A krém gyártója szerint ettől újra 18-nak érzik magukat a nők, többen viszont kritizálják a terméket, hogy ezzel lealacsonyítják a nőket. A '18 again' nevet viselő krémnek már reklámot is készítettek igazi bollywoodi stílusban: pillarebegtető fiatal lány énekelve próbálja eladni benne a punci-fiatalító csodát.

Indiában plasztikai műtétek helyett inkább vagina-szűkítő krémet dobtak a piacra, amitől a nők állítólag újra szűznek érzik majd magukat. A cég szerint ezzel hatalmat adnak a nők kezébe, a terméket kritizálók viszont épp az ellenkezőjét gondolják – írja a BBC News India. Pár hete került fel a netre a reklám videója is, ami igazi bollywoodi stílusban adja elő, mennyire boldog lesz a nő, ha felkeni magának a punci-fiatalító krémet. Egy ház udvarán odadúdolja férjének a nő, hogy milyen klassz, hogy újra szűznek érzi magát, majd egy viszonylag langyos latin zenére kezdenek el táncikálni. A végén még egy gyenge poén is belefért a produkcióba: valószínűleg a lány anyósa kedvet kap, és nevetgélve keres rá a '18 again' honlapjára.

A krémet gyártó cég tulajdonosa Rishi Bhatia elmondása szerint a termék klinikailag tesztelt és csupa természetes összetevőből. “Ez egy egyedi és forradalmi termék, ami óriási önbizalmat és önbecsülést ad a nőknek”. A tulaj szerint a krém nem a szüzességet állítja vissza, hanem a szüzesség érzését: “Mi csak azt mondjuk, olyan, mintha szűz lennél. Ez egy metafora. A krém azt az érzést próbálja visszahozni, amikor az ember még 18 volt.” A krémet rengetegen kritizálják, értelmetlennek és lealacsonyítónak érzik. "Ez a termék teljesen nonszensz és ezzel lebecsülik a nőket” háborodott fel Annie Raja, az Indiai Nők Egyesületének egy tagja. Szerinte ez a krém nem önbecsülést ad a nőknek, hanem megerősíti azokat a patriarchális nézeteket, miszerint a nőnek csak annyi a dolga, hogy szüzen férjhez menjen. A legtöbb orvos szkeptikus a krém hatásait illetően.

“Szűznek lenni a mai napig büszkeség az országban, és nem hiszem, hogy ez még ebben a században megváltozna” mondta Dr. Mahinda Watsa nőgyógyász, aki népszerű szex-rovatot vezet a Mumbai Mirror hasábjain, amiben tanácsokat ad olvasóinak. A legtöbb férfi azzal keresi meg őt, hogy miként veszi észre, ha újdonsült felesége nem szűz, a nők pedig azt próbálják megtudni, hogyan tettethetik szüzességüket mások előtt.  "Minket úgy neveltek fel, hogy a szex az tabu" mondta egy 26 éves szűz lány. Egy másik 27 éves lány 20 évesen veszítette el a szüzességét, és azóta 3 férfival volt együtt. Szerinte az a probléma, hogy az országban még mindig az él az emberekben, hogy a férfi birtokolja a nőt, és így értelemszerűen neki kell először ágyba vinnie is. Természetesen a nagyvárosokban egyre több az önállósult nő, akik nem várnak a házasságig. Annak ellenére, hogy az ősi Indiát tartották régen a legnyitottabb országnak szexuális téren, most az egész ország tabuként kezeli a szexet.