Egy drogfüggő indianai pár drogfüggőként született gyerekét adta oda alig tízezer dollárért, egy szakadt kocsiért és 50 nyugtatóért két drogdílernek. A szülők azt mondják, nem a pénzért, hanem a gyerekük érdekében tették a dolgot, mert nem lett volna pénzük felnevelni. Először azt mondták, ingyen ajándékozták oda a gyereket, később viszont kiderült, pénzmozgásos üzletről volt szó, nem felebaráti szeretetről.

“Azt szeretném, ha az emberek alaposan megfigyelnék ezt a helyzetet, más szempontokból nézzék, mint ahogyan azt a hatóságok bemutatják. Elolvashatod egy könyv hátsó borítóját, hogy megtudd az egész történetet, de végig kell olvasnod a könyvet, hogy megértsd a történetet” - írta levelében a 26 éves indianai Brandon Riggs, akit azzal gyanúsítanak, hogy nem túl sok készpénzért, egy lepukkant kocsiért és 50 nyugtatóért eladta a gyerekét feleségével karöltve két drogdílernek.

A két héttel ezelőtti, Disneylandbe vágyó bébiárushoz hasonlóan Anna Marie és Brandon Riggs is azt mondják, csak a legjobban tették gyereknek azzal, hogy eladták, mert nem lett volna pénzük arra, hogy felneveljék - írja  Daily Mail. A két drogfüggő szülő 13000 dollárt (kb. 2,7 millió forint), egy 3500 dollárt (kb. 750 ezer forint) értékű Lincoln típusú autót és 50 oxikodon nyugtatót kapott a gyerekért cserébe Stephen és Melissa Lynchtől.

A szülők ráadásul a 2009-ben született gyerek után folyamatosan felvették a segélyt is, pedig a gyereket a júniusi születése után először 2010 márciusában próbálták örökbe adni Lynchéknek, ahol a szülők szerint a legjobb helyen lenne a metadonfüggőként született gyerek. A hatóságok elutasították a kérelmet. Végül 2010 májusában fülest kaptak a hatóságok arról, hogy a gyerek mégis Lynchékhez került, ráadásul nem is ingyen, hanem a már említett viszonylag nevetséges dolgokért. “Semmiképpen sem akartuk eladni a gyerekünket. Sem pénz, sem drogok, sem egy autó nem képezte az örökbeadási folyamat részét” - írta Riggs a levelében.

Stephen Lynchet októberben letartóztatták, az ügyben mind a négy résztvevő ellen eljárást indítottak. Brandon Riggs közben a börtönben ül egy másik, ehhez az ügyhöz nem kapcsolódó drogügy miatt, sőt már a gyerek születése után nem sokkal börtönbe került, ezért is akarták örökbe adni. Riggs felesége a múlt héten feladta magát, őt erőzetesben tartják fogva. Egyedül Lynch felesége van még szabadlábon, akinek gyámsági kérelmét elutasították.

Mind a négy szereplőt drogkereskedéssel, emberkereskedelemmel és pénzért örökbeadással gyanúsítják. Riggséget azzal is gyanúsítják, hogy visszaéltek a segélyekkel, mert azután is felvették a gyerekük után járó, két év alatt kb. 3000 dollárnyi (650 ezer forint) segélyt, hogy a gyerekük nem is élt velük.