Egy 41 éves nőt többször is mellkason szúrt exének aktuális barátnője. Szerencsére a penge megakadt az áldozat sóoldatos mellimplantátumában, ezért úgy érzi, hogy a hatezer dolláros befektetés igenis megérte. Orvosa, Dr. Frank Filiberto plasztikai sebész szerint érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy mindenkinek ültessenek be az életmentő eszközből. Vicces, de részéről valahol érthető álláspont.

Miközben még mindig áll a bál a PIP-implantátumok miatt, egy újabb olyan esetről számolt be a sajtó, amely szerint a mellnagyobbítás nemcsak a nők önbizalmát növeli meg, hanem akár életet is menthet. Egy 41 éves floridai asszonyra volt vőlegényének aktuális barátnője késsel támadt a lakása előtt. Amy Winter először csak a neve elhallgatását kérő nő autóját karcolta meg, majd áldozata felé fordult, és többször is mellkason szúrta – számolt be a WAVE News. Az asszony ugyan csupa vér lett, de mint kiderült, nem szenvedett komolyabb sérüléseket, ugyanis mellimplantátumának köszönhetően a penge nem ért létfontosságú szerveket.

A nő természetesen úgy érzi, hogy igazán megérte hatezer dollárt kiadni a sóoldatos implantátumokért, főleg, hogy a gyártó magára vállalta a csere költségeit, mert ugyan nem garanciális problémáról van szó, de egy bűntény áldozatáért ennyit igazán megtehetnek. Az áldozatot megoperáló Dr. Frank Filiberto harminc éves praxisa alatt még soha nem találkozott ilyen esettel. Hozzátette, ha a mellimplantátum képes életeket menteni, akkor talán mindenkinek be kellene ültetni. Jó, mi mást mondhatott volna, plasztikai sebész.

Mi is többször számoltunk már be arról, hogy a mellnagyobbításnak néha milyen áldásos hatása is van. Tavaly októberben került nyilvánosságra annak az orosz nőnek az esete, akit a férje a vita hevében egy késsel akart leszúrni, viszont a penge elakadt az implantátumban, amelynek behelyezését pár évvel korábban maga a férfi szorgalmazta. Hasonlóan szerencsés volt Lydia Carranzais, akit egy fogászati rendelőben lőttek meg. A mellében lévő implantátum annyira lelassította a lövedéket, hogy annak darabjai milliméterekre bár, de még a szíve előtt megálltak. És ott van az a bolgár nő, aki a mellében lévő szilikon miatt úszott meg komolyabb sérülések nélkül egy karambolt. Kivételek persze mindig akadnak, tavaly augusztusban egy brit nő implantátumai ugyanis kidurrantak, amikor festéklőszerrel eltalálták paintballozás közben.

Dr. Ferenczy József plasztikai sebész korábban azt nyilatkozta, hogy a pozitív végkimenetelű történetek hihetőek, persze amennyiben az áldozatoknak új típusú implantátuma volt.  „1964 óta vannak emlőimplantátumok forgalomban, ezek két ember nevéhez fűződnek: Frank Gerow és Thomas Cronin, és pillanatnyilag az ötödik generációnál tartunk. A korábbi implantátumokkal az volt a probléma, hogy folyékony, olajszerű szilikon töltötte ki a szintén szilikonból készült tokot, most már azonban szilikongélt használnak töltőanyagként. Ezek a zselés töltőanyagok a szilárd anyagokéhoz hasonló fizikai és kémiai tulajdonságokkal rendelkeznek, így a sérült implantátumokból nem tud kiszivárogni idegen anyag a szervezetbe, és ugyan nincs egészségkárosító hatásuk, a cseréjük sérülés esetén mindenképpen javasolt. Bár elképzelhető, hogy ezek az új generációs implantátumok egy késpengét is elterelnek, azért nem funkcionálnak golyóálló mellényként.”