A Szezám utca című gyerekműsor zenéjét is szerző kapott Fernando Rivast hivatalosan is pedofíliával és gyermekpornográfia terjesztésével vádolja a rendőrség. A kubai születésű dalszerzőt még áprilisban kapta el az FBI, a házában egy négy éves lányt ábrázoló fotósorozatot és pár bilincset és egyéb kötözéshez alkalmas eszközt találtak a nyomozók.

Rivas nem csak gyerekeknek szerzett zenét hivatásszerűen, hanem tanított is a charlestoni iskolában. A hírek szerint a lányról készült képeket e-mailben küldte át két másik pedofilnak. Egyelőre nem vallja magát bűnösnek, 300 000 dollár ellenében háziőrizetben maradhat az ítéletig. Ha elítélik, életfogytiglant is kaphat, halálbüntetést nem szavhatnak ki az USA-ban pedofilokra.

Rivas több zenei díjat is nyert korábban, a legnagyobb elismerése 1998-ból származik, amikor az év legjobb gyereklemezének járó Grammyt vitte el a Szezám utca soundtrackjével. A Szezám utca az USA egyik emblematikus terméke, 1969 óta készülnek folyamatosan új részei az élő szereplőket és bábokat egyaránt alkalmazó gyerekprodukciónak. A műsorban több híresség is szerepelt már, bár nem mindenki jött ki jól belőle, Katy Perry például mellekkel lázadt a prűd amerikaiak ellen, de feltűnt benne Michelle Obama is.