A legújabb netes humorforrás Scarlett Johansson telefonos seggvillantása: a planking és a baglyozás után most mindenki feneket villant különböző blogokban, még Csubakka és Jézus is, sőt, egy festő elkészítette Obama fenekét is. Ha van nagy fürdőszobatükre, kezdjen ön is scarlettjohanssonozni!

A scarlettjohanssonozás lényege, hogy hasonló képet készítsünk magunkról, mint a színésznő: arcunk oldala, ha lehet, lógjon be a képbe, a hátunk mögött lévő tükörben pedig látszódjon fenekünk. Az igazán precíz johanssonozók még törülközőt is tartanak maguk elé, akárcsak Johansson az elhíresült fotón. Rengeteg nő tölt fel magáról csupasz segges, vagy aligbugyis képet, de meglett szőrös férfifenekeket is látunk szép számmal.

A legjobb próbálkozások kicsit elszakadnak az alapkoncepciótól: például Csubakka fenekét is megnézhetjük, vagy Jézust a kereszten hátulról. Van, aki kutyáját johanssonoztatja, és van, aki Barbie-ját állítja tükör elé. Persze a sima fenékvillantást is igyekeznek a vicceskedők megcsavarni valamivel, mondjuk egy Darth Vader sisakkal, mexikói kalappal vagy egy dinoaszaurusszal.

Dan Lacey, „kortárs palacsintafestő” is gyorsan reagált az új divatra: Obamát már többször megfestette különböző hülye helyzetekben (például palacsintával a fején), ezek után nem meglepő, hogy hamar elkészítette azt a képet is, amin az Egyesül Államok elnöke épp johnassonol a Fehér Ház fürdőszobájában. A 28-szor 46 centis olajfestményre még pár napig lehet licitálni eBayen, most 125 dolláron (26500 forint) áll.  És ha eddig nem tudtuk volna, most kiderült, Blake Lively miért pózolt pucéran június elején: megelőzte korát, ő már akkor scarlettjohansonozott, amikor még nyoma sem volt az új mémnek.

Az egész johanssonozás azzal kezdődött, hogy márciusban hackerek 50 celeb meztelen fotóit szerezték meg a stupidrumors.com értesülései szerint. Selena Gomez, Miley Cyrus és Mila Kunis képei is megvannak valahol állítólag, bár azok még nem kerültek elő, de Johansson fotói szeptember 14-e óta elérhetőek. Az egyik képen a színésznő melle van a középpontban, a másikon feneke – ez utóbbi vált mémmé. Johansson a képek miatt az FBI-hoz fordult, a hatóság már letartóztatott egy embert, aki a színésznő lejáratásáért felel.

A scarlettjohanssonozás szinte azonnal, már szeptember 15-én elkezdődött a Tush nevű Tumblren, a Twitterre pedig azóta is várják a #Scarlettjohanssoning címkével ellátott saját fotókat. A johanssonozás a baglyozást, a Playboy villában is népszerű fejetlen lovasozást és a balesetveszélyes plankolást váltja.

Egyik kedvenc –és leghíresebb– korábbi celeb-mémünk a szomorú Keanu Reeves volt, akit nem utánozni kellett, hanem a leglehetetlenebb helyekre fotosoppolni, ahogy bánatosan szendvicsezik. Nemrég Winehouse halála és a rocker Ron Weasley indított hasonló mozgalmat.