Vincent Oktech-nek már másfél éves korában kiszúrták, hogy betegesen megnőttek a lábai, de pénzhiány miatt nem volt miből megműteni. Most az orvosok azért küzdenek, hogy elkerülhessék az amputációt.

Az ugandai Vincent Oketch még csak tíz éves, de a lábai már akkorák, mint a legdurvábban elhízott felnőtteknek. Oketch elefánthoz hasonló végtagjait egy ritka betegség okozza, a nyirokcsomói miatt idővel egyre jobban felduzzadnak. A probléma kiszűrhető lett volna, mert a szülei már másfél éves korában észlelték a rendellenességet, de sok helyi családhoz hasonlóan nekik sem volt pénzük orvosra. A helyzet jelenleg annyira súlyos, hogy Oketch járni sem bír, ráadásul duzzadt lábaira semmilyen nadrág nem jó, ezért szoknyákat kell hordania, hogy szabadon maradhassanak.

Az ugandai orvos, Isaac Osire még próbálja menteni a menthetőt, és brit szakértőkkel együtt próbálják felállítani a pontos diagnózist, reménykedve abban, hogy még meg lehet előzni az amputációt. Természetesen nem Vincent Oketch esete az egyetlen hasonló, a nála sokkal jobb háttérrel rendelkező Mandy Sellars Próteusz-szindrómás lábát 32 kilósan operálták le.