Ambrus Attila simán celebbé válhat. A szakma szerint kaphat valóságshow-t, lehetne újságrovata vagy segíthetné a rendőrség munkáját. Ezek bármelyikére alapozhatna hosszú távú ismertséget, úgyhogy már csak vigyáznia kell, nehogy úgy járjon, mint Zalatnay Sarolta.

Ha van esze a Viszkisnek, márpedig Magyarország történetének legsikeresebb bankrablójáról nyugodtan feltételezhetjük, hogy van, akkor médiatényezővé válik. A háttere mindenképp megvan hozzá, a következő hetek garantáltan róla fognak szólni, ráadásul alig találkozni emberrel, aki ne tartaná borzasztó menőnek a közel 30 alkalommal 142 millió forintot zsákmányoló Ambrus Attilát. Szóval ha nem akar tisztességes munkát végezni, mindenképp az arcából kell élnie, amihez hasznos is lehet a 2009-ben megszerzett kommunikációs diplomája. Higgyük el, többre fog vele menni, mint a makulátlan előéletű bölcsészlányok szoktak.

Mivel mi csak a feldolgozói vagyunk a celebek lehengerlően izgalmas életének, úgy döntöttünk, nem kockáztatjuk meg az esetleges hülye tanácsokat, és profikra bízzuk a dolgot. “Igaz ugyan, hogy amennyiben hozzánk fordulna, valószínűleg nem vállalnánk Ambrus Attila képviseletét, ettől függetlenül azt gondolom, van benne fantázia” - mondta Rubin Kata a Red Lemon Mediától. “Ambrus Attila egy nagyon érdekes figura Magyarországon, sőt az ország határain túl is. Azt, hogy ő mennyire szeretne a továbbiakban a nyilvánosság előtt szerepelni, nem tudom, de nyitott már ilyen irányba, elég csak a róla szóló könyvre, vagy az élete megfilmesítésére gondolni. Éppen ezért én mindenképpen ezen a vonalon mennék tovább. Gondoljunk csak a Kapj el, ha tudsz című filmben szélhámost alakító Leonardo DiCapriora, aki bűnözőből szakértővé vált az FBI-nál. Ez a film is egy megtörtént eset alapján készült, a rendkívül fiatal és eredményes csaló, Frank Abagnale életét Steven Spielberg vitte filmre."

Rubin nagy fantáziát látna abban, ha a Viszkis átállna a rendőrség oldalára: “Bár Magyarországon erre igen kis esélyt látok, a legideálisabb az lenne számára, ha átállva a jó oldalra valamilyen formában a bűnözők lelkivilágát és észjárását jól ismerő „külső szakértőként” segítené a rendőrség munkáját. Ez egy jó imidzs lenne, amit aztán gyönyörűen lehet építeni - ahogy az élet minden területén vannak szakértők, akik szerepelnek a médiában. Szerepelhetne tévé- és rádióműsorokban, megszólalhatna újságokban, követhetnék Facebook-on, Twitteren, de akár lehetne rovata a Zsaru magazinban is. Vélhetően az elmúlt években lemaradt egy picit arról, hogy milyen változáson ment át a média, de kommunikáció szakon végzett, gyors észjárású pasi, biztos vagyok benne, hogy hamar felvenné a fonalat."

Mit csináljon a Viszkis?

Bár próbáljuk elhinni, hogy mindennek az alapja a Facebook, a közösségi médiával kiemelten foglalkozó, Karmamediás Lövenberg Balázs is először tévés és rádiós szerepléseket hozna össze Ambrus Attilának. “Szerintem a tévészereplés sokkal fontosabb a hírnév megőrzése szempontjából, mint hogy milyen Facebook-oldalt csinált. Aztán ha megvan a reality sorozata, például egy “Viszkis élete a börtön után” valóságshow, vagy bemutatták, hogyan megy a problémás fiatalokhoz motivációs beszédet tartani, csodás webkettes profilt lehet létrehozni, de önmagában az utóbbi nem lenne elég.”

Ha ezek megvannak, tényleg egész jól élhet főállású celebként, a zimánylindai úton járhat gálákra és szórakozóhelyekre, de vannak buktatók. Vegyük például Zalatnay Saroltát, aki énekesnői háttere ellenére is mindössze abból próbált megélni, hogy mesélt börtönben töltött két évéről, aztán mostanában a vagyonát is elárverezik, és még Kovival is pereskedik. Magyarországról nehéz is pozitív példát mondani a sztárrá vált bűnözőkre, bár Matuska Szilveszterről és Rózsa Sándorról kevesen nyilatkoznak lenézően. Mivel Ambrus Attila nyilván nem akar halála utánig várni a felemelkedéssel, inkább ajánlanánk neki Danny Trejo életútját, aki 11 éves börtönbüntetés után lett Hollywood egyik legkarakteresebb színésze.