebben, és ha valamivel sokat lehet keresni, akkor az egy ideig nem tűnik el a piacról" – nyilatkozta a Fox Newsnak. A híresség szerint egyébként nagyon sok férfiszínész van, aki pont az ellenkezőjét gondolja, és kolléganőikhez hasonlóan mindent megtennének a fiatalos külsőért. „Nem igazán gondolkozom hasonlóan, tulajdonképpen nem is igazán érdekel” – tette hozzá Willis, aki egyébként lélekben még mindig nagyon fiatalnak érzi magát, és meglepődik, amikor valódi korára emlékeztetik őt.