Sovány, letört szőke nőt vezettek végig szíjon, megbilincselve a Budakörnyéki Bíróság folyosóján. Az M3-ason tragédiát okozó, ittasan vezető szlovák örökösnő meghallgatásán jelen volt a családja is. Édesanyja könnyek között vette tudomásul, hogy lánya harminc napot fog egy magyar börtönben tölteni, de személyesen még nem nyilvánították részvétüket az áldozatok családjának.

Rutinszerűen médiamunkások hada lepte el a Budakörnyéki Bíróság Thököly út és Hungária körút sarkán álló épületének egyik folyosóját, és mindenki azt várta, előzetes letartóztatást szabnak-e ki Eva Varholíková-Rezešovára. Az M3-as autópályán halálos balesetet okozó szlovák milliomosnő kis várakozás után lépett ki a 101-es tárgyalóból, ahol továbbra sem tett vallomást.  Egy rendőrnő megbilincselve, vezetőszíjon hozta a lesütött szemű, soványnak tűnő nőt, akit láthatóan megviseltek az utóbbi napok.

Vegyesen őszies-nyárias ruhában sétált végig a folyosón, lábán fehér strandpapucs, felül viszont kék farmerkabát fedte őt. A rendőrök végig gondosan ügyeltek rá, hogy a szőke nőhöz ne férjen oda a több mint húsz operatőr, fotós és újságíró. A rokonok is szomorú tekintettel követték őt. Három ember volt jelen, a nő izmos, kopasz barátja, néha magát elsíró édesanyja és egy öltönyös férfi, akiről kiderült, hogy egy szlovák ügyvéd. Az anya az előzetes letartóztatás kihirdetése előtt még beszélhetett négyszemközt a lányával.

Újabb hosszú percek után vezették vissza a fülledt, összefirkált folyosón át a kétgyerekes anyukát, a rokonok a teremajtóig kísérték, majd kiálltak az ablakba, és nézték a Hungária körutat. Ha létezik ilyen, akkor Varholíková-Rezešová még letörtebben jött ki a kis teremből, ahol megtudta, hogy 30 napot biztosan rács mögött kell töltenie. A hozzátartozók hamar eltűntek: beszálltak a Francia úton parkoló két, biztonságos BMW-monstrumba, és kis egy helyben állás után elhajtottak.

Ópiátszármazékok

A legfrissebb hírek szerint Eva Varholíková-Rezešovának egyre több aggódnivalója van az immár négy halottat okozó karambolja után (csütörtökön érkezett a hír, hogy a baleset negyedik áldozata is belehalt égési sérülésébe). Az MTI szerint ugyanis ópiátszármazékokat is találtak a szervezetében az 1,5 ezreléknyi alkohol mellett (ami közepes ittasságnak felel meg). A nő ügyvédje, Tóth M. Gábor korábban még tagadta a drogfogyasztást, és nem akart nyilatkozni róla, mennyi alkohol volt védence szervezetében. Annyit elmondott, hogy fellebbeztek az előzetes letartóztatás ellen.

Kedd hajnalban a Varholíková-Rezešová által vezetett BMW X5-ös terepjáró az M3-as autópálya 44. km-énél ütközött neki hátulról a magyar rendszámú Fiat Puntónak. Mindkét autó felborult, a Fiat kigyulladt, a benne utazó négy karácsondi emberből hárman a helyszínen szörnyet haltak, egyikük azonban kimászott a roncsból. Őt súlyos, életveszélyes égési sérülésekkel szállítottak a Honvédkórházba, ahol csütörtökön elhunyt. A BMW-t vezető nő könnyű sérülésekkel megúszta. Sokkos állapota miatt már nem tudott segíteni a Fiat utasain. A nőt a rendőrök a helyszínen megszondáztatták, majd őrizetbe vették.