Rendszeresen hívogatják telefonon és fenyegetik a 11 éves felsőmocsoládi fiú brutális megölésével gyanúsított asszony szüleit. A rendőrség lefoglalta P. Erika ruházatát, hogy újabb bizonyítékokhoz juthassanak a brutális gyermekgyilkosság ügyében. Az asszony közben részletes beismerő vallomást tett.

Részletes, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomást tett a 11 éves Szita Bence  megölésével gyanúsított P. Erika a rendőrségen – nyilatkozta a Velvetnek a 47 éves asszony ügyvédje. Berlik Zoltán szerint védence részletesen  elmondta a nyomozóknak, hogyan tervelte ki a fiú megölését. Azt is bevallotta, hogy mennyit fizetett a hajléktalanoknak, illetve feltárta a gyilkosság indítékait is, ám ezeket a körülményeket a nő ügyvédje nem kívánta megosztani a nyilvánossággal. Egy nappal korábban az ügyvéd még azt nyilatkozta a Velvetnek, hogy védence tagadja a bűncselekmény elkövetését.

A Kaposvári Törvényszék sajtószóvivője, Vadócz Attila azt nyilatkozta a KaposPontnak, hogy hasonló élet elleni ügyekben Somogyban gyors a nyomozás, 4-6 hónap múlva lezárulhat ez az ügy is. Egy hónapig tart amíg vádat emelnek, és utána újabb egy hónap amíg kitűzik a tárgyalást. Véleménye szerint körülbelül júniusban elsőfokú ítélet születhet a gyilkosság ügyében.

A 11 éves felmocsoládi fiú október 29-én,hétfőn este tűnt el. A rendőrség a rákövetkező hét szombatján jelentette be, hogy Szita Bence holttestét Kaposvár környékén, egy erdőben találták meg Fészerlakpuszta térségében. Vasárnap a bíróság a 47 éves kaposvári P. Erikát, a fiú nevelőapjának barátnőjét, valamint két hajléktalant helyezett előzetes letartóztatásba . Ha bebizonyosodik az ellenük felhozott vád, a legsúlyosabb büntetéssel, tényleges életfogytiglani fegyházzal sújthatják őket. A rendőrség szerint a gyanúsítottak, akik egymást vádolják az emberölés elkövetésével, brutális kegyetlenséggel végeztek Szita Bencével.

Hivatalosan meg nem erősített értesülések és feltételezések szerint P. Erika azért bérelte fel a hajléktalanokat Szita Bence megölésére, mert a gyermek okozta élettársi kapcsolatának megromlását. A közvélemény és a sajtó azóta is azt találgatja, hogy miféle körülmények vezethették a büntetetlen előéletű, átlagos életvitelű, a szomszédai által zárkózott személyiségűnek tartott asszonyt a nagy felháborodást és indulatokat kiváltó gyermekgyilkosság kiterveléséig.

A Velvet megkereste P. Erika szüleit, akik nem akartak nyilatkozni lányukról.  A családot jól ismerő közeli források szerint a szülők és P. Erika testvére félnek, mert rendszeresen kapnak telefonhívásokat, fenyegetik őket, a halálukat kívánják.

A lapunknak nyilatkozó forrás úgy tudja, hogy a rendőrség a szülőknél is járt, és lefoglalták P. Erika több ruhadarabját, amit feltételezhetően a gyilkosság éjszakáján viselt. Más értesülések szerint P. Erika október 30-án, a születésnapján már nem tartózkodott otthon, mert bevitték kihallgatásra, és csak szerdán engedték ki – tehát három nappal azelőtt, hogy bejelentették az őrizetbe vételét. Ezt az értesülést hivatalos forrás eddig nem erősítette meg.

P. Erika 28 éve dolgozott, először az illetékhivatalban, majd onnan az adóhatósághoz került, az ügyfélszolgálatra.

Megkerestük a gyermekgyilkossággal vádolt hajléktalanok egyikének, K. Józsefnek ismerőseit is. Egy magát megnevezni nem kívánó szomszéd úgy vélekedett, hogy a férfi rendes, szorgalmas ember volt, sokat dolgozott, háza előtt mindig rendet tartott, mielőtt azt el kellett hagynia a családi konfliktusa miatt.

K. József felesége 23 év házasság után jelentette be, hogy válni akar. A férfi ettől kiborult, úgy érezte, élete munkája odalett. A szomszédok nem hallottak hangos szót, verekedést, illetve a feleség senkinek sem beszélt arról, hogy "terrorban él" – mint ahogy az indexnek nyilatkozta.

Információink szerint Szita Bence nevelőapja és édesanyja ma kezdték intézni a temetést, de a temetés időpontját még nem tűzték ki. Más forrásokból viszont úgy értesültünk, hogy szombaton tartják meg a temetési szertartást.

A kapospont keddi híre szerint a nevelőapát a Somogy Megyei Kormányhivatal kedden azonnali pénzügyi segélyben részesíti. A temetést követően a szolgálat a bűncselekmények áldozatainak segítéséről és az állami kárenyhítésről szóló törvény szerint biztosítja a nevelőapa és a család számára a kárenyhítés lehetőségét a bűncselekménnyel összefüggésben felmerült költségeik enyhítésére, amely magában foglalja a temetés költségének viselését is.

Több, kedden napvilágot látott sajtóbeszámoló szerint szerint a városban a hajléktalanok ellen hadjárat folyik, a két feltételezett elkövető ugyanis hajléktalan, így a város lakói a többieken töltik ki a haragjukat. A Velvet helyszínen járt riporterei ezt nem tapasztalták, bár az igaz, hogy a Tesco parkolójában nincsenek kéregetők, hajléktalanok: ennek az az oka, hogy néhány hónapja a bevásárlókocsikat átszerelték, így a hajléktalanok átmentek a közeli Lidl áruházhoz. Az ott lévők nem tapasztalták a sajtóbeszámolókban emlegetett lincshangulatot, bár azt észrevették, hogy az emberek mogorvábbak velük, mint korábban, atrocitás viszont  nem érte őket.