Feladta magát az a férfi, akit egy német turista megölésével és elfogyasztásával gyanúsítanak. Miután végzett a német utazóval, állítólag kikötözte és megerőszakolta annak barátnőjét is. Apja házában adta fel magát.

Október közepe óta keresték a harmincegy éves Arihano Haitit, miután megtalálták egy német utazó, Stefan Ramin maradványait egy tábortűz körül a Csendes-óceán francia polinéziai térségében található Nuku Hiva szigetén - írja a Sun.

Haiti hosszas bujkálás után végül beállított apja házába, aki hívta a rendőrséget, és közölte, hogy a fia fel szeretné adni magát. A rendőrség azóta megtalálta a férfi néhány ideiglenes táborát is. "Túl sok volt neki a nyomás" - mondta az ügyész, Jose Thorel. Haitit gyilkosság és szexuális erőszak vádjával állítják majd bíróság elé.

Eltűnés és erőszak

A negyven éves Stefan Ramin október 9-én tűnt el, a maradványait pedig pár nappal később találták meg a Csendes-óceán francia polinéziai térségébe tartozó Nuku Hiva szigetén. A hamvai több négyzetméteren szétszóródtak, voltak benne fogak, többek közt egy műfog, és ruházata megolvadt fémrészei. A férfi valószínűleg tradicionális kecskevadászatra indult a szigeten Haitivel, helyi vezetőjével, de csak az idegenvezető tért vissza.

Ramin a barátnőjével utazott, aki azonnal a keresésére indult, de Haiti állítólag kikötözte egy fához és megerőszakolta. Heike Dorschnak végül sikerült kiszabadulnia és értesítenie a hatóságokat.

A tragikus vég

A hamburgi Ramin 2008-ban indult barátnőjével világkörüli útra Törökországból katamaránjával. A pár 12 év kemény munkájával szedte össze a pénzt a világutazásra.

2004 és 2007 között szárazföldön utazgattak, Ázsiát fedezték fel, 2007 végén kezdték tesztelni 14 méter hosszú katamaránjukat. 2009 elején átkeltek az Atlanti-óceánon, megnézték a Karib-térséget, majd 2011 elején keltek át a Panama-csatornán. Két évig akartak Polinéziában maradni, aztán Új-Zéland felé indultak volna – írta a lesnouvelles.pf.