Egy ausztrál szerelmespárra néhány hónapon belül hússzor hívták ki a rendőröket. A szomszédok szerint ugyanis túl hangosan szexeltek. Ha nincs szerencséjük, még fizetniük is kell.

Egy ausztrál párra szomszédaik annyiszor hívták ki hangoskodás miatt a rendőröket, hogy félő, fizetniük kell – írja a Daily Mail. Jessica Angel és Colin MacKenzie ugyanis nagyon hangosak szex közben. A környékükön élők négy hónap alatt hússzor riadóztatták a rendőrséget, hátha ők véget vetnek a „sikoltozásnak, hangos nyögéseknek, káromkodásnak és hangos beszédnek". Végül bejött a számításuk: a pár ellen vádat emeltek (ha valakit érdekel, az ottani jogszabályok közül az Environmental Protection Actre, vagyis a környezetvédelmi törvényre hivatkozva). Ha nincs szerencséjük, több mint egymillió forintot kell fizetniük.

„Olyan mértékű zajszennyezést követtünk el, hogy letartóztattak minket, elvittek az otthonunkból, és közölték velünk, hogy nem szexelhetünk" – fejtette ki Angel. MacKenzie annyit fűzött hozzá: „hogyan lehet egy olyan helyen élni, ahol nem szexelhetsz? Ez nevetséges. Amúgy főleg Jessica csinálja. Négy-hét órát szexelünk, heti ötször. El fog vinni a szívinfarktus – ez a nő megöl".

A nő először csak egy figyelmeztetést kapott, amelynek értelmében hetvenkét óráig tartózkodnia kell a sikonyálástól. Két nap múlva azonban a rendőrségnek ismét dolga akadt – az üvöltve kéjelgőket, akik addigra már édesen aludtak, felkeltették, és a legközelebbi kapitányságra kísérték, feljelentést tettek ellenük, így szeptemberben meghallgatják őket az Adelaide-i legfelsőbb bíróságon.

Az ügyön dolgozó rendőrnyomozó, Trevor Lovegrove (vezetékneve jelentése: szerelemliget) elmondása szerint ez volt az egyik legérdekesebb esetük. „Nem akarunk ünneprontók lenni, mert nem vagyunk azok. Mindenkinek megvan a magánélethez való joga az otthonában, de amikor a viselkedésük hatással van másokra, a rendőrségnek közbe kell avatkoznia, mielőtt a helyzet eszkalálódnak." Egy szomszéd is nyilatkozott arról, milyen volt a kéj hangjaira ébrednie: „elég hangos volt, és nagyon obszcénnek hangzott".

Itthon

A hangosan szexelő szomszédok kérdésével a Randiblog is foglalkozott már: olvasóink többsége akkor arra szavazott, hogy ha teli tüdőből élveznek odaát, még mindig az a legjobb, ha elnyomjuk a zajt valami mással. Pedig van, aki játékokat talál ki magának addig, amíg másoknak jó.

Ha viszont a rendőrséget is bevonják az ügybe, a Ptk. értelmében, csendháborítás miatt felelősségre vonhatják a hangoskodót: „195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el", amiért nemcsak rendőr, hanem közterület-felügyelő is megbüntetheti.

A csendháborítás büntetési tételéről megkérdeztünk a BRFK sajtóosztályát is: tájékoztatásuk szerint „az említett törvény 11. § (1) alapján a szabálysértés ebben az esetben ötezer százötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható".