Egy hatéves kisfiút szállítottak súlyos, életveszélyes sérülésekkel kórházba, miután lezuhant egy bevásárlóközpont mozgólépcsőjéről.

Kísértetiesen hasonló eset történt szerda délután Nottinghamban, mint augusztusban a WestEndben. Egy hatéves kisfiú, Ryan Hooley 15 métert zuhant a mozgólépcsőről, és a Primark egyik ruhaállványára esett. A kisgyermeket súlyos fejsérüléssel szállították kórházba.

Szemtanúk szerint a Nottingham City Centerben bekövetkezett baleset után a gyermek édesanyja sokkos állapotba került.

Egy magát megnevezni nem kívánó nő azt mondta az SNWS-nek: "Látta, ahogy egy emeletnyit zuhant. Szörnyű látvány volt. "

Egy másik vásárló, Craig Adams is látta mi történt. "A fiatal fiút egy hordágyra fektették. Nagyon rosszul nézett ki. Az üzletet lezárták, és mindenkit a helyszínen tartottak legalább egy órán keresztül.

Egy másik szemtanú így emlékezett vissza. "Láttam a nőt a földön ülni, zokogott és sikoltozott. Teljesen hisztérikus állapotba került. Biztos ő volt a gyerekek anyja"

A BBC megszólaltatta Ryan édesanyját is. " Az egyik pillanatban még mellettem állt, a másikban pedig már nem volt sehol. Az egész olyan, mintha a legroszabb rémálmom vált volna valóra."

Több tucat vásárlót küldtek el a boltból a baleset után, és az üzletet lezárták.

A mentőszolgálat szóvivője szerint, a gyermeket a nottinghami Queen’s Kórházba szállították fejsérülésekkel. A kisfiút a gyermek intenzív osztályon ápolják, állapota jelenleg életveszélyes, de stabil. A család kérésére csak annyit közöltek, hogy Ryan Hooley koponyatörést szenvedett, és mesterséges kómában tartják.

A Primark szóvivője is megszólalt az ügyben. "A Primarkot röviddel az eset után bezártuk. A vevők biztonsága az üzleteinkben, kiemelten fontos számunkra. Ezért a hatóságokkal együttműködve vizsgáljuk az esetet."

A nottinghami Polgármeresteri hivatal egészségügyi és biztonságtechnikai szakértői vizsgálják, hogy hogyan eshetett le a kisfiú.

A polgármesteri hivatal szóvivője így kommentálta az esetet. " A Primark jelezte felénk a balesetet, és a szakértők már vizsgálják, mi is történt pontosan. A vizsgálat jelenlegi szakaszában nem tudunk egyelőre többet mondani."