Lars Andreas Bjercke nyúlsírás-hangokat töltött le a telefonjára, hogy megtudja, mit kezd vele egy róka. Hát azt, hogy elvitte a telefont, és sms-t küldött, rókául.

Lars Andreas Bjercke, egy 16 éves norvég fiú nyúlhangokat töltött le a telefonjára, hogy azzal vicceljen meg arra járó vadakat. A sipákoló mobilt a földre tette, ezzel felkeltve egy róka érdeklődését. Az esetet le is videózták: mint az alábbi felvételen is látható, az állat egy ideig félt a telefontól, majd lecsapott rá, és elszaladt vele – tudósít a Verdens Gang.

Bjercke nem egyedül szórakozott: haverja, Sigurd Grønvik Bachke is vele tartott, ő rögzítette az eseményeket. Bachke telefonjáról fel is hívták Bjerckéét, és az állat nemhogy kinyomta volna, fogadta a hívást.

Körülbelül öt percig hallgatták, ahogy a róka szöszmötöl a vonalban, és remekül szórakoztak –amíg rá nem jöttek, hogy a készüléket jó eséllyel a büdös életben nem találják már meg.

Így köszöntött rájuk a másnap, és azzal a hírrel, hogy a róka hallatott magáról. Bjerckének egy barátja üzent a Facebookon, hogy a következő szövegű sms-t kapta a telefonjáról: „jlv I øia0ab 34348tu åaugjoi zølbmosdji jsøg ijio sjiw". A készülék sajnos azóta sem lett meg, de tulajdonosa reménykedik a visszaszerzésben. Egy tökéletes világban elő is kerülne, olyan fotókkal, amelyeken az állat scarlettjohanssonozik.