A 16 éves Arin Andrews az első iskolai nap óta tudta, férfi testbe kellett volna születnie. Barátnőjével, aki viszont eredetileg fiúnak született, a nemváltás során ismerkedett meg. Nagy a szerelem, megértik egymást, hiszen ugyanazon mentek át.

A nemátalakító kezelés hozta össze a 18 éves Katie Hillt és a 16 éves Arin Andrewst, akik születésükkor az ellenkező nemet kapták, írja a The Sun. A 18 éves lány 15 évig Luke-ként élt, míg a 16 éves fiú lányként született. Emeraldnak hívták, szépségversenyeket nyert, és balett-táncos volt. A lelkéhez már passzoló testben élő Katie Hill mindig is egy férfi testbe zárt nőnek érezte magát, míg pasija, Arin Andrews épp fordítva volt ezzel.

A testük és lelkük különbözőségéből fakadó harcot persze a környezetük is észrevette, gyerekkorukban és az iskolában rendszeresen piszkálták, gúnyolták őket, amiért nem tudtak a biológiai nemüknek megfelelően viselkedni. "Mindketten megtaláltuk a tökéletes párt, hiszen mindketten ugyanazokkal a problémákkal küzdve nőttünk fel. Az átalakítás után iszonyú boldog voltam. Mai napig mindig elsírom magam, ha erről beszélek, mert nem szeretném, ha akár csak egy gyereknek is át kellene élnie azt, amit nekem. Tudom, hogy több százan vannak most is, akik ezzel küzdenek" – mondta a The Sunnak a női hormonokat szedő Katie Hill, majd hozzátette, most már azt a külsőt viselik, amilyen neműnek érzik magukat, így senkiben fel sem merül, hogy nemváltáson estek át.

Arin Andrews egyébként az első iskolai napon ébredt rá, hogy ő egy lány testébe ragadt fiú: a teljesen megzavarodott, amikor azt mondták neki, álljon be a lányok sorába. "A lányok dolgok sosem érdekeltek, ezért aztán rendszeresen leleszbikusoztak, pedig nem éreztem magam homoszexuálisnak." Andrews most nagyon várja, hogy eltávolítsák a mellét, ez sokkal jobban zavarja, mint hogy még nincs pénisze, magyarázta a The Sunnak. Mindkét családban gondot okozott a gyerekek transzneműsége, de a szülők mostanra elfogadták a helyzetet, és támogatják gyerekeiket.

Transzszexualitás

A transzszexuális olyan egyén, aki úgy gondolja, hogy a természet rossz tréfát űzött vele, és a férfilélekhez egy női testet rendelt, vagy fordítva. "Még nem derült ki pontosan, hogy mi okozza ezt. Egyébként sokkal gyakrabban fordul elő, hogy valakit férfiból nővé alakítanak át, mint fordítva. Az átalakítások közel 90 százaléka ilyen” – magyarázta korábban a Velvetnek dr. Pajor László urológus, aki azt is elmondta, primér transzszexuálisoknak hívják azokat, akik már kamaszkoruktól tudják, rossz testbe születtek.