A 41 éves férfi nem sejtette, hogy kamerára veszik, ahogy magáévá teszi választott lovát. A rendőrség megtudta, hogy egy másik farmon is engedett már vágyainak, ott legalább négy lóval közösült. Nem ez az első ilyen eset, Magyarországon is bukott már le zoofil.

A texasi Cirilo Castillóról hivatalosan is kiderült, hogy szabadidejében legszívesebben lovakat erőszakol meg, írja a Daily Mail. A 41 éves férfit egy biztonsági kamera felvétele buktatta le, aminek a tanulsága szerint odakötözött egy lovat a kerítéshez, összekötözte a lábait, és magáévá tette a nőstény állatot.

Miután a rendőrség felismerte a felvételeken fajtalankodó Castillót, kihallgatták, ennek során pedig azt is beismerte, hogy egy másik farmon négy lovat is meghágott, csak ott nem volt kamera. A farm tulajdonosa később viszont elismerte, hogy egyszer látta is, ahogy a férfi közösül az egyik állatával. Castillo 60000 dolláros büntetést kap elhajlásáért.


Az állatokkal való közösülést jelenleg a világ 80 országában tiltják, de a pornófilmes lobbik ellenére egyre nő ezeknek a száma. Legutóbb 2011 januárjában Hollandiában tiltották be, ahonnan korábban zoofil pornófilmek 80%-a származott, mert csak akkor büntették az elkövetőket, ha kínozták is az állatokat. A téma 2008-ban került napirendre Hollandiában, mert egy frízföldi férfit, aki több tucatszor megerőszakolt egy pónilovat, a megfelelő jogszabály hiányában pedig felmentette a bíróság. Az állatokkal létesített szexuális kapcsolat korábban akkor volt megengedett Hollandiában, ha bizonyítani lehetett, hogy az állati partner az aktus során nem szenvedett sérüléseket.

Ettől függetlenül rendszeresen napvilágot látnak hasonló esetek a világ minden részéről. Tavaly például Franciaországban a kutyáját molesztálta rendszeresen egy férfi. A 46 éves férfi a munkahelyéről, egy otthonból vitte haza egy elhunyt lakó elárvult nősténykutyáját, amit két éven át bezárva, kvázi szexrabszolgaként tartott e lakásában. A tettét bevalló férfit 1650 euró pénzbüntetésre ítélte Evry város bírósága és örökre eltiltotta attól, hogy állatot tartson. A francia törvények alapján akár két év börtönnel és 30 ezer euró pénzbírsággal is sújthatták volna.

Magyarországon sem ismeretlen a a zoofília, 2011 júliusában egy hevesi férfiról derült ki , hogy “nem tudott ellenállni a kanca formás tomporának.” A magyar állatvédelmi törvényben nem szerepel az állatokhoz való nemi vonzódás, ezért bűncselekmény hiányában nem indult eljárás.