A sajtóhírekkel ellentétben jelenleg nem vizsgálják P. Erika elmeállapotát, akit az adóhivatal alkalmazottaként többször is ellenőrizhettek - nyilatkozta a Velvetnek az asszony védőügyvédje. A rendőrség azt tervezi, hogy kedden a helyszínen hallgatják ki a 47 éves asszonyt, akit magánzárkába helyeztek a rendőrségi fogdában.

P. Erika tagadja a 11 éves Szita Bence megölését, sajnálja a történteket, többször sírva fakad, és azt mondja, szerette Bencét – nyilatkozta a Velvetnek az asszony kirendelt védője. Dr. Berlik Zoltán a Velvet érdeklődésére cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint már elrendelték volna védence elmeszakértői vizsgálatát. P. Erika jelenleg előzetes letartóztatásban van, ügyvédjének tájékoztatása szerint a nő megfellebbezte a letartóztatást elrendelő végzést.

Az elmúlt hét végén hozták nyilvánosságra, hogy megtalálták a még hétfőn eltűnt fiú holttestét. A szombaton tartott sajtótájékoztatón a megyei rendőrség vezetője – miközben többször is elérzékenyült – arról számolt be, hogy Szita Bencét brutális kegyetlenséggel ölték meg, és a gyilkosság részleteiről nem volt hajlandó részleteket elárulni. P. Erikán kívül még két hajléktalan az ügy gyanúsítottja, akiket az asszony felbérelt a gyermek megölésére.

Arra a kérdésre, hogy Szita Bence egykori nevelőanyja állt-e valaha pszichiátriai kezelés alatt, dr. Berlik kijelentette: "Nincs tudomásom róla, saját nyilatkozata szerint sem állt sosem, illetve NAV-os dolgozóként többször is áteshetett kivizsgáláson".

A rendőrség 14 év alatti gyermek sérelmére elkövetett emberölésre való felbujtással gyanúsítja a 47 éves kaposvári nőt, ha az ilyen tartalmú a vád megállna majd a bíróság előtt, akár tényleges életfogytiglant is kaphat.

Az ügyben szereplő két hajléktalanról dr. Berlik Zoltán elmondta: egyiküket régebb óta ismerte P. Erika, míg a másikukkal csak két hete találkozott először védence.

A Kaposvári újság úgy tudja, egy vadász találkozott is az elkövetőkkel Santos külterületén. A vadász (akinek nevét a rendőrség kérésére nem hozzák nyilvánosságra) két autót látott. Az egyikben ketten, a másikban egy ember ült. A férfi elmondása szerint egy lövést hallott, ezért azt gondolta, vadorzók vannak a területen. Meg is kérdezte az autóból kiszálló férfit, mit keres ott, és hogy egy lövést is hallott. "Én is hallottam! De az erdőben már dugni sem lehet? Ha akar, jöjjön hátra, nézze meg, hogy semmi nincs a csomagtartóban" – idézte fel a vadász a feltételezett elkövető szavait. A vadásznak gyanús lett a történet, ezért értesítette a rendőrséget.

Azt atv.hu információi szerint P. Erika mindkét gyermeke katolikus iskolában tanult. Lánya már leérettségizett, fia azonban jelenleg is odajár. Az ott dolgozó pedagógus szerint "gyermekei gyakorló hitéletet folytattak" .

A gyanúsított volt férje szerint P. Erikának nem volt félretett pénze, ezért nem is érti, miből fizette volna ki a gyilkosságot (meg nem erősített sajtóhírek szerintr kétszázezer forintot fizetett a gyilkosság elkövetéséért. Az atv.hu-nak nyilatkozó volt férj szerint P. Erikának sztárügyvédre sincs pénze, és kérdéses, hogy a hivatalból kirendelt védő mit lesz képes kihozni ebből az ügyből.

Az index.hu megszólaltatta K. József, az egyik, emberöléssel gyanúsított férfi válófélben lévő feleségét. A nő májusban adta be a házasság felbontására irányuló kérelmet, majd nem sokkal utána távoltartási végzést kért ellene, mert a férfi két alkalommal is bántalmazta őt és lányát.

A férfinak négy gyereke van, három nagykorú lány, és egy 13 éves kisfiú. A nőt többször is azzal fenyegette, hogy “szét fogja szabdalni, és el fogja ásni”.

A fenyegetésekről hangfelvétel is készült, részben ez alapján is rendelték el a távoltartást. A feleség szerint P. Erika és K. József régebben ismerték egymást, véleménye szerint szeretője volt a nőnek. Az asszony el tudja képzelni férjéről, hogy képes volt a gyilkosság elkövetésére.

Az MTI értesülése szerint a rendőrség kedden helyszíni kihallgatást is tervez. Ezzel kapcsolatosan az ügyvéd azt mondta: tudomása szerint is ez lesz a nyomozás menete, de ez még változhat, lehet, hogy a rendőrség másként dönt. Az ügyvéd tájékoztatása szerint a vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett, a kaposvári büntetés-végrehajtási intézetben fogva tartott P. Erikát átszállították a rendőrség fogdájába, ahol egyedül van elzárva.