A 11 éves fiú meggyilkolásával gyanúsított nő a Facebookon siettette Szita Bencét, hogy mihamarabb átmenjen hozzá Kaposvárra. P. Erika ügyvédje szerint a chatelés szövege is szerepel a bizonyítékok között.

"Szóba került és a bizonyítékok között is szerepel" – mondta a Velvetnek csütörtök reggel a kaposvári gyilkossággal gyanúsított P. Erika  ügyvédje, Berlik Zoltán arra az értesülésre, miszerint egy internetes beszélgetés döntő bizonyíték lehet a 11 éves Szita Bence megölése miatt indult nyomozásban. A Blikk azt írja, egy Facebook-chat buktatta le P. Erikát (aki a gyanú szerint két kapsovári hajléktalannal, B. Józseffel és K. Józseffel együtt ölte meg a 11 éves Szita Bencét). Berlik Zoltán ezt az értesülést viszont tagadta, szerinte nem a chatelés vezette nyomra a rendöröket.

A fiú nevelőapja, Gyöngyi Sándor a rendelkezésre álló adatok szerint múlt hét hétfőn egy barátja gondjaira bízta Szita Bencét, hogy ő vigye be a barátnőjéhez, P. Erikához Kaposvárra. Azért tett így, mert ő maga még dolgozott ekkor. A Velvet értesülései szerint P. Erika egy Facebook-beszélgetés tanúsága szerint folyamatosan siettette Szita Bencét, hogy ha kell, akkor a 3:10-kor induló és kb. 4-re Kaposvárra érő busszal jöjjön át a megyeszékhelyre.

Közben a lap azt is megírta, a 11 évesen elhunyt kisfiú anyja, Szita Szilvia is végső búcsút vett fiától, akit szombaton temet el a család. "Még egyszer kettesben szeretett volna lenni vele, hogy örökre elbúcsúzhasson tőle" - mondta Gyöngyi Sándor.

Szita Bence tehát múlt hét hétfőn, október 29-én tűnt el, szombaton november 3-án találták meg a holttestét. Hamar kiderült, hogy az eleinte tanúként meghallgatott P. Erika állhat az ügy mögött, miután zavaros, ellentmondó vallomásokat tett. Aznap meg is gyanúsították őt és a két említett hajléktalant a gyilkossággal. Az eljárás egyik következő epizódjaként helyszíni szemlét tarthat a rendőrség, erre Berlik Zoltán szerint jövő héten kerülhet sor.